Închide meniul

Adrian Mutu și-a apărat jucătorii după incidentele de la Ungaria – România: "Aceste lucruri se duc dincolo de fotbal". FRF a raportat cazul la UEFA

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 29 martie 2021, 13:26

Adrian Mutu și-a apărat jucătorii după incidentele de la Ungaria – România: "Aceste lucruri se duc dincolo de fotbal". FRF a raportat cazul la UEFA

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Mutu, după incidentele de la Ungaria - România

Printre tricolorii care s-au plâns de comportamentul maghiarilor s-a numărat și căpitanul Marius Marin. "Țiganii ăștia, cum ne strigați voi pe teren, v-au bătut 2-1. Hai, România!”, a scris Marius Marin pe reţelele de socializare, la finalul meciului. Și Denis Haruț i-a acuzat pe maghiari de rasism. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adrian Mutu a reacționat la acuzațiile lansate de tricolorii mici. "Briliantul" nu tolerează sub nicio formă astfel de derapaje și a cerut ca UEFA să ia măsuri.

Adrian Mutu, despre incidentele de rasism de la România U21 – Ungaria U21

"Nu, sincer nu am auzit ce s-a întâmplat pe teren. Nu ar fi fost nici prea inteligent din partea lor să strige în gura lor şi, mai ales, în gura mare anumite fraze rasiste. Ar fi fost eliminaţi probabil imediat de arbitrul de la centru. Mi-au povestit apoi băieţii ceea ce s-a întâmplat, un lucru foarte urât, pentru că aceste lucruri se duc dincolo de fotbal. 

Aceste lucruri nu sunt binevenite şi nu au loc în sport, în general, nu numai în fotbal. Sper ca UEFA să ia decizia cea mai corectă pentru binele tuturor", a declarat Adrian Mutu, la o conferința de presă înainte de România U21 – Germania U21. 

Partida dintre România U21 și Ungaria U21 a fost una încinsă. Tricolorii au acuzat și arbitrajul centralului belgian, care i-a enervat pe elevii lui Mutu la golul maghiarilor. De altfel, arbitrul a acordat 11 cartonașe galbene și unul roșu. 

Reclamă

România U21 a câștigat până la urmă duelul cu maghiarii grație golurilor lui Alex Mățan și Alex Pașcanu. Ungaria reușise să deschidă scorul, dar defensiva adversă n-a mai rezistat  în fața raidurilor elevilor lui Mutu din ultima parte a meciului. 

FRF a raportat la UEFA incidentele de la România U21- Ungaria U21

FRF n-a rămas indiferentă la scandalul iscat după meciul de la CE de tineret. Federația a trimis cazul la UEFA și a informat cu privere la un alt incident petrecut la vestiare.

"La finalul partidei Ungaria U21 – România U21, membrii staff-ului selecționatei Under 21 a României au aflat de la jucători că doi fotbaliști de la formația adversă au avut un comportament inadecvat în timpul meciului. 

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, un incident similar s-a petrecut și după fluierul de final, în zona vestiarelor. 

Vă informăm că duminică, 28 martie 2021, Federația Română de Fotbal a informat oficial UEFA despre aceste evenimente", se arată în comunicatul emis de FRF pentru GSP.ro.

România U21 are patru puncte după primele două meciuri de la Euro şi va juca meciul decisiv pentru calificarea în sferturi contra Germaniei. 

În acest moment, România şi Germania sunt pe primul loc la egalitate de puncte, dar nemţii au un golaveraj mai bun pentru că au învins Ungaria mai clar, cu 3-0.  Ca să nu mai depindă de niciun calcul, tricolorii trebuie să învingă în ultimul meci al grupei. 

Recomandări
  • Scandal rasist la finalul meciului Ungaria U21 - România U21
  • Adrian Mutu își susține jucătorii

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 Mircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna Vezi toate știrile
Citește și