Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Alex Ioniță a rupt tăcerea! Adevărul despre cazul de dopaj: ”Au vrut cu orice preț să ne scoată din circuit!” Cum a ajuns să fie suspendat un an de zile

Reclamă

Antena Sport Publicat: 26 iulie 2021, 13:50

Alex Ioniță a rupt tăcerea! Adevărul despre cazul de dopaj: ”Au vrut cu orice preț să ne scoată din circuit!” Cum a ajuns să fie suspendat un an de zile

Alexandru Ioniță și-a spus povestea la AS.ro LIVE

AS.ro

Alex Ioniță a rupt tăcerea privind cazul de dopaj. Jucătorul și colegii săi au vrut să o ajute pe soția lui Fatai să-și facă reclamă. Ioniță susține că nu a avut nimic de câștigat de pe urma acelor vitamine, mai mult, echipa lor a pierdut atunci cu 1-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fatai a venit și a spus deschis în vestiar. Am mers acolo cu scopul de a atrage clienți pentru soția sa. Am fost, am făcut vitaminele, am jucat cu Viitorul, ne-au bătut cu 4-1. Am făcut vitaminele înainte de acel meci. Cu ce m-au ajutat vitaminele? Nu am jucat nimic”, și-a început Alex Ioniță povestirea la AS.ro LIVE.

Alex Ioniță a rupt tăcerea

Ioniță a dezvăluit că el și colegii săi au fost înregistrați fără să li se spună. Mijlocașul susține că a făcut cantitatea legală de vitamine și au o hârtie de la clinică prin care dovedesc asta.

După meci au venit și au spus că vor să aibă o discuțe neoficială cu noi. Ne-au înregistrat, fără să ne zică. Eu mă gândeam că nu ne cred că am făcut vitamine, ci că am băgat substanțe interzise. Știam de ibuprofen, de cocaină și alte substanțe, dar nu mă gândeam niciodată la vitamine.

Jucătorul de la Dinamo care a fost prins cu cocaină a luat trei luni, mie mi-au dat un an. Când au venit și ne-au întrebat eu am vorbit deschis. Avem foaie de la clinică. Am făcut 100ml, cantitatea legală”, a mai spus Ioniță.

Reclamă

Alex Ioniță a pledat ”vinovat”

Alex Ioniță a dezvăluit de ce a declarat că a luat o cantitate peste cea permisă de regulament. Ioniță susține că cei de la comisii i-au promis clemență dacă va spune asta. Mijlocașul nu are voie în bazele sportive și trebuie să se antreneze prin parcuri.

Mulți poate mă consideră nebun. Nu cunosc procedurile. Am stat trei luni de zile, nu am făcut nimic, după am recunoscut, după mi-am retras declarația. Am făcut asta pentru că nu cunosc procedurile. Ni s-a spus că au destule probe împotriva noastră și că risc patru ani și am zis OK.

Dacă voi ziceți așa și vreți să recunosc mai mult decât am făcut, zic așa, pentru a primi clemență, să nu risc patru ani. Ai voie doar 100ml, cu acordul medicului, noi 100 am făcut. Sunt suspendat un an. Nu am voie cu antrenori cu licență, nu am voie în baze sportive. Trebuie să mă antrenez în parcuri și la sala de forță. Totul ca să te scoată din circuit cu orice preț”, a dezvăluit Ioniță la AS.ro LIVE.

Reclamă 4 / 0/3

Alex Ioniță a fost suspendat un an

Ioniță nu înțelege de ce el și Fatai au primit un an, iar colegul lor Takayuki 8 luni. Cu toții au fost în aceeași situație, după cum susține jucătorul care se află sub contract cu CFR.

Durerea este că sunt conștienți că nu a fost intenție de dopaj. Nu au cum să demonstreze lucrul ăsta și noi stăm de 10 luni de zile. Eu și Fatai am primit un an, iar Takayuki a primit 8 luni, de ce? Eu m-am dus și am zis ca ei pentru a primi clemență. Îi tot întrebam de ce nu primesc verdict.

Când am văzut așa mi-am retras declarația și în următoarea zi mi-au dat suspendarea de un an de zile. Timp de șase luni nu au dat niciun verdict. Nici nu mi-au luat în considerare ultima declarație. Eu am recunoscut pentru a primi clemență. Cu toții am fost în aceeași situație, dar eu am primit un an și Takayui 8 luni”, a încheiat Ioniță.

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.
Recomandări
  • AS.ro LIVE este de luni până vineri, de la 10:30, pe www.as.ro/live
  • Alex Ioniță a fost invitat la AS.ro LIVE

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:45 LIVE VIDEOBari – Pisa se joacă ACUM, în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon Vezi toate știrile
Citește și