EXCLUSIV AS.ro LIVE

Alex Ioniță a rupt tăcerea! Adevărul despre cazul de dopaj: ”Au vrut cu orice preț să ne scoată din circuit!” Cum a ajuns să fie suspendat un an de zile

De Antena Sport
Publicat: 26.07.2021, 13:50

Alexandru Ioniță a fost invitat la AS.ro LIVE. Mijlocașul a dat cărțile pe față referitor la cazul de dopaj în care este implicat. Ioniță este suspendat timp de un an. El și colegii săi, Fatai și Takayuki, au băgat vitamine la o clinică privată.

Alexandru Ioniță a fost invitat la AS.ro LIVE

Alexandru Ioniță și-a spus povestea la AS.ro LIVE

AS.ro

Alex Ioniță a rupt tăcerea privind cazul de dopaj. Jucătorul și colegii săi au vrut să o ajute pe soția lui Fatai să-și facă reclamă. Ioniță susține că nu a avut nimic de câștigat de pe urma acelor vitamine, mai mult, echipa lor a pierdut atunci cu 1-4.

Fatai a venit și a spus deschis în vestiar. Am mers acolo cu scopul de a atrage clienți pentru soția sa. Am fost, am făcut vitaminele, am jucat cu Viitorul, ne-au bătut cu 4-1. Am făcut vitaminele înainte de acel meci. Cu ce m-au ajutat vitaminele? Nu am jucat nimic”, și-a început Alex Ioniță povestirea la AS.ro LIVE.

Alex Ioniță a rupt tăcerea

Ioniță a dezvăluit că el și colegii săi au fost înregistrați fără să li se spună. Mijlocașul susține că a făcut cantitatea legală de vitamine și au o hârtie de la clinică prin care dovedesc asta.

După meci au venit și au spus că vor să aibă o discuțe neoficială cu noi. Ne-au înregistrat, fără să ne zică. Eu mă gândeam că nu ne cred că am făcut vitamine, ci că am băgat substanțe interzise. Știam de ibuprofen, de cocaină și alte substanțe, dar nu mă gândeam niciodată la vitamine.

Jucătorul de la Dinamo care a fost prins cu cocaină a luat trei luni, mie mi-au dat un an. Când au venit și ne-au întrebat eu am vorbit deschis. Avem foaie de la clinică. Am făcut 100ml, cantitatea legală”, a mai spus Ioniță.

Alex Ioniță a pledat ”vinovat”

Alex Ioniță a dezvăluit de ce a declarat că a luat o cantitate peste cea permisă de regulament. Ioniță susține că cei de la comisii i-au promis clemență dacă va spune asta. Mijlocașul nu are voie în bazele sportive și trebuie să se antreneze prin parcuri.

Mulți poate mă consideră nebun. Nu cunosc procedurile. Am stat trei luni de zile, nu am făcut nimic, după am recunoscut, după mi-am retras declarația. Am făcut asta pentru că nu cunosc procedurile. Ni s-a spus că au destule probe împotriva noastră și că risc patru ani și am zis OK.

Dacă voi ziceți așa și vreți să recunosc mai mult decât am făcut, zic așa, pentru a primi clemență, să nu risc patru ani. Ai voie doar 100ml, cu acordul medicului, noi 100 am făcut. Sunt suspendat un an. Nu am voie cu antrenori cu licență, nu am voie în baze sportive. Trebuie să mă antrenez în parcuri și la sala de forță. Totul ca să te scoată din circuit cu orice preț”, a dezvăluit Ioniță la AS.ro LIVE.

Alex Ioniță a fost suspendat un an

Ioniță nu înțelege de ce el și Fatai au primit un an, iar colegul lor Takayuki 8 luni. Cu toții au fost în aceeași situație, după cum susține jucătorul care se află sub contract cu CFR.

Durerea este că sunt conștienți că nu a fost intenție de dopaj. Nu au cum să demonstreze lucrul ăsta și noi stăm de 10 luni de zile. Eu și Fatai am primit un an, iar Takayuki a primit 8 luni, de ce? Eu m-am dus și am zis ca ei pentru a primi clemență. Îi tot întrebam de ce nu primesc verdict.

Când am văzut așa mi-am retras declarația și în următoarea zi mi-au dat suspendarea de un an de zile. Timp de șase luni nu au dat niciun verdict. Nici nu mi-au luat în considerare ultima declarație. Eu am recunoscut pentru a primi clemență. Cu toții am fost în aceeași situație, dar eu am primit un an și Takayui 8 luni”, a încheiat Ioniță.

AS. RO LIVE

Edi Iordănescu, la AS.ro LIVE

Pe același subiect
AS.ro LIVE
Extra • 0:06
AS.ro LIVE | Tudor Mihăiţă a fost invitatul lui Cătălin Oprişan! Poveşti de senzaţie ale unuia dintre cei mai titraţi antrenori români de Brazilian jiu-jitsu şi MMA
Edi Iordănescu
Fotbal intern • 17 sept., 23:50
Edi Iordănescu, avertizat de Valeriu Iftime: „Domnul Becali îl trimite acasă cu prima valiză!” Ce spune patronul lui FC Botoşani despre lupta la titlu: „Sunt patru echipe!”
Valeriu Iftime, mesaj pentru Gigi Becali
Fotbal intern • 17 sept., 18:47
Valeriu Iftime, mesaj clar pentru Gigi Becali: „Nu contează oferta, nu pleacă!” Ce aşteptări are patronul lui FC Botoşani de la „perla” sa: „Poate juca și la Galatasaray și oriunde!”
Antena 1
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușă. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”
Top citite
„Nicio ţară nu poate dispune arestarea mea”. Dragoş Săvulescu îi cere despăgubiri României. „Soţia mea nu poate dormi şi mânca!”
1
Foto „Nicio ţară nu poate dispune arestarea mea”. Dragoş Săvulescu îi cere despăgubiri României. „Soţia mea nu poate dormi şi mânca!”
Ultimele știri
10:23 Gabi Torje nu îi duce dorul lui Dario Bonetti după a 6-a înfrângere consecutivă a lui Dinamo. „Şi Messi a plecat de la Barcelona”. Ce i-a transmis antrenorului italian 10:00 Istvan Kovacs, cu cărțile pe față! Ce spune despre momentul „dispari” și eliminarea lui Filip, în FCSB – Dinamo! Marea dorință a centralului 9:05 Ianis Hagi, aşteptat cu nerăbdare în Scoţia! Fanii sunt convinşi că Rangers este dependentă de el. „Îi simţim lipsa!” 8:39 Cosmin Olăroiu, aproape de un nou tun financiar! Echipa din Zona Golfului care i-a pus o super ofertă pe masă 8:30 Spirite încinse la PSG! Mauricio Pochettino, prima reacţie după ce a fost lăsat cu mâna întinsă de Lionel Messi. Cum a explicat schimbarea argentinianului 8:10 A comis-o din nou! Mihai Stoica, șocat de un jucător de la FCSB: „Ce ai declarat, mă!? Mi s-a făcut rău, când am auzit!” 0:06 AS.ro LIVE | Tudor Mihăiţă a fost invitatul lui Cătălin Oprişan! Poveşti de senzaţie ale unuia dintre cei mai titraţi antrenori români de Brazilian jiu-jitsu şi MMA 0:04 PSG – Olympique Lyon 2-1 | Scandal în galaxie! Lionel Messi nu a mai rezistat când a văzut că e schimbat. A refuzat să dea mâna cu Mauricio Pochettino! 19
sept.
23:55
PSG – Lyon 2-1. Icardi a dat lovitura în minutul 90+4! „Remontada” Valencia – Real Madrid 1-2. Juventus – AC Milan 1-1. „Bătrâna Doamnă”, pe loc retrogradabil. Valentin Mihăilă şi Nicolae Stanciu au marcat pentru Parma şi Slavia Praga. Rezultatele zilei sunt AICI
19
sept.
22:35
Dinamo – FC Botoşani 1-2 | „Câinii” au o mare dilemă: „Ne întrebăm cine va fi antrenor!” Mesaj pentru fani: „Le mulţumesc că au răbdare cu noi”
Close