Închide meniul

Alexandru Mățan, mesaj pentru Adrian Mutu după transferul în America: "Voi da 100% pentru națională!" Ce planuri are la Columbus Crew

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 11 martie 2021, 15:49

Alexandru Mățan, mesaj pentru Adrian Mutu după transferul în America: "Voi da 100% pentru națională!" Ce planuri are la Columbus Crew

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Alexandru Mățan, după transferul la Columbus Crew

Alexandru Mățan a ajuns în MLS, la Columbus Crew. Viitorul va încasa 1,5 milioane de euro în urma transferului. Şi salariul jucătorului va fi uriaş: 500.000 de euro pe sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deși s-a transferat într-un campionat îndepărtat, Mățan nu renunță la echipa națională. Acesta a avut un mesaj special pentru selecționerul de la tineret, Adrian Mutu.

Alexandru Mățan nu renunță la națională după transferul la Columbus Crew

"E posibil să fie dificil să fiu convocat. Dar va fi decizia selecţionerului dacă se va baza sau nu pe mine de acum încolo. Eu pot să spun însă că voi da 100% mereu pentru naţionala României.

Noi ne dorim să fim realişti şi să încercăm să ieşim din grupă la turneul final. Iar apoi vom da totul ca să reuşim o surpriză frumoasă", a spus Alexandru Mățan, într-un interviu publicat pe canalul oficial de YouTube al FC Viitorul.

România U21, calificată a doua oară consecutiv la Euro, are din nou o grupă de foc. Tricolorii mici se vor duela cu Olanda, Ungaria și Germania. Prima partidă va fi împotriva "Portocalei Mecanice", pe 24 martie. 

Reclamă

Alexandru Mățan a venit cu speranțe mari la Columbus Crew. Românul vrea să facă o figură frumoasă în America, după care să revină în Europa. 

"Campionatul Statelor Unite este unul în plină dezvoltare, care creşte de la an la an. Faptul că voi juca în campionatul Americii este un lucru foarte bun. Este un campionat care poate să mă propulseze într-un campionat tare din Europa.

De când m-am apucat de fotbal mi-am dorit să ajung să joc într-un campionat de afară. Aceasta a fost şi cea mai completă ofertă. Am fost contactat şi eu. M-am simţit dorit de ei.

Reclamă 4 / 0/3

În plus, este vorba despre campioana MLS şi pentru mine reprezintă un pas înainte. Vreau să mă duc acolo şi să mă integrez cât mai repede în echipă, să joc meci de meci", a mai spus Alexandru Mățan.

Noul sezon din MLS va debuta pe 17 aprilie. Columbus Crew a terminat anul trecut pe locul 3 în Conferința de Est, dar a apoi s-a impus cu 3-0 împotriva lui Seattle Sounders în finala play-off-ului.

Alexandru Mățan: "Viitorul înseamnă foarte mult pentru mine"

Mățan a rămas cu sufletul alături de Viitorul. El s-a alăturat academiei lui Gică Hagi de la o vârstă foarte fragedă.

"Au fost 11, aproape 12 ani petrecuţi la Academia Hagi. Cred că în acest timp am petrecut mai mult timp cu oamenii de aici decât cu familia mea.

E un club care înseamnă foarte mult pentru mine. Mi se zbârleşte pielea pe mine când mă gândesc că o să părăsesc după atâta vreme clubul la care m-am format. Dar asta este, trebuie să mergem înainte.

Vreau însă să le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, chiar şi în momentele mai puţin bune. Le urez multă baftă de acum înainte şi sper ca echipa să îşi atingă obiectivele", a mai spus Alexandru Mățan.

Reclamă

Alex Măţan are 21 de ani şi a fost crescut la Academia Gheorghe Hagi. El a evoluat pentru Viitorul din 2016, cu o întrerupere de un sezon, 2019-2020, în care a fost împrumutat la Voluntari.

În actualul sezon, Măţan a jucat 22 de meciuri de campionat, în care a reuşit 1 gol şi 6 pase decisive. El a devenit un jucător de bază şi în naţionala de tineret. Pentru micii tricolori, a adunat 7 meciuri şi un gol.

Recomandări
  • Alexandru Mățan a ajuns în MLS
  • El așteaptă convocarea lui Mutu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 LIVE VIDEOPalermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! Vezi toate știrile
Citește și