Închide meniul

Alexandru Mățan, omul de titlu pentru Columbus Crew: "E perfect pentru stilul nostru de joc". Ce spun americanii despre transferul "perlei" lui Hagi

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 8 martie 2021, 13:38

Alexandru Mățan, omul de titlu pentru Columbus Crew: "E perfect pentru stilul nostru de joc". Ce spun americanii despre transferul "perlei" lui Hagi

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Mățan a ajuns la Columbus Crew

Alexandru Mățan a ajuns în MLS, la Columbus Crew. Viitorul va încasa 1,5 milioane de euro în urma transferului.  Şi salariul jucătorului va fi uriaş: 500.000 de euro pe sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Columbus Crew vrea titlul în MLS. Echipa din Ohio speră ca Mățan să fie factorul decisiv în lupta pentru coroana de campioană. 

Prima reacție a americanilor după transferul lui Alexandru Mățan la Columbus Crew

"Alex este un tânăr jucător promițător. Tehnica, dribligurile și abilitatea de a juca în ambele flancuri îl fac perfect pentru stilul nostru de joc", a spus președintele lui Columbus Crew, Tim Bezbatchenko, pentru site-ul oficial al clubului. 

Noul sezon din MLS va debuta pe 17 aprilie. Columbus Crew a terminat anul trecut pe locul 3 în Conferința de Est, dar a apoi s-a impus cu 3-0 împotriva lui Seattle Sounders în finala play-off-ului.

"Fiind creativ și capabil să joace în centru și în bandă, Alex este o opțiune dinamică pentru atacul nostru. Acest lucru va fi crucial în contextul programului aglomerat din MLS și Champions League", a mai spus Tim Bezbatchenko. 

Reclamă

Alex Măţan are 21 de ani şi a fost crescut la Academia Gheorghe Hagi. El a evoluat pentru Viitorul din 2016, cu o întrerupere de un sezon, 2019-2020, în care a fost împrumutat la Voluntari.

 În actualul sezon, Măţan a jucat 22 de meciuri de campionat, în care a reuşit 1 gol şi 6 pase decisive. El a devenit un jucător de bază şi în naţionala de tineret. Pentru micii tricolori, a adunat 7 meciuri şi un gol.

Gică Hagi, lovituri financiare în ultimul an

În ultimele două perioade de transferuri, în vara anului trecut şi în această iarnă, cei mai scumpi jucători care au plecat de la Viitorul au fost: Louis Munteanu (Fiorentina / 2 mil. euro), Gabriel Iancu (Akhmat Grozny / 500.000 euro), Kevin Luckassen (Kayserispor / 400.000 de euro) şi pe Rivaldinho (Cracovia / 300.000 de euro).

Reclamă 4 / 0/3

Cel mai scump jucător vândut de Gică Hagi a fost Răzvan Marin. El ajungea în 2017 la Standard Liege pentru 4,8 milioane de euro. Locul secund în acest clasament este ocupat de Ianis Hagi, transferat la Genk în iulie 2019 pentru 4,7 milioane de euro. 

Recomandări
  • Alexandru Mățan s-a transferat în MLS
  • El a ajuns la Columbus Crew

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:25 LIVE VIDEOCalificările Marelui Premiu al Chinei sunt ACUM pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY! Lewis Hamilton, eliminat în Q1 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” Vezi toate știrile
Citește și