Închide meniul

Astra, risc maxim de a fi exclusă din Liga 1! Alexandru Ioniţă a povestit cu lux de amănunte cum s-ar fi dopat. "Eşti un trădător"

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 ianuarie 2021, 5:41

Astra, risc maxim de a fi exclusă din Liga 1! Alexandru Ioniţă a povestit cu lux de amănunte cum s-ar fi dopat. "Eşti un trădător"

Alex Ioniţă

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Potrivit GSP, Alex Ioniţă a oferit toate detaliile pe 14 ianuarie, la comisia de audieri a Agenţiei Naţionale Anti-Doping. Pentru a beneficia de o reducere a pedepsei chiar şi cu 75%, mijlocaşul de 26 de ani a acceptat să colaboreze cu membrii ANAD şi a povestit cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astra poate fi exclusă din Liga 1 după dezvăluirile lui Alex Ioniţă

Ioniţă a povestit că medicii unei clinici private i-au administrat, intravenos, două flacoane de vitamine minerale. De acelaşi tratament au avut parte şi Fatai şi Takayuki, iar această terapie este interzisă şi penalizată de regulamentul WADA.

În aceste condiţii, Alex Ioniţă ar putea fi sancţionat între 12 şi 15 luni. În schimb, ceilalţi doi jucători ai Astrei, care nu s-au prezentat la audieri, riscă să primească o suspendare de 4 ani! Ar fi sinonimă cu retragerea. Pentru echipa din Liga 1 poate urma un adevărat cutremur!

Potrivit Legii antidoping, Astra poate fi exclusă din competiţiile oficiale. „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor", se arată în articolul 62.

După aflarea veştilor că Alex Ioniţă a colaborat cu anchetatorii ANAD, Dani Coman l-a sunat pe jucător. "Eşti un trădător!", anunţă sursa citată anterior.

Reclamă

De la ce a plecat cazul de dopaj de la Astra

Jucătorii Astrei au apărut în imaginile promovate de o clinică privată, iar ANAD s-a autosesizat. Vitaminele şi mineralele folosite de cei trei nu sunt interzise, dar modul de administrare se încadrează la dopaj conform regulilor Agenţiei Internaţionale Anti-Doping.

Orice perfuzii intravenoase sau injecții cu mai mult de 100 ml pe o perioadă de 12 ore este interzisă. Excepţie fac doar procedurile medicale.

Pentru moment, cei trei jucători sunt suspendaţi provizoriu. Aceştia se antrenează singuri de patru luni!

Reclamă 4 / 0/3

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:55 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și