Închide meniul

Australian Open 2021 | Novak Djokovic – Aslan Karatsev 6-3, 6-4, 6-2. Sârbul a fost în zi de graţie şi s-a calificat în finală! "Îmi voi lua popcorn"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 18 februarie 2021, 10:06

Australian Open 2021 | Novak Djokovic – Aslan Karatsev 6-3, 6-4, 6-2. Sârbul a fost în zi de graţie şi s-a calificat în finală! "Îmi voi lua popcorn"

Profimediaimages

Novak Djokovic l-a învins în minimum de seturi pe Aslan Karatsev

Campion de opt ori la Melbourne, sârbul poate triumfa pentru a treia oară la rând. Djokovic va juca, pentru a 28-a oară în carieră, în finala unui turneu de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic, în finală la Australian Open 2021

Venit din calificări, Aslan Karatsev a fost depăşit la toate capitolele de Djokovic. Ocupantul locului 114 mondial a cedat cu 3-6 primul set, iar în actul secund a fost condus cu 5-1. A reuşit să îi facă un break lui Novak, dar nu a putut mai mult.

Djokovic a fost de neoprit şi în cel de-al treilea set, pe care şi l-a adjudecat cu 6-2. A obţinut victoria cu 17 aşi şi acum este în căutarea câştigării celui de-al 18-lea turneu major. Se poate apropia de rivalii Roger Federer şi Rafael Nadal, care deţin câte 20.

Liderul ATP aşteaptă să vadă cu cine se va lupta în meciul care se va disputa cu trofeul pe masă. În acealaltă semifinală se întâlnesc Daniil Medvedev (4 ATP) şi Stefanos Tsitsipas (6 ATP).

"Medvedev este jucătorul care a fost la cel mai înalt nivel în ultimele 3-4 luni. A jucat o finală la US Open în urmă cu câţiva ani, în faţa lui Rafa Nadal. Stefanos încă nu s-a calificat într-o finală. Va fi plăcut să îi văd jucând. Mereu fac meciuri de cea mai mare intensitate. Amândoi joacă grozav! Îmi voi lua popcorn şi mă voi bucura de disputa lor", a declarat Novak Djokovic, pe teren, după victoria cu Karatsev.

Reclamă

Calificarea în finală îl ajută pe starul de 33 de ani să atingă o bornă impresionantă. Nu poate coborî de pe primul loc până în luna aprilie şi va ajunge astfel la 314 săptămâni petrecute la conducerea clasamentului ATP. Îl depăşeşte pe Roger Federer, cel care are 310, şi stabileşte un nou record în era Open.

Reclamă 4 / 0/3

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și