Închide meniul

Australian Open 2021 | Novak Djokovic – Aslan Karatsev 6-3, 6-4, 6-2. Sârbul a fost în zi de graţie şi s-a calificat în finală! "Îmi voi lua popcorn"

Antena Sport Publicat: 18 februarie 2021, 10:06

Reclamă
Australian Open 2021 | Novak Djokovic – Aslan Karatsev 6-3, 6-4, 6-2. Sârbul a fost în zi de graţie şi s-a calificat în finală! "Îmi voi lua popcorn"

Profimediaimages

Novak Djokovic l-a învins în minimum de seturi pe Aslan Karatsev

Campion de opt ori la Melbourne, sârbul poate triumfa pentru a treia oară la rând. Djokovic va juca, pentru a 28-a oară în carieră, în finala unui turneu de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic, în finală la Australian Open 2021

Venit din calificări, Aslan Karatsev a fost depăşit la toate capitolele de Djokovic. Ocupantul locului 114 mondial a cedat cu 3-6 primul set, iar în actul secund a fost condus cu 5-1. A reuşit să îi facă un break lui Novak, dar nu a putut mai mult.

Djokovic a fost de neoprit şi în cel de-al treilea set, pe care şi l-a adjudecat cu 6-2. A obţinut victoria cu 17 aşi şi acum este în căutarea câştigării celui de-al 18-lea turneu major. Se poate apropia de rivalii Roger Federer şi Rafael Nadal, care deţin câte 20.

Liderul ATP aşteaptă să vadă cu cine se va lupta în meciul care se va disputa cu trofeul pe masă. În acealaltă semifinală se întâlnesc Daniil Medvedev (4 ATP) şi Stefanos Tsitsipas (6 ATP).

"Medvedev este jucătorul care a fost la cel mai înalt nivel în ultimele 3-4 luni. A jucat o finală la US Open în urmă cu câţiva ani, în faţa lui Rafa Nadal. Stefanos încă nu s-a calificat într-o finală. Va fi plăcut să îi văd jucând. Mereu fac meciuri de cea mai mare intensitate. Amândoi joacă grozav! Îmi voi lua popcorn şi mă voi bucura de disputa lor", a declarat Novak Djokovic, pe teren, după victoria cu Karatsev.

Reclamă
Reclamă 4

Calificarea în finală îl ajută pe starul de 33 de ani să atingă o bornă impresionantă. Nu poate coborî de pe primul loc până în luna aprilie şi va ajunge astfel la 314 săptămâni petrecute la conducerea clasamentului ATP. Îl depăşeşte pe Roger Federer, cel care are 310, şi stabileşte un nou record în era Open.

Reclamă

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:23

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 2. David Popovici şi Bernie Szocs intră in actiune. Programul complet

23:15

LIVE TEXTSepsi – Dinamo 1-0! Abdallah, șut în transversală. „Câinii”, fără victorie la Sfântu Gheorghe de cinci ani

23:11

Eliza Samara, în turul 2, la proba de simplu de tenis de masă de la Jocurile Olimpice 2024

22:59

„Fum alb! Avem antrenor la națională” Basarab Panduru mai are o singură nedumerire, după negocierile purtate de Răzvan Burleanu

22:11

Cursa din Marele Premiu al Belgiei e LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45). Charles Leclerc va pleca din pole-position

22:00

UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 1. Performanțe obținute de tricolori la canotaj, tenis şi tenis de masă!

1 VIDEOMax Verstappen, cel mai rapid pilot din calificările MP al Belgiei, nu va pleca din pole! Cursa e duminică (Antena 1, 15:45) 2 FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris 3 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 4 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și