Închide meniul

Barcelona, un butoi de pulbere! Candidații la președinția clubului ies la atac după arestarea lui Josep Bartomeu: "Este timpul să oprim corupția"

Alexandru Ivan Publicat: 1 martie 2021, 14:12

Barcelona, un butoi de pulbere! Candidații la președinția clubului ies la atac după arestarea lui Josep Bartomeu: "Este timpul să oprim corupția"

Barcelona, acuzată că a plătit 1,4 milioane de euro unui fost oficial al arbitrilor

Barcelona/ Hepta

  • Josep Bartomeu a fost arestat
  • Reacțiile candidaților la președinția Barcelonei

A fost o zi de luni foarte agitată în Catalunya. Josep Bartomeu a fost arestat, alături de alte persoane din fosta conducere a clubului. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum alegerile pentru președinția Barcelonei vor avea loc peste numai șase zile, cei trei candidați au explicat cum afectează acest scandal imaginea grupării blaugrana. 

Reacțiile candidaților la președinția Barcelonei după arestarea lui Josep Bartomeu

Joan Laporta a fost primul care a oferit o reacție cu privire la scandalul Barcagate, așa cum mai este cunoscut. Laporta este favorit la alegerile de pe 7 martie!  

Reclamă

"Prima prezumție este de nevinovăție. Nu este o veste bună și nici o veste plăcută pentru Barca, deoarece această persoană a fost președinte la FC Barcelona.

 Deși nu a avut un management bun, a fost totuși președinte al FC Barcelona și este o veste care nu este plăcută pentru nimeni. Adevărul este că e o veste șocantă, cu siguranță", a spus Laporta pentru ElNacional.cat, citat de Marca. 

Reclamă

Victor Font a transmis mai puține decât restul candidaților. El a postat pe Twitter imagini din campania electorală alături de mesajul: "Este timpul să oprim corupția!".

Toni Freixa a postat un mesaj scurt, în care a vrut să apere imaginea clubului. El nu a făcut referire directă la Josep Bartomeu.

Reclamă 4 / 0/3

"Multă lume vrea să facă rău Barcelonei, dar noi nu vom permite asta. Barcelona nu este singură", a scris Toni Freixa. 

Reacția oficială a Barcelonei după arestarea lui Josep Bartomeu

Clubul catalan a precizat că va colabora cu oamenii legii în acest scandal. Barcelona va respecta și prezumția de nevinovăție a lui Josep Bartomeu. 

"Ca urmare a descinderii poliției în această dimineață la sediile de pe Camp Nou, prin ordin al șefului Curții de Instrucție 13, din Barcelona, ​​care anchetează cazul în ceea ce privește angajarea serviciilor de monitorizare a rețelelor de socializare, FC Barcelona a oferit colaborarea sa deplină autorităților judiciare și de poliție pentru a clarifica faptele care fac obiectul acestei anchete.

Informațiile și documentația solicitate de poliția judiciară au fost strict limitate la faptele referitoare la acest caz. FC Barcelona își exprimă respectul în cea mai mare măsură a procedurilor legale și principiul prezumției de nevinovăție a celor afectați în cadrul acestor proceduri.", se arată în comunicatul clubului catalan.

Josep Maria Bartomeu și alți doi oameni din fosta conducere a clubului sunt acuzați că ar fi angajat o firmă care a discreditat atât foşti şi actuali jucători, dar şi candidaţi la alegerile pentru şefia clubului. Nu au scăpat Lionel Messi şi Gerard Pique. 

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Atletico - Barcelona
Fotbal extern • 17 mart., 23:58
Atletico Madrid – Barcelona 0-3! Manchester United s-a calificat în semifinalele FA Cup după 4-3 cu Liverpool
Ermal Krasniqi a ajuns la Barcelona
Extra • 17 mart., 16:37
FOTO
Ermal Krasniqi a ajuns la Barcelona! Frumoasa sa soție a postat imaginea care a surprins pe toată lumea
Un nou duel între PSG și Barcelona, în sferturile UEFA Champions League
Liga Campionilor • 15 mart., 13:38
Un nou duel între PSG și Barcelona, în sferturile UEFA Champions League. Mbappe și vedetele lui Xavi, gata de spectacol
Xavi a venit cu un răspuns acid pentru contestatari, după Barcelona - Napoli 3-1
Liga Campionilor • 13 mart., 8:02
Xavi, răspuns acid pentru contestatari după Barcelona – Napoli 3-1: „Ne-au spus că suntem bufonii Ligii! Acum, ce facem?”
Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli
Liga Campionilor • 12 mart., 23:25
Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli! Xavi a titularizat doi puşti pentru a ataca sferturile Champions League