Închide meniul

Christopher Nkunku, desemnat cel mai bun jucător din Bundesliga. L-a învins pe Robert Lewandowski

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 16 mai 2022, 20:18

Christopher Nkunku, desemnat cel mai bun jucător din Bundesliga. L-a învins pe Robert Lewandowski

Nkunku a ajuns la Leipzig de la PSG

Colaj cu Nkunku și Robert Lewandowski / Profimedia

Christopher Nkunku, de la RB Leipzig, a fost desemnat cel mai bun jucător din Bundesliga în sezonul 2021-2022. Francezul l-a învins pe Robert Lewandowski, golgheterul campionatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mijlocaşul RB Leipzig a avut un sezon remarcabil, marcând 20 de goluri şi oferind 15 pase decisive, în toate cele 34 de meciuri din Bundesliga

Christopher Nkunku, desemnat cel mai bun jucător din Bundesliga, în fața lui Robert Lewandowski

În toate competiţiile, Nkunku are 34 de goluri şi 20 pase decisive, înainte de finala Cupei Germaniei, împotriva celor de la Freiburg, sâmbăta viitoare.

Aceste statistici îl fac al patrulea cel mai decisiv jucător din Europa, după Karim Benzema (Real Madrid), Kylian Mbappé (PSG) şi Robert Lewandowski (Bayern Munchen).

Reclamă

Nkunku a câștigat premiul chiar în fața lui Lewandowski, cel care reușise să obțină titlul de golgheter, cu 35 de goluri doar în campionat. În total, polonezul a avut 50 de goluri în toate competițiile.

Fotbalistul lui RB Leipzig a pus capăt dominației lui Robert Lewandowski, care a fost desemnat cel mai bun jucător din Bundesliga în ultimele două sezoane.

Bayern Munchen ține cu dinții de Lewandowski

Robert Lewandowski va rămâne în Bavaria până la finalul contractului său, care expiră în iunie 2023, deși polonezul vrea să plece la Barcelona. Anunțul e făcut de președintele Herbert Hainer.

Reclamă 4 / 0/3

„Robert Lewandowski are un contract valabil până la 30 iunie 2023 şi va juca cu noi până atunci. Când semnezi un contract, şi am făcut asta toată cariera mea, ambele părţi ştiu ce este în el. Nu putem vorbi despre a <obliga> pe cineva să îşi respecte contractul”, a declarat Hainer pentru canalul german Sport1.

Întrebat dacă gruparea bavareză este dispusă să-l piardă gratis pe atacantul polonez, Hainer a răspuns: „Robert a spus că trebuie să găsim o soluţie pentru ambele părţi, iar Bayern este una dintre aceste părţi. Este dreptul lui să nu vrea să-şi prelungească contractul. De asemenea, a venit la noi gratis. Un acord nu poate fi unilateral, de aceea există contracte”.

Vineri, au apărut informaţii că Robert Lewandowski i-a transmis conducerii lui Bayern Munchen că nu este interesat să îşi reînnoiască contractul în Bavaria şi că doreşte să părăsească clubul, fapt confirmat, sâmbătă, de directorul sportiv Hasan Salihamidzic.

Impresarul lui Robert Lewandowski a finalizat acordul cu Barcelona

Pe de altă parte, agentul lui Robert Lewandowski a ajuns la un acord verbal cu FC Barcelona, în vederea unui transfer pe Camp Nou în această vară, anunţă presa germană, citată de agenţia DPA. Astfel că declarațiile de mai sus ale președintelui ar putea fi doar parte din negocieri.

Conform portalului Sport1, citat de Agerpres, agentul Pini Zahavi şi responsabilii clubului catalan s-au pus de acord în privinţa unui contract pe trei ani pentru Lewandowski.

Golgheterul polonez, în vârstă de 33 ani, joacă din 2014 la Bayern Munchen, după ce a evoluat anterior la o altă grupare din Bundesliga, Borussia Dortmund. Contractul său cu campioana en titre a Germaniei expiră în iunie 2023.

Reclamă
Recomandări
  • Nkunku l-a învins pe Robert Lewandowski
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și