Închide meniul
Foto

Se dezmembrează Bayer Leverkusen după primul titlu din istorie? Anunţul directorului sportiv al echipei

Bogdan Stănescu Publicat: 15 aprilie 2024, 19:16

Reclamă
Se dezmembrează Bayer Leverkusen după primul titlu din istorie? Anunţul directorului sportiv al echipei

Se dezmembrează Bayer Leverkusen după primul titlu din istorie? Anunţul directorului sportiv al echipei

Bayer Leverkusen / Profimedia Images

Au câştigat deja campionatul, neavând încă nicio înfrângere, iar multă lume se întreabă dacă se dezmembrează Bayer Leverkusen după primul titlu din istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Directorul sportiv al echipei, Simon Rolfes, a declarat că cei mai mulţi jucători ai lui Bayer Leverkusen vor rămâne la campioana Germaniei.

Se dezmembrează Bayer Leverkusen după primul titlu din istorie? Anunţul directorului sportiv al echipei

Bineînţeles că se poate întâmpla ca un jucător să se despartă de club, dar cea mai mare parte a lotului, între 15 şi 16 jucători, va continua la noi”, a spus Rolfes pentru Der Spiegel.

Doi jucători-cheie în câştigarea titlului, precum Granit Xhaka şi Florian Wirtz, au menţionat deja că doresc să-şi reînnoiască înţelegerile cu echipa care a câştigat deja campionatul, relatează agerpres.ro. Bayer Leverkusen şi-a asigurat primul titlu de campioană naţională din istoria sa, după ce a învins-o duminică pe Werder Bremen cu un categoric 5-0.

Bayer va primi trofeul rezervat câştigătoarei Bundesligii abia pe 18 mai, în ultima etapă a sezonului. Potrivit informaţiilor DPA, petrecerea oficială pentru titlu va avea loc în data de 26 mai la BayArena, stadionul echipei din Leverkusen. Aceasta va fi organizată la o zi după finala Cupei Germaniei.

Reclamă

Bayer Leverkusen are mari şase să realizeze „dubla” în acest sezon. Ea este considerată favorita finalei Cupei Germaniei. Echipa lui Xabi Alonso va înfrunta formaţia de ligă secundă FC Kaiserslautern, pe 25 mai, pe Olympiastadion din Berlin.

Xabi Alonso, prima reacţie după ce Bayer Leverkusen a cucerit titlul în Bundesliga: „Este ceva sănătos pentru fotbalul german”

Xabi Alonso a oferit prima reacţie după ce Bayer Leverkusen a cucerit titlul în Bundesliga. Singura echipă neînvinsă din Europa a pus mâna pe titlul din Germania pentru prima oară în istorie şi a stabilit un nou record.

Formaţia lui Xabi Alonso a doborât şi recordul lui Juventus, stabilit în sezonul 2011/12. Leverkusen a ajuns a 43 de meciuri fără înfrângere în acest sezon, după ce a învins-o pe Werder Bremen în etapa cu numărul 29.

Reclamă 4 / 0/3

Leverkusen s-a impus cu 5-0 şi şi-a trecut în cont primul titlu din istoria clubului. Victoria a venit pe teren propriu, ceea ce a reprezentat oportunitatea perfectă pentru fani de a începe petrecerea. Aceştia au intrat pe teren înainte de fluierul final şi au sărbătorit momentul mult aşteptat alături de jucătorii lui Xabi Alonso.

Antrenorul spaniol a oferit apoi prima reacţie. El s-a declarat onorat că a intrat în istorie alături de Leverkusen şi a spus că acest succes este sănătos pentru fotbalul din Germania, după ce Bayern Munchen a câştigat ultimele 11 ediţii ale campionatului.

Este o mare onoare să fac parte din această istorie”

„Este un moment special să câștigi Bundesliga. Este pentru prima dată în istoria lui Leverkusen, după 120 de ani. Este o mare onoare să fac parte din această istorie.

Poate că este sănătos și pentru campionat și pentru fotbalul german faptul că o altă echipă câștigă titlul. Faptul că am reușit noi este o mare onoare. Este un moment grozav, este un moment de sărbătoare.

Trebuie să ne bucurăm de ziua de azi, să sărbătorim cu prietenii și familiile. Este ceva special să câștigi Bundesliga pentru prima dată”, a declarat Xabi Alonso, potrivit bild.de.

Bayer Leverkusen – Werder Bremen 5-0

Bayer Leverkusen a deschis scorul în minutul 25, după ce Boniface a marcat din penalty. În repriza secundă, Xhaka a dus scorul la 2-0, în minutul 60, penrtu ca Wirtz să înceapă propriul recital, cu un hat-trick marcat în minutele 68, 83 şi 90:

„Este ceva de nedescris! Încă nu realizez ce se întâmplă. Ce am reuşit este de necrezut. Să sărbătorim cu fanii este ceva nemaipomenit. Cu toţii putem fi mândri de noi astăzi”, a declarat Florian Wirtz, autorul unui hat-trick, după meci.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:30 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și