Închide meniul

Xabi Alonso, prima reacţie după ce Bayer Leverkusen a cucerit titlul în Bundesliga: „Este ceva sănătos pentru fotbalul german”

Alex Masgras Publicat: 14 aprilie 2024, 22:18

Reclamă
Xabi Alonso, prima reacţie după ce Bayer Leverkusen a cucerit titlul în Bundesliga: „Este ceva sănătos pentru fotbalul german

Xabi Alonso, prima reacţie după ce Bayer Leverkusen a cucerit titlul în Bundesliga: "Este ceva sănătos pentru fotbalul german"

Xabi Alonso, după ce Bayer Leverkusen a cucerit titlul în Bundesliga / Profimedia

Xabi Alonso a oferit prima reacţie după ce Bayer Leverkusen a cucerit titlul în Bundesliga. Singura echipă neînvinsă din Europa a pus mâna pe titlul din Germania pentru prima oară în istorie şi a stabilit un nou record.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Formaţia lui Xabi Alonso a doborât şi recordul lui Juventus, stabilit în sezonul 2011/12. Leverkusen a ajuns a 43 de meciuri fără înfrângere în acest sezon, după ce a învins-o pe Werder Bremen în etapa cu numărul 29.

Xabi Alonso, prima reacţie după ce Bayer Leverkusen a cucerit titlul în Bundesliga: „Este ceva sănătos pentru fotbalul german”

Leverkusen s-a impus cu 5-0 şi şi-a trecut în cont primul titlu din istoria clubului. Victoria a venit pe teren propriu, ceea ce a reprezentat oportunitatea perfectă pentru fani de a începe petrecerea. Aceştia au intrat pe teren înainte de fluierul final şi au sărbătorit momentul mult aşteptat alături de jucătorii lui Xabi Alonso.

Antrenorul spaniol a oferit apoi prima reacţie. El s-a declarat onorat că a intrat în istorie alături de Leverkusen şi a spus că acest succes este sănătos pentru fotbalul din Germania, după ce Bayern Munchen a câştigat ultimele 11 ediţii ale campionatului:

„Este un moment special să câștigi Bundesliga. Este pentru prima dată în istoria lui Leverkusen, după 120 de ani. Este o mare onoare să fac parte din această istorie.

Reclamă
Reclamă 4

Poate că este sănătos și pentru campionat și pentru fotbalul german faptul că o altă echipă câștigă titlul. Faptul că am reușit noi este o mare onoare. Este un moment grozav, este un moment de sărbătoare.

Trebuie să ne bucurăm de ziua de azi, să sărbătorim cu prietenii și familiile. Este ceva special să câștigi Bundesliga pentru prima dată”, a decarat Xabi Alonso, potrivit bild.de.

Reclamă

Bayer Leverkusen – Werder Bremen 5-0

Bayer Leverkusen a deschis scorul în minutul 25, după ce Boniface a marcat din penalty. În repriza secundă, Xhaka a dus scorul la 2-0, în minutul 60, penrtu ca Wirtz să înceapă propriul recital, cu un hat-trick marcat în minutele 68, 83 şi 90:

„Este ceva de nedescris! Încă nu realizez ce se întâmplă. Ce am reuşit este de necrezut. Să sărbătorim cu fanii este ceva nemaipomenit. Cu toţii putem fi mândri de noi astăzi”, a declarat Florian Wirtz, autorul unui hat-trick, după meci.

Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:49

Primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice 2024! Un judoka, depistat pozitiv

20:30

LIVE TEXTFestivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 a început! România, reprezentată de 106 sportivi la Paris

20:27

Gigi Becali a răbufnit după ce a aflat care e lovitura pe care ar putea să o primească FCSB de la UEFA: „Unii nu înţeleg”

20:20

FCSB – Oţelul LIVE TEXT (ora 22:00). Campioana caută prima victorie din acest sezon de Liga 1. Echipele de start

20:20

Florinel Coman, pentru prima dată titular la noua echipă! Debut cu ghinion pentru „Mbappe”

20:05

Rafael Nadal, în pericol să rateze Jocurile Olimpice! Spaniolul a anulat două antrenamente înainte de startul competiţiei

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 3 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 4 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 5 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și