Închide meniul

Cardiff, obligată să-i plătească lui Nantes toți banii pentru transferul lui Emiliano Sala, în ciuda decesului tragic al fotbalistului

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 26 august 2022, 20:25

Cardiff, obligată să-i plătească lui Nantes toți banii pentru transferul lui Emiliano Sala, în ciuda decesului tragic al fotbalistului

Emiliano Sala a murit în ianuarie 2019

Flori depunse în memoria lui Emiliano Sala / Profimedia

Cardiff e obligată să-i plătească lui Nantes 6 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala, deși fotbalistul a decedat în 2019

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, vineri, că a respins apelul depus Cardiff City FC, confirmând astfel faptul că transferul lui Emiliano Sala de la FC Nantes s-a finalizat înainte de decesul fotbalistului, scrie news.ro.

Cardiff, obligată să-i plătească lui Nantes 6 milioane de euro pentru transferul lui Emiliano Sala

Apelul Cardiff City FC împotriva FC Nantes era legat de o decizie luată de Biroul Comisiei de Statut al Jucătorilor FIFA, din data de 25 septembrie 2019.

A fost confirmată astfel decizia conform căreia Cardiff City FC trebuie să plătească către FC Nantes suma de 6 milioane de euro. “Procedurile TAS vizează doar prima rată a sumei de transfer, de 6 milioane de euro, din totalul sumei de transfer, de 17 milioane de euro. Celelalte rate nu aveau termenul depăşit în momentul procedurilor de la instanţele FIFA”, a precizat TAS.

Cardiff City FC a depus apelul la TAS la 20 noiembrie 2019.

Reclamă

Fotbalistul argentinian Emiliano Sala a murit la 21 ianuarie 2019, la vârsta de 28 de ani, după ce avionul cu care se deplasa s-a prăbuşit în Canalul Mânecii. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

Emiliano Sala, sfârșit tragic

Fotbalistul Emiliano Sala a murit subit din cauza „rănilor la cap şi la corp”, când avionul în care se afla s-a prăbuşit după ce s-a rupt în aer, a stabilit un juriu. De asemenea, este foarte probabil ca fotbalistul să fi fost „profund inconştient” din cauza otrăvirii cu monoxid de carbon în interiorul aparatului.

Sala şi pilotul David Ibbotson au murit după avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, în ianuarie 2019. Tânărul de 28 de ani zbura din Franţa către Ţara Galilor pentru a se alătura echipei Cardiff City.

Reclamă 4 / 0/3

David Henderson, cel care a aranjat zborul, a primit o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru infracţiuni legate de organizarea zborului. Henderson a aranjat ca Ibbotson să-l ducă pe fotbalist de la Cardiff la Nantes şi înapoi, iar avionul s-a prăbuşit în drum spre Cardiff.

Juriul a concluzionat că Sala a murit în accident, fiind asfixiat de nivelurile toxice de monoxid de carbon din sistemul de evacuare defect al aeronavei. Cadavrul pilotului Ibbotson nu a fost găsit. De asemenea, sângele lui Sala avea o saturaţie cu monoxid de carbon de 58 la sută, un nivel pe care un patolog l-a numit „otrăvire severă”.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și