Închide meniul

Caz uluitor la Ajax! Andre Onana a primit o suspendare uriaşă după ce a luat medicamentele soţiei şi a picat testul anti-doping. Îşi caută dreptatea la TAS

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 februarie 2021, 13:38

Caz uluitor la Ajax! Andre Onana a primit o suspendare uriaşă după ce a luat medicamentele soţiei şi a picat testul anti-doping. Îşi caută dreptatea la TAS

Profimediaimages

Andre Onana, suspendat de UEFA

Onana şi-a dorit să ia o aspirină, dar din greşeală ar fi luat Furosemid. Gafa îl va costa scump pe camerunez. Singura lui salvare mai este la TAS.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andre Onana, suspendat pentru dopaj

"În dimineața zilei de 30 octombrie, Onana se simțea rău. Voia să ia o pastilă  şi, fără să știe, a luat Lasimac, un medicament care îi fusese prescris soției lui. Confuzia lui Onana a dus la luarea greșită a medicamentelor soției lui. Din această cauză UEFA a luat această măsură împotriva portarului nostru.

Mai mult, comisia disciplinară a trannsmis că Onana nu avea intenția de a înșela. Chiar şi aşa, Asociația Europeană de Fotbal consideră, pe baza regulilor anti-doping aplicabile, că un sportiv are în permanență datoria de a se asigura că nu ia substanțe interzise. Onana și Ajax vor contesta decizia la TAS", se anunţă în comunicatul lui Ajax.

Edwin van der Sar a avut o primă reacţie. Directorul general al "lăncierilor" speră ca suspendarea lui Onana să fie reducă la Lausanne. 

"Renunțăm în mod explicit la medicamentele care îmbunătățesc performanțele şi evident că susținem un sport curat. Acesta este un revers teribil, pentru Andre însuși, dar cu siguranță și pentru noi, ca şi club. Andre este un portar de top, care și-a dovedit valoarea pentru Ajax în ultimii ani și este foarte popular printre fani.

Reclamă

Speram la o suspendare condiționată sau la o suspendare mult mai scurtă decât aceste douăsprezece luni, deoarece, probabil, nu se intenționa să-i întărească corpul și să-i îmbunătățească astfel performanța", a declarat portarul de legendă al naţionalei Olandei.

Şi Andre Onana a ieşit public şi a anunţat că va contesta decizia UEFA.

"Am confundat un medicament care conținea o substanță interzisă de WADA cu o banală aspirină. Medicamentul i-a fost prescris iubitei mele și l-am luat din greșeală. Am crezut că este aspirină, deoarece ambalajul era aproape identic, ceea ce regret enorm.

Reclamă 4 / 0/3

Trebuie să spun că respect UEFA, dar nu împărtășesc decizia luată în acest caz. Consider că este excesivă și disproporționată, deoarece UEFA a recunoscut că a fost o greșeală neintenționată", a transmis jucătorul de 24 de ani.

Andre Onana a fost titular în 20 de meciuri din acest sezon pentru Ajax. Are 9 selecţii în naţionala Camerunului.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” Vezi toate știrile
Citește și