Închide meniul

Ce le-a spus Răzvan Burleanu lui Radu Drăguşin şi Horaţiu Moldovan, după transferurile stelare la Tottenham şi Atletico Madrid

Valentin Pîrcălabu Publicat: 30 ianuarie 2024, 21:27

Reclamă
Ce le-a spus Răzvan Burleanu lui Radu Drăguşin şi Horaţiu Moldovan, după transferurile stelare la Tottenham şi Atletico Madrid

Ce le-a spus Răzvan Burleanu lui Radu Drăguşin şi Horaţiu Moldovan, după transferurile stelare la Tottenham şi Atletico Madrid

Profimedia

Ce le-a spus Răzvan Burleanu lui Radu Drăguşin şi Horaţiu Moldovan, după transferurile stelare la Tottenham şi Atletico Madrid. Preşedintele FRF a dezvăluit că le-a transmis celor doi jucători din naţionala României este „mândru de ei”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai mult, Răzvan Burleanu a spus că cei doi jucători au devenit modele pentru tinerii care s-au apucat de fotbal.

Ce le-a spus Răzvan Burleanu lui Radu Drăguşin şi Horaţiu Moldovan, după transferurile stelare la Tottenham şi Atletico Madrid

Le-am transmis celor doi jucători că suntem foarte mândri de ei. Cred că au capacitatea şi oportunitatea de a inspira alţi jucători români. Este posibil, fie că eşti la Tottenham şi lupţi în Premier League, fie că eşti la Atletico şi lupţi cu Real Madrid şi FC Barcelona.

Sper să aibă cât mai multe minute, mai ales în perspectiva Euro-2024. Trebuie să ne bucurăm, mai ales la Radu Drăguşin şi de suma de transfer, care nu ar trebui să ne mai fie străină în următorii ani”, a spus Răzvan Burleanu.

Întrebat dacă FRF va primi bani din transferul lui Drăguşin, Burleanu a răspuns: „Nici nu vă pot infirma, nici nu vă pot confirma. Există un sistem automat de plăţi din partea FIFA în cazul taxelor de solidaritate. Am asistat la o digitalizare a fenomenului, astfel încât să nu se mai piardă plăţi pe drum. E o chestiune care ţine de un departament al FRF. O să îi rugăm pe colegii noştri după conferinţă. Când un club dispare, într-adevăr banii vin către Federaţie naţională. Ăsta e regulamentul, dar nu am toate detaliile legate de cazul concret”.

Reclamă

Răzvan Burleanu a anunţat o schimbare majoră în fotbalul românesc

Răzvan Burleanu a anunţat o schimbare majoră în fotbalul românesc. Preşedintele FRF a dezvăluit la finalul Comitetului Executiv că a fost aprobată „regula 5+6”. Din sezonul 2024/25, cluburile din primele două ligi ale României vor fi nevoite să aibă pe teren cel puţin cinci jucători formaţi la nivel naţional.

Din sezonul 2025/26, numărul jucătorilor formaţi la nivel naţional va creşte, iar echipele din primele două ligi ale României vor fi nevoite să aibă pe teren cel ăuţin 6 jucători la nivel naţional.

„Pot să vă anunţ cu bucurie că astăzi s-a aprobat o nouă regulă în fotbalul românesc, „regula 5+6”, care îşi propune să încurajeze creşeterea numărului de jucători formaţi la nivel naţional, eligibili pentru naţionalele României, la nivelul primelor două eşaloane fotbalistice din ţara noastră, precum să contribuim şi la creşterea bazei de selecţie pentru o conectare mai bună la diaspora.

Reclamă 4 / 0/3

Regula 5+6 se aplică începând din sezonul 2024/25, pentru primele două eşaloane fotbalistice din România, şi presupune ca pe durata unui joc să avem pe teren cel puţin cinci jucători formaţi la nivel naţional. Din sezonul următor, din vara anului 2025, numărul acestora va creşte la 6.

Pentru a putea să creştem baza de selecţie la care ar putea să aibă acces cluburile din România, jucătorii care sunt formaţi în afara României, dar care sunt elibili naţionalei României, vor fi asimilaţi jucătorilor formaţi la nivel naţional. Este un pricipiu pe care îl folosim şi la regula U21″, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
Vezi toate știrile
Citește și