Închide meniul

Cea mai bătrână persoană din lume va purta torţa olimpică la Tokyo. Kane Tanaka este pregătită să spulbere un record care părea de neatins!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 6 martie 2021, 10:24

Cea mai bătrână persoană din lume va purta torţa olimpică la Tokyo. Kane Tanaka este pregătită să spulbere un record care părea de neatins!

Profimediaimages

Kane Tanaka are 118 ani

Femeia a supravieţuit de două ori cancerului, a prins două pandemii şi a anunţat că îşi doreşte să trăiască cel puţin până la vârsta de 120 de ani. Nimic nu pare a o putea opri din a înregistra un record fabulos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kane Tanaka are 118 ani şi va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Kane Tanaka poate deveni cea mai vârstnică persoană care poartă torţa olimpică. În acest moment, recordul este deţinut de Aida Gemanque, din Brazilia, care a aprins flacăra olimpică la JO de la Rio, în 2016, la vârsta de 106 ani.

"Este impresionant faptul că a reușit să ajungă la această vârstă și că încă poate să păstreze un stil de viață activ. Vrem ca și alți oameni să vadă ceea ce face bunica mea și să se simtă inspirați. Nu considerăm că vârsta este o barieră pentru ea. Trăiește în prezent şi nu își face prea multe griji", a declarat nepotul supercentenarei, Eiji Tanaka, pentru CNN.

Kane Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903. S-a căsătorit la vârsta de 19 ani şi a fost mamă a patru copii. A lucrat până la 103 ani într-un magazin de orez. După pensionare, afacerea a ajuns pe mâna celor cinci nepoţi şi opt strănepoţi.

Tanaka locuiește acum într-un azil de bătrâni. De obicei se trezeşte la 6 dimineața, iubeşte jocurile de strategie şi băuturile acidulate. Familia nu a putut să o mai viziteze din cauza pandemiei de Covid-19.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român Vezi toate știrile
Citește și