Închide meniul

Cine este Aitana Bonmati, cea care a câştigat Balonul de Aur la feminin! Trofeul i-a fost înmânat de Novak Djokovic

Viviana Moraru Publicat: 31 octombrie 2023, 9:17

Reclamă
Cine este Aitana Bonmati, cea care a câştigat Balonul de Aur la feminin! Trofeul i-a fost înmânat de Novak Djokovic

Cine este Aitana Bonmati, cea care a câştigat Balonul de Aur la feminin

Aitana Bonmati a câştigat Balonul de Aur la feminin/ Profimedia

Cine este Aitana Bonmati, jucătoarea care a câştigat Balonul de Aur la feminin. Aceasta este un mijlocaş în vârstă de 25 de ani, care evoluează la Barcelona. La gala de la Paris, de luni seara, jucătoarea din Spania a primit trofeul prestigios de la Novak Djokovic, liderul mondial ATP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aitana Bonmati a câştigat Cupa Mondială la fotbal feminin alături de naţionala Spaniei, în acest an, şi două trofee de Liga Campionilor alături de Barcelona, în 2021 şi 2023.

Cine este Aitana Bonmati, cea care a câştigat Balonul de Aur la feminin

Bonmati îi succede în palmares colegei de la FC Barcelona şi compatrioatei Alexia Putellas, care a câştigat ultimele două Baloane de Aur.

Trofeul răsplăteşte, pe lângă titlul mondial cu echipa naţională, şi cele trei trofee obţinute cu FC Barcelona, Liga Campionilor, Cupa Spaniei şi Supercupa Europei.

După ce în clasamentul Balonului de Aur din 2022 a fost a cincea, Bonmati a fost aleasă cea mai bună jucătoare a Cupei Mondiale feminine din acest an, marcând 21 de goluri şi oferind 23 de pase decisive în 45 de partide jucate în stagiunea precedentă.

Reclamă

Aitana Bonmati a evoluat întreaga sa carieră la Barcelona, şi are selecţii la toate naţionalele de juniori ale Spaniei. Pentru naţionala mare, aceasta a bifat 57 de meciuri, reuşind să marcehez 21 de goluri.

Clasamentul Balonului de Aur la feminin

1. Aitana Bonmati (Spania, 25 ani, FC Barcelona)
2. Sam Kerr (Australia, 29 ani, Chelsea)
3. Salma Paralluelo (Spania, 19 ani, FC Barcelona)
4. Fridolina Rolfoe (Suedia, 29 ani, FC Barcelona)
5. Mary Earps (Anglia, 30 ani, Manchester United)
6. Olga Carmona (Spania, 23 ani, Real Madrid)
7. Alexandra Popp (Germania, 32 ani, Wolfsburg)
8. Patricia Guijarro (Spania, 25 ani, FC Barcelona)
9. Linda Caicedo (Columbia, 18 ani, Real Madrid)
10. Rachel Daly (Anglia, 31 ani, Aston Villa)

Reclamă 4 / 0/3

Prima reacție a lui Lionel Messi, după ce a câștigat al 8-lea Balon de Aur

Prima reacție a lui Lionel Messi, după ce a câștigat al 8-lea Balon de Aur. Starul argentinian a oferit un discrus pe scena galei de la Paris, după decernarea celui mai prestigios trofeu individual din lumea sportului rege.

Starul argentinian i-a „suflat” trofeul lui Erling Haaland, fotbalist care a avut, la rândul lui, performanțe uluitoare în sezonul trecut. Norvegianul a câștigat, alături de Manchester City, „tripla” (Premier League, FA Cup și trofeul UEFA Champions League), dar și Supercupa Europei.

„Mulțumesc mult! Mulțumesc pentru acest premiu, dar mi-aș dori să îl împart cu toți componenții naționalei Argentinei. Am avut un grup fantastic și un antrenor extraordinar. De asemenea, felicitări lui Haaland și Kevin, pentru anul extraordinar pe care l-au avut. Și pentru Kylian, care a avut un an senzațional la PSG.

Mă uit în urmă și văd ce am realizat în tot acești ani, cum a evoluat cariera mea, cum am ajuns să câștig Cupa Mondială. A fost visul vieții mele. Mă bucur că foarte mulți oamenii au susținut Argentina la Cupa Mondială, probabil și pentru mine.

Toate trofeele au fost speciale. Este un premiu important, dar cele mai importante sunt cele colective. A fost un an cu adevărat extraordinar. Cu toţii am reuşit! Până la urmă, acest trofeu este o recunoştinţă pentru ceea ce am făcut”, a spus Lionel Messi, după ce David Beckham i-a înmânat al 8-lea Balon de Aur.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 10:56 EXCLUSIVVictor Pițurcă, anunț surprinzător despre CSA Steaua: „Mai bine că a rămas în Liga 2”. Avertisment pentru șefii Armatei 10:32 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou record uriaş după ce a reuşit un hattrick pentru Al Nassr. Obiectivul uriaş al starului portughez 10:17 Lionel Messi, gol și cinci pase decisive într-o singură repriză! A „distrus” două recorduri și i-a uluit pe americani 9:52 Reacţia surprinzătoare a lui Max Verstappen după ce va pleca din pole position la Miami: „Nu e chiar distractiv” 9:46 Vinicius, ironie devastatoare pentru un star al Barcelonei! Reacție virală după ce Real Madrid a devenit campioana Spaniei 9:24 Florin Prunea s-a prăbuşit emoţional după dezastrul de la Dinamo: „E teribil! Inadmisibil!” 9:02 Mihai Stoica, verdict cumplit pentru Dinamo: „A cam retrogradat!” 4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
Vezi toate știrile
Citește și