Închide meniul

Clasamentul final al Balonului de Aur 2023! Care a fost de fapt diferenţa de voturi dintre Lionel Messi şi Erling Haaland

Dan Roșu Publicat: 4 noiembrie 2023, 8:45

Reclamă
Clasamentul final al Balonului de Aur 2023! Care a fost de fapt diferenţa de voturi dintre Lionel Messi şi Erling Haaland

Clasamentul final al Balonului de Aur 2023

Lionel Messi, la gala decernării Balonului de Aur 2023 - Profimedia Images

A fost făcut public clasamentul final al Balonului de Aur 2023. Fabrizio Romano este cel care a oferit toate datele, iar diferenţa dintre Lionel Messi şi Erling Haaland a fost una considerabilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Messi a câştigat luni, la Paris, al optulea Balon de Aur al carierei. Chiar dacă francezii anunţau înaintea decernării că situaţia e una foarte strânsă între Messi şi Haaland, la nivel de voturi, nu a fost chiar aşa.

Clasamentul final al Balonului de Aur 2023

Messi a primit 462 de voturi, iar Haaland 357 de voturi, diferenţa fiind astfel de 105 voturi. Kylian Mbappe a adunat şi el 270 de voturi, completând podiumul din 2023.

Kevin De Bruyne (100), Rodri (57), Vinicius (49), Julian Alvarez (28), Osimhen (24), Bernardo Silva (20) şi Luka Modric (19) sunt starurile care au completat topul 10 din 2023.

Reclamă

Câţi bani încasează Lionel Messi, după ce a câştigat Balonul de Aur

S-a aflat câţi bani încasează Lionel Messi, după ce a câştigat Balonul de Aur pentru a opta oară în carieră. Starului argentinian îi va intra în conturi o sumă colosală, însă nu din partea celor care oferă prestigiosul trofeu, ci prin bonusurile pe care le are în contractele sale.

Pe lângă faptul că şi-a trecut în cont un alt Balon de Aur, Lionel Messi va încasa şi o sumă colosală. În contractul semnat în vară cu Inter Miami, starul argentinian are şi un bonus stipulat în contract, pentru câştigarea Balonului de Aur.

Şi echipa din MLS la care evoluează Messi va da de asemenea o lovitură de imagine, fiind primul club non-european din istorie care dă câştigătorul Balonului de aur. În acest condiţii, starul argentinian va încasa o sumă considerabilă din partea echipei sale.

Reclamă 4 / 0/3

Pe de altă parte, şi sponsorul tehnic Adidas îi va oferi lui Lionel Messi un bonus, pentru câştigarea prestigiosului trofeu.

Astfel, pentru faptul că a câştigat pentru a opta oară Balonul de Aur, Lionel Messi va încasa suma de aproximativ 6 milioane de euro.

Lionel Messi a mai câştigat Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021 şi 2023, fiind primul jucător din istorie care ajunge la atâtea trofee câştigate. Pe locul secund în acest top se clasează Cristiano Ronaldo, cel care a câştigat de cinci ori Balonul de Aur.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și