Închide meniul

Jose Luis Mendilibar a intrat în istorie şi le-a dedicat fanilor trofeul Conference League: „Simt o fericire imensă”

Dan Roșu Publicat: 30 mai 2024, 8:56

Reclamă
Jose Luis Mendilibar a intrat în istorie şi le-a dedicat fanilor trofeul Conference League: „Simt o fericire imensă

Jose Luis Mendilibar a intrat în istorie şi le-a dedicat fanilor trofeul Conference League

Jose Luis Mendilibar a intrat în istorie şi le-a dedicat fanilor trofeul Conference League / Profimedia Images

Jose Luis Mendilibar a intrat în istorie şi le-a dedicat fanilor trofeul Conference League, adjudecat după victoria dramatică, obţinută în prelungiri în faţa Fiorentinei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Simt o fericire imensă că am contribuit la aducerea acestei bucurii fanilor de la Olympiakos. Le dedic această victorie. Sunt fericit că am reuşit ceva ce clubul nostru nu a mai făcut până acum.

Jose Luis Mendilibar a intrat în istorie şi le-a dedicat fanilor trofeul Conference League

Vom sărbători aşa cum se cuvine şi apoi vom începe să lucrăm la ceea ce urmează”, a declarat tehnicianul spaniol, în vârstă de 63 de ani, care în 2023 a câştigat Europa League cu FC Sevilla.

Mendilibar este doar al doilea antrenor care reuşeşte să câştige două competiţii europene la rând cu două echipei diferite, după ce în 2004, Rafael Benitez a câştigat Cupa UEFA cu Valencia, înainte de a câştiga Liga Campionilor în 2005 ca antrenor al lui Liverpool.

Ayoub El Kaabi, eroul lui Olympiacos

Şi jucătorul meciului, Ayoub El Kaabi, atacant la Olympiacos, a mulţumit fanilor: „Am câştigat cu toţii împreună. Le mulţumim tuturor oamenilor noştri: suntem cu toţii împreună, o familie”.

Reclamă
Reclamă 4

Olympiacos Pireu a învins miercuri seara, la Atena, scor 1-0 după prelungiri, Fiorentina, în finala Conference League. Este primul trofeu european intercluburi din istoria fotbalului elen.

Golul a venit în minutul 116, când Hezze a centrat excelent, iar El Kaabi, care nu reuşise nimic până atunci, a înscris cu capul. S-a cerut însă arbitraj VAR pentru o presupusă poziţie de ofsaid a marocanului, dar golul a fost validat şi El Kaabi a ajuns la 16 reuşite în această campanie europeană.

Ikone a fost blocat în ultimul moment, în faţa porţii grecilor, în minutul 120+1, şi meciul s-a încheiat cu victoria la limită a lui Olympiakos, care aduce primul trofeu continental intercluburi pentru fotbalul din Grecia. Antrenorul echipei viola, Vincenzo Italiano, se află la a treia finală consecutivă pierdută cu AC Fiorentina.

Reclamă

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
20:42

România – Belgia, la EURO 2024 | Edi Iordănescu: „Dacă ne calificăm ar fi istorie, ar fi un exemplu pentru alte domenii”

20:35

VideoMomente emoţionante cu David Popovici, după ce a cucerit aurul la 200m liber! Imnul României s-a auzit, din nou, la Belgrad

20:25

Polonia – Austria 1-3. Polonezii sunt ca şi eliminaţi de la EURO 2024! Nici intrarea lui Robert Lewandowski nu i-a ajutat

20:00

VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Barcelona! Abbi Pulling, pole-position. Prima cursă e sâmbătă (19:00, AntenaPLAY)

19:57

VideoVezi aici cursa fabuloasă reușită de David Popovici în finala probei de 200m liber de la CE de natație de la Belgrad

19:38

VIDEODavid Popovici a cucerit medalia de aur la 200m liber, la Campionatele Europene de înot! O nouă cursă colosală

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și