Închide meniul

Prima reacţie a lui Dan Petrescu, după ce CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană: „A fost presiune! Eu am demonstrat ce trebuia să fie demonstrat aici!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 3 noiembrie 2022, 22:34

Prima reacţie a lui Dan Petrescu, după ce CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană: „A fost presiune! Eu am demonstrat ce trebuia să fie demonstrat aici!

Dan Petrescu, prima reacţie după calificarea în primăvara europeană

Dan Petrescu, într-o conferință de presă / Hepta

Prima reacţie a lui Dan Petrescu, după ce CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană. CFR Cluj va juca în playoff-ul Conference League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dan Petrescu a recunoscut că a simţit o presiune uriaşă înaintea acestei partide.

Prima reacţie a lui Dan Petrescu, după ce CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană

A fost un meci cu presiune numai pe noi. Ştiam cât de buni sunt cei de la Ballkani. Am reuşit să nu îi lăsăm să aibă ocazii. Jucătorii merită toţi felicitaţi, clubul merită… astăzi şi fanii care ne-au ajutat foarte mult. Mă bucur când totul se termină cu bine. Încă o dată am făcut 10 puncte în grupe, mi se pare că data trecută am făcut 12 în Europa League.

În momentele în care toată lumea striga pe aici nu ştiu ce, eu am zis să fiţi calmi. Eu sunt antrenorul potrivit la locul potrivit. Asta e clar! Am demonstrat-o încă o dată. Toţi vorbesc, eu fac. Asta e realitatea.

La penalty-uri se ştie că sunt ghinionist. Dacă ajung la orice echipă la penalty-uri eu trebuie să plec acasă, nu să mai stau la meci că sigur nu câştig. Dar nu am ce să fac, ce să-i zic lui Cipi că a ratat. Bine că am bătut, că dacă pierdeam el era cel mai afectat.

Reclamă

Aşa e în fotbal, greu găseşti fani oriunde, să fie tot timpul. Eu am demonstrat ce trebuia să fie demonstrat aici. Dar mă aşteptam să fiu susţinut în alte momente. Nu numai aici e aşa. După victoria asta, dacă pierd 3 meciuri la rând, posibil să fiu iar contestat. Ăsta e fotbalul„, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă.

Ce adversari poate avea CFR Cluj în play-off-ul Conference League

A fost sărbătoare în Gruia după CFR Cluj – Ballkani, scor 1-0, ultimul meci din grupa G. Echipa lui Dan Petrescu a terminat pe poziţia secundă şi şi-a îndeplinit obiectivul. A avut 10 puncte, cu unul mai puţin decât Sivasspor. Slavia Praga a fost pe locul 3, iar Ballkani a fost „lanterna roşie”.

CFR Cluj şi-a asigurat astfel biletele pentru faza următoare a UEFA Conference League. Deţinătoarea ultimelor cinci titluri din România se va duela cu o echipă care a terminat pe poziţia a treia în grupele Europa League.

Reclamă 4 / 0/3

Astfel, gruparea din Gruia poate da peste Lazio în play-off. Echipa lui Radu Ştefan a făcut parte dintr-o grupă incredibilă, în care toate echipele au avut 8 puncte. Feyenoord şi Midtjylland au rămas în Europa League, în timp ce italienii au „retrogradat” în Conference League.

La tragerea la sorţi, CFR Cluj poate da şi peste Sheriff Tiraspol. Moldovenii au fost pe locul trei într-o grupă în care Real Sociedad şi Manchester United au adunat 15 puncte. Anul trecut, Sheriff a reuşit una dintre cele mai mari surprize din istorie şi a învins-o pe Real Madrid în Champions League.

După primele meciuri ale serii din Europa League, pe locurile 3 în grupele G şi H au încheiat Qarabag, respectiv Trabzonspor. Ambele pot ajunge să se dueleze cu jucătorii lui Dan Petrescu.

Suma uriaşă pe care CFR Cluj a câştigat-o pentru performanţa din Conference League

Astfel, campioana României a câştigat 5.225.000 de euro pentru performanţa de a fi ajuns în primăvara europeană.

La această sumă se vor adauga şi alţi bani pe care CFR Cluj îi va încasa datorită coeficientului european. CFR Cluj va juca în playoff-ul Conference League cu echipe venite din Europa League. CFR Cluj a terminat pe locul al doilea într-o grupă cu Sivasspor, Slavia Praga şi Ballkani. CFR Cluj a reuşit două victorii cu Slavia Praga şi o remiză şi o victorie cu Ballkani.

Premiile acordate în Conference League

  • calificare în grupe: 2,94 milioane de euro
  • victorie în grupe: 500.000 de euro
  • egalul în grupe: 166.000 de euro
  • primul loc în grupă: 650.000 de euro
  • locul 2 în grupă: 300.000 de euro
  • calificare în optimi: 600.000 de euro
  • calificare în sferturi: 1 milion de euro
  • calificare în semifinale: 2 milioane de euro
  • calificare în finală: 3 milioane de euro
  • campioana: 2 milioane de euro

Ultima dată când CFR Cluj a trecut de grupele unei competiții europene a fost în sezonul 2019-2020, când a ieșit dintr-o grupă cu Celtic, Rennes și Lazio. În optimi, ardelenii au fost eliminați dramatic de Sevilla, după două rezultate de egalitate.

Reclamă
Recomandări
  • Dan Petrescu, prima reacţie după ce s-a calificat în primăvara europeană
  • Ce a spus despre Deac

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și