Închide meniul

Roma – Feyenoord 1-0. Echipa lui Jose Mourinho a câștigat Conference League! Primul trofeu european din istoria italienilor

Reclamă

Antena Sport Publicat: 25 mai 2022, 23:50 / Actualizat: 26 mai 2022, 1:57

Roma – Feyenoord 1-0. Echipa lui Jose Mourinho a câștigat Conference League! Primul trofeu european din istoria italienilor

AS Roma a câștigat Conference League

AS Roma a câștigat primul trofeu european din istorie / Profimedia

  • AS Roma – Feyenoord 1-0
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Roma – Feyenoord 1-0. Echipa lui Jose Mourinho a câștigat Conference League. Pentru italieni este primul trofeu european din istoria clubului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nicolo Zaniolo a marcat unicul gol al finalei, în minutul 32. Jucătorul lui Jose Mourinho a preluat pe piept un balon înalt primit de pe partea dreaptă şi a marcat cu un şut din marginea careului de şase metri.

Roma – Feyenoord 1-0

Min 90: Final de meci! AS Roma a câștigat Conference League.

Min 46: Ocazie pentru Feyenoord! Trauner șutează din interiorul careului, dar balonul a lovit bara. Pe respingere a fost Til, al cărui șut a fost blocat de Patricio

Reclamă

Min 45: Pauză! Scorul este 1-0.

Min 32: GOOOL AS Roma! Nicolo Zaniolo a marcat după o gafă în apărarea lui Feyenoord.

Min 17: Ghinion pentru Henrikh Mkhitaryan! Starul din echipa lui Jose Mourinho s-a accidentat și nu mai poate continua partida. În locul lui a intrat portughezul Sergio Oliveira.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 1: A început partida. Prima finală europeană arbitrată de Istvan Kovacs.

Echipele de start

AS Roma: Rui Patricio – Mancini, Smalling, Ibanez – Karsdorp, Mkhitaryan, Cristante, Zalewski – Zaniolo, Abraham, Pellegrini
Rezerve: Fuzato, Vina, Carles Perez, Shomurodov, Maitland-Niles, Veretous, Kumbulla, Sergio Oliveira, Spinazzola, Bove, Afena-Gyan, El Shaarawy
Antrenor: Jose Mourinho

Feyenoord: Bijlow – Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia – Til, Aursnes, Orkun Kokcu – Nelson, Dessers, Sinisterra
Rezerve: Cojocaru, Marciano, Jansen, Pedersn, Hendrix, Jahanbakhsh, Linssen, Sandler, Walemark, Hendriks, Toornstra, Hall
Antrenor: Arne Slot

Știrea inițială

Roma – Feyenoord, finala Conference League. Meci „de foc” la Tirana

Jose Mourinho vrea să intre în cartea de istorie a fotbalului. Dacă Roma va câștiga finala cu Feyenoord, cel supranumit „The Special One” va deveni singurul antrenor care cucerește toate trofeele europene. Lusitanul a câștigat deja UEFA Champions League (2004, 2010), Cupa UEFA (2003) și Europa League (2017).

Misiunea lui Jose Mourinho nu va fi însă ușoară. Feyenoord a ajuns pentru prima oară într-o finală de cupă europeană după o așteptare de 20 de ani și are o „foame” uriașă de trofee. Pentru Feyenoord evoluează și Valentin Cojocaru, fostul portar de la FCSB. Goalkeeper-ul român n-a bifat însă nicio apariție în acest sezon.

Ultima oară, olandezii au câștigat Cupa UEFA în 2002, după o finală cu Borussia Dortmund, scor 3-2. De cealaltă parte, AS Roma nu se poate lăuda cu niciun trofeu european de renume.

Finala Conference League va reprezenta cea de-a 3-a confruntare directă dintre Roma și Feyenoord. Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în „16-imile” Europa League din sezonul 2014/2015. Italienii au fost cei care au obținut calificarea la vremea respectivă, cu 3-2 la general.

Reclamă

Istvan Kovacs va arbitra finala Conference League

„Centralul român a fost delegat împreună cu brigada sa la finala UEFA Europa Conference League. În ultimul act programat miercuri, 25 mai, ora 22:00, se vor întâlni AS Roma (Italia) și Feyenoord (Țările de Jos). Partida se va disputa pe Arena Kombëtare din Tirana, Albania.

Istavan Kovacs va fi ajutat de arbitrii asistenți Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, de al patrulea oficial Sandro Schärer, din Elveția, în timp ce de sistemul de asistență video se vor ocupa nemții Marco Fritz, Christian Dingert și Bastian Dankert.

În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs va conduce prima sa finală europeană la nivel de club. În acest sezon, românul a condus 10 partide în competițiile de club UEFA, inclusiv manșa tur a semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City și Real Madrid, scor 4-3″, a anunţat frf.ro.

Mourinho, în căutarea celui de-al 26-lea trofeu al carierei

Jose Mourinho se va lupta pentru cel de-al 26-lea trofeu al carierei. Până acum, tehnicianul portughez a cucerit 4 trofee europene: o Cupă UEFA (2003), două Champions League (2004, 2010) și un trofeu Europa League (2017).

Lusitanul a devenit primul tehnician care se califică într-o finală de cupă europeană cu 4 echipe diferite. FC Porto, Inter și Manchester United sunt celelalte 3 formații cu care a realizat o astfel de performanță.

AS Roma a ajuns în prima finală europeană după o pauză foarte lungă, de 31 de ani. Ultima finală disputată de „giallorossi” a fost în Cupa UEFA, din 1991. Atunci, Roma a pierdut contra rivalei din Italia, Inter.

După calificarea în finala Conference League, Mourinho a izbucnit în lacrimi pe teren:

„Este victoria familiei, din teren și din tribune. Cred că această empatie și sentimentul familiei ne-au ajutat să avem un traseu uimitor. Altcineva ar putea spune mai multe, dar dacă portarul tău are două parade în 180 de minute împotriva unei echipe din Premier League, înseamnă că am făcut ceva bun. Băieții merită asta, dar mai avem trei meciuri de jucat în campionat. Am pierdut puncte în Serie A, dar acum mergem în finală și vrem să câștigăm.

Suntem o echipă care își asumă riscuri în ceea ce privește pressingul, dar nu avem capacitatea să o facem până în minutul 90. Am coborât în teren, am trecut la 3-5-1-1, fără Mkhitaryan nu era ușor să avem mingea, dar Zaniolo și Abraham au făcut o treabă grozavă.

Tammy (n.r. – Abraham) știe, refuz să vorbesc cu cuvinte mari despre el. El poate face mai mult, are potențialul de a juca mai bine. Disponibilitatea trebuie să o aibă mereu, vreau mai mult de la el, nu trebuie să o facă doar împotriva Lazio sau în competiții majore. Ah, și bunul meu prieten Carletto (n.r. – Carlo Ancelotti) mi-a făcut un cadou grozav cu Real, să mergem în finală să câștigăm!”, a spus Jose Mourinho, după AS Roma – Leicester 1-0.

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:54 Tabloul semifinalelor din UEFA Champions League! Dueluri stelare pentru finala de pe Wembley 0:49 Manchester City – Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d) și Bayern – Arsenal 1-0! Dramatism în sferturile Ligii! Se știu semifinalistele 17
apr.
23:57
Câţi bani a câştigat Corvinul Hunedoara, după calificarea istorică în finala Cupei României
17
apr.
23:25
„S-ar potrivi!” Mesaj clar despre posibilul transfer de vis al lui Dennis Man la Borussia Dortmund
17
apr.
23:20
Corona Brașov este campioana României la hochei! Echipa de sub Tâmpa a reușit o „triplă” istorică
17
apr.
22:55
Anunţ teribil pentru Simona Halep! Motivul pentru care ar putea să nu primească wild card la Roland Garros
17
apr.
22:41
Sorin Cârțu l-a luat la țintă pe jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB! Avertisment pentru patronul roș-albaștrilor
17
apr.
22:12
Bernadette Szocs – Manyu Wang, LIVE VIDEO (13:00, AntenaPLAY), în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024
17
apr.
22:07
„Finalele se câștigă!” Florin Maxim a uimit pe toată lumea după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României!
17
apr.
21:37
Cum le-a dat Corvinul o lovitură uriașă cluburilor din playoff! Ce înseamnă calificarea echipei din Liga a 2-a în finala Cupei
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Florin Prunea sare în apărarea lui Istvan Kovacs după scandalul de la Barcelona - PSG 1-4
Liga Campionilor • 17 apr., 17:15
Florin Prunea sare în apărarea lui Istvan Kovacs după scandalul de la Barcelona – PSG 1-4. L-a atacat dur pe Xavi: „Aerul ăsta..”
Ce note a primit Istvan Kovacs după prestaţia de la meciul Barcelona - PSG 1-4!
Liga Campionilor • 17 apr., 13:05
Ce note a primit Istvan Kovacs după prestaţia de la meciul Barcelona – PSG 1-4! A ieşit un scandal uriaş după meci
Delegare de lux pentru Istvan Kovacs după scandalul de la meciul PSG - Barcelona 1-4!
Liga 1 • 17 apr., 12:26
Delegare de lux pentru Istvan Kovacs după scandalul de la meciul PSG – Barcelona 1-4! Derby-ul pe care îl va conduce de la centru
Istvan Kovacs, făcut praf de un expert în arbitraj
Liga Campionilor • 17 apr., 9:30
„În Spania nu ar arbitra nici în liga a patra” Istvan Kovacs, făcut praf de un expert în arbitraj după ce PSG a învins Barcelona!
Ce i-a putut spune Xavi lui Istvan Kovacs, la finalul meciului Barcelona - PSG 1-4
Liga Campionilor • 17 apr., 0:46
Ce i-a putut spune Xavi lui Istvan Kovacs, la finalul meciului Barcelona – PSG 1-4. Arbitrul român, făcut praf