Închide meniul

„Să fie un nou început pentru fotbalul românesc!”. Gică Popescu visează cu ochii deschişi după ce FCSB şi CFR Cluj s-au calificat în grupele Conference League

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 august 2022, 10:00

„Să fie un nou început pentru fotbalul românesc!. Gică Popescu visează cu ochii deschişi după ce FCSB şi CFR Cluj s-au calificat în grupele Conference League

Gică Popescu a vorbit despre coşmarul vieţii sale

Gică Popescu, în studioul AS.ro LIVE

Gică Popescu a avut o primă reacţie după ce CFR Cluj şi FCSB s-au calificat în grupele Conference League. Fostul căpitan al Barcelonei îşi doreşte ca performaneţe obţinute de campioana şi vicecampioana României să fie doar începutul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Baciul” regretă că Universitatea Craiova a fost eliminată, la lovituri de departajare, de Hapoel Beer Sheva. Totuşi, visează cu ochii deschişi că fotbalul românesc va redeveni ce a fost în trecut.

Gică Popescu, după ce FCSB şi CFR Cluj s-au calificat în grupele Conference League: „N-aș numi-o competiția săracilor”

Popescu e totuşi rezervat în privinţa şanselor echipelor din Liga 1 de a obţine, în viitorii ani, calificarea în grupele UEFA Champions League.

Ar fi putut fi o seară nemaipomenită. După experiența de anul trecut, putem spune, totuși, că e o seară importantă pentru fotbalul românesc. Mi-ar fi plăcut să se califice și Craiova, să se califice întreg trioul de elită al fotbalului românesc. Pierdem întotdeauna la penalty-uri, probabil că nu avem o anumită stăpânire de sine.

Cele două cluburi calificate primesc patru milioane de euro, o sumă importantă. Eu sper ca acest moment să fie un nou început pentru fotbalul românesc și an de an să avem minimum două echipe cel puțin în această competiție. Cred că această competiție a fost făcută și pentru aceste echipe din Balcani care nu au campionate atât de puternice.

Reclamă

(…) Mi-aș dori să avem, în anii viitori, echipe care să ne reprezinte măcar în Europa League, dar și aici, în Conference League. N-aș numi-o competiția săracilor, ci competiția echipelor din această parte a Europei cărora le e greu să ajungă în Champions League.

Ne-am dori să fim cu o echipă în Champions League, însă diferența este mult prea mare, nu vom putea concura niciodată cu echipe care au bugete de sute de milioane de euro. Majoritatea cluburilor de la noi au deficit financiar pe care nu știu cum să-l acopere„, a declarat Gică Popescu pentru primasport.ro.

România n-a mai avut trei reprezentante în grupele aceleiași competiții europene de 11 ani. În sezonul 2011/2012, FCSB, FC Vaslui și Rapid au evoluat în grupele Europa League. Dintre toate, doar FCSB a reușit atunci calificarea în „primăvara europeană”, unde a fost eliminată de FC Twente.

Reclamă 4 / 0/3
  • Înscrie-te AICI pentru a câștiga două bilete la FCSB – Hermannstadt!

Câți bani au obținut FCSB și CFR Cluj după calificarea în grupele Conference League

Pe lângă performanța răsunătoare de a evolua în grupele unei competiții europene, echipele din Liga 1 mai au un motiv pentru a sărbători calificarea. UEFA pune la bătaie premii uriașe pentru cluburile care reușesc să treacă de play-off.

FCSB și CFR vor încasa câte 2,94 milioane de euro pentru calificarea în grupele Conference League. Cele două echipe românești avea deja asigurate câte 550.000 de euro pentru parcursul până în play-off.

Sumele oferite de UEFA vor continua să crească odată cu intrarea în grupe.

Premiile oferite de UEFA în Conference League:

  • calificare în grupe: 2,94 milioane de euro
  • victorie în grupe: 500.000 de euro
  • egalul în grupe: 166.000 de euro
  • primul loc în grupă: 650.000 de euro
  • locul 2 în grupă: 300.000 de euro
  • calificare în optimi: 600.000 de euro
  • calificare în sferturi: 1 milion de euro
  • calificare în semifinale: 2 milioane de euro
  • calificare în finală: 3 milioane de euro
  • campioana: 2 milioane de euro

FCSB şi CFR Cluj vor fi în urna a doua la tragerea la sorţi a grupelor Conference League.

Recomandări
  • Înscrie-te AICI pentru a câștiga două bilete la FCSB – Hermannstadt!
  • Ce a spus Gică Popescu despre calificările lui FCSB şi CFR Cluj în grupele Conference League

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” Vezi toate știrile
Citește și