Închide meniul

Cosmin Contra s-a angajat la UEFA! "Guriță", lângă antrenorii de top din Champions League. Ce rol are fostul antrenor de la Dinamo

Alexandru Ivan Publicat: 24 februarie 2021, 17:11

Cosmin Contra s-a angajat la UEFA! "Guriță", lângă antrenorii de top din Champions League. Ce rol are fostul antrenor de la Dinamo

Hepta

Ce face acum Cosmin Contra

  • Cosmin Contra s-a despărțit de Dinamo în luna decembrie
  • Ce post ocupă fostul selecţioner la UEFA

Cosmin Contra nu a rămas șomer după despărțirea de Dinamo. "Guriță" a fost delegat de UEFA la două superdueluri din Champions League, Barcelona – PSG 1-4 și Lazio – Bayern Munchen 1-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cosmin Contra, observator tehnic la UEFA

Fostul selecționer a avut misiunea de a realiza raportul tehnic și tactic al echipelor din teren. Mai mult, Contra a avut prilejul să "fure meserie" de la antrenori de top, precum Mauricio Pochettino sau Hansi Flick. 

Cosmin Contra a fost cel care a desemnat cei mai buni jucători. "Guriță" i-a ales, fără să stea pe gânduri, pe Kylian Mbappe și Robert Lewandowski.

Reclamă

„Lewandowski a marcat un gol și a fost periculos pe toată durata meciului. Și-a ajutat echipa în defensivă și a arătat o excelentă mobilitate pe tot parcursul meciului", a spus Comsin Contra, pentru UEFA.com.

Lewandowski a ajuns la 72 de goluri în UEFA Champions League după Lazio – Bayern 1-4. Polonezul a ajuns astfel pe podiumul marcatorilor all-time din istoria Ligii, fiind depășit doar de "coloșii" Messi și Ronaldo. 

Reclamă

De celalaltă parte, Kilyan Mbappe, cu hattrick-ul de pe Camp Nou, a ajuns la 24 de goluri în 41 de meciuri în UEFA Champions League. Cifrele sunt remarcabile, ținând cont că francezul are doar 22 de ani!

Cosmin Contra a ales jucătorii meciurilor din Champions League

Pe lângă cel mai bun jucător al meciului, românul a desemnat și cel mai bun jucător din fiecare compartiment.

Ca antrenor, Contra a pregătit-o ultima dată pe Dinamo. "Guriță" a plecat din Ștefan cel Mare în decembrie 2020, din cauza problemelor financiare de la club. Sheffield Wednesday a pornit pe urmele lui, dar nu au ajuns la un acord. 

Reclamă 4 / 0/3

Cosmin Contra le-a mai pregătit în România pe Petrolul și Poli Timișoara. El a antrenat și în străinătate, la Getafe sau Alcorcon. Contra a fost și selecționerul României între septembrie 2017 și noiembrie 2019. 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cosmin Contra a primit o suspendare mare şi a fost amendat după ce a făcut scandal în Arabia Saudită
Fotbal extern • 22 mart., 16:33
Cosmin Contra a primit o suspendare mare şi a fost amendat după ce a făcut scandal în Arabia Saudită
Cristina Neagu a atins o bornă fabuloasă în Champions League!
Handbal • 18 feb., 17:01
Cristina Neagu a atins o bornă fabuloasă în Champions League! CSM Bucureşti a ratat însă calificarea directă în sferturile Ligii
Veste uriaşă pentru Horaţiu Moldovan, la Atletico Madrid
La Liga • 4 feb., 10:08
Veste bună pentru Horaţiu Moldovan! Ce decizie a luat Atletico Madrid, înaintea meciurilor de Champions League
Diego Simeone l-a sunat pe Cosmin Contra, înainte să-l transfere pe Horaţiu Moldovan la Atletico Madrid
La Liga • 26 ian., 8:44
Diego Simeone l-a sunat pe Cosmin Contra, înainte să-l transfere pe Horaţiu Moldovan la Atletico Madrid! Ce sfat a primit
Cosmin Contra ştie ce-l aşteaptă pe Horaţiu Moldovan, la Atletico Madrid
La Liga • 25 ian., 9:16
Cosmin Contra ştie ce-l aşteaptă pe Horaţiu Moldovan, la Atletico Madrid: „Va fi foarte greu!”