Închide meniul
Foto

Cristi Chivu, campion al Italiei alături de Inter U19! Românul, luat pe sus de jucătorii săi după victoria istorică. Reacția oficială a clubului din Serie A

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 1 iunie 2022, 0:45 / Actualizat: 1 iunie 2022, 2:56

Cristi Chivu, campion al Italiei alături de Inter U19! Românul, luat pe sus de jucătorii săi după victoria istorică. Reacția oficială a clubului din Serie A

Cristi Chivu, campion cu Inter U19

Cristi Chivu, campion în Primavera / Twitter Inter

Cristi Chivu a devenit campion în Primavera, alături de Inter U19. Echipa antrenorului român s-a impus în finala campionatului, cu marea rivală Roma U19, scor 2-1, după prelungiri. Inter l-a aplaudat la scenă deschisă pe Chivu pe rețelele sociale ale clubului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chivu a bifat o performanță uriașă alături de Inter U19. Puștii “nerazzurri” au câștigat finala campionatului împotriva Romei și au bifat un record impresionant.

Cristi Chivu, campion al Italiei alături de Inter U19! Antrenorul român, luat pe sus de jucătorii săi

Inter a devenit cea mai titrată echipă la nivel U19, cu 10 trofee. Torino se află pe locul al doilea, cu 9, în timp ce podiumul este completat de Roma, cu 8.

Triumful puștilor lui Chivu a fost sărbătorit și pe pagina oficială a lui Inter. Clubul din Serie A l-a felicitat pe antrenorul român, care lucrează de 4 ani alături de juniorii de pe Giuseppe Meazza.

Elevii săi l-au aruncat în sus pe fostul căpitan al naționalei României, iar momentul a fost imortalizat pe contul de Twitter al echipei mari.

Reclamă

“Mister! Cristian Chivu a fost ridicat în semn de triumf de băieții săi, după victoria pentru titlu”, a scris Inter, pe contul oficial de Twitter.

Cristi Chivu, campion în Primavera alături de Inter U19

Inter U19, echipa fostului mare internaţional român, a reuşit „remontada” în derby-ul cu AS Roma U19, scor 2-1, din ultimul act al competiţiei.

Reclamă 4 / 0/3

Echipa lui Chivu s-a calificat în marea finală după un meci nebun. Inter U19 a remizat pe teren propriu cu Cagliari U19, scor 3-3, în semifinalele play-off-ului.

La pauză, „sardinienii” conduceau puştii lui Chivu cu 3-0, dar echipa fostului căpitan al naţionalei a revenit spectaculos şi a egalat în minutul 90+3. Inter a ajuns în finală datorită poziției ocupate în clasamentul sezonului regulat.

În finală, după o primă repriză fără goluri, Roma a deschis scorul prin fundaşul Javier Vicario, în minutul 70. Echipa lui Chivu a egalat prin mijlocaşul Cesare Casadei, în minutul 81.

Golul victoriei a fost adus de mijlocaşul Nikola Iliev, care a punctat în minutul 97 al prelungirilor și a declanșat fiesta (vezi GALERIA FOTO de la finalul articolului).

Chivu, din 2018 la academia lui Inter

Chivu și-a început cariera de antrenor în 2018, tot la juniorii lui Inter. Prima oară, fostul căpitan al naționalei României a pregătit puștii U14 ai „nerazzurrilor” . Românul a fost promovat în fiecare în cadrul academiei italienilor, ajungând în 2021 la formația Primavera.

Inter U19 a câștigat cel de-al 10-lea titlu în campionatul Primavera, fiind cea mai titrată echipă din Italia, la nivel de juniori. Formația din Milano este urmată de Torino și Roma, cu 9, respectiv 8 trofee.

Reclamă

Cristi Chivu l-a felicitat pe Jose Mourinho pentru câştigarea Conference League

Cristi Chivu a avut o primă reacţie după ce Jose Mourinho a câştigat Conference League. Fostul internaţional român l-a felicitat pe antrenorul portughez alături de care a triumfat de două ori în Serie A, cu Inter, în 2009 şi 2010.

Antrenor al echipei U19 a lui Inter, Chivu a avut numai cuvinte de laudă despre fostul său tehnician. Fostul fundaş l-a ridicat în slăvi pe „The Special One”, cel care a intrat în istoria fotbalului.

„(n.r. – Roma are) Caracterul lui, dorinţa de a câştiga, furia lui competitivă. Conştiinţa de a fi puternic, dar şi de a avea limite. Toate acestea a reuşit să le transmită într-un singur an„, a spus Chivu, întrebat fiind ce a adus Jose Mourinho echipei AS Roma, potrivit news.ro.

„El îi face mai buni pe jucătorii obişnuiţi şi transformă jucătorii buni în fenomene. Cum? Lucrând la forţa psihică: cea care te face să-ţi depăşeşti limitele sau momentele de dificultate pe care le ai în timpul unui meci sau al unui sezon„, a continuat el, potrivit fcinternews.it, care citează Gazzetta dello Sport.

Despre stilul de joc neatractiv pe care îl imprimă echipelor, Chivu a comentat: „Unii vor spune că Roma ar fi putut juca mai bine, dar această echipă nu are multe fenomene. Dar Jose le-a adus cultura de a fi capabili să câştige: aceeaşi cultură pe care a predat-o şi echipei noastre Inter, care era puţin mai puternică decât această formaţie a Romei…”

Mourinho şi Chivu au contribuit şi la câştigarea UEFA Champions League, în 2010. Cei doi continuă să fie într-o bună relaţie.

Recomandări
  • Cristi Chivu, campion alături de Inter U19! Românul, aruncat în sus de jucătorii săi după victoria istorică 
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:51 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Repriză de coșmar pentru Răzvan Lucescu! Belgienii fac spectacol pe Toumba. Dueluri „de foc” în Europa 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și