Închide meniul
Foto

Cristi Chivu a câştigat finala campionatului Primavera! Inter U19 a reuşit „remontada” în derby-ul cu AS Roma U19

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 31 mai 2022, 23:59 / Actualizat: 1 iunie 2022, 1:20

Cristi Chivu a câştigat finala campionatului Primavera! Inter U19 a reuşit „remontada” în derby-ul cu AS Roma U19

Cristi Chivu a câştigat finala campionatului Primavera

Cristi Chivu, în timpul unui meci pentru Inter U19 / Profimedia

Cristi Chivu a câştigat finala campionatului Primavera. Inter U19, echipa fostului mare internaţional român, a reuşit „remontada” în derby-ul cu AS Roma U19, scor 2-1, din ultimul act al competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa lui Chivu s-a calificat în marea finală după un meci nebun. Inter U19 a remizat pe teren propriu cu Cagliari U19, scor 3-3, în semifinalele play-off-ului.

La pauză, „sardinienii” conduceau puştii lui Chivu cu 3-0, dar echipa fostului căpitan al naţionalei a revenit spectaculos şi a egalat în minutul 90+3. Inter a ajuns în finală datorită poziției ocupate în clasamentul sezonului regulat.

Cristi Chivu a câştigat finala campionatului Primavera

În finală, după o primă repriză fără goluri, Roma a deschis scorul prin fundaşul Javier Vicario, în minutul 70. Echipa lui Chivu a egalat prin mijlocaşul Cesare Casadei, în minutul 81.

Reclamă

Golul victoriei a fost adus de mijlocaşul Nikola Iliev, care a punctat în minutul 97 al prelungirilor și a declanșat fiesta (vezi GALERIA FOTO de la finalul articolului).

Chivu și-a început cariera de antrenor în 2018, tot la juniorii lui Inter. Prima oară, fostul căpitan al naționalei României a pregătit puștii U14 ai „nerazzurrilor” . Românul a fost promovat în fiecare în cadrul academiei italienilor, ajungând în 2021 la formația Primavera.

Inter U19 a câștigat cel de-al 10-lea titlu în campionatul Primavera, fiind cea mai titrată echipă din Italia, la nivel de juniori. Formația din Milano este urmată de Torino și Roma, cu 9, respectiv 8 trofee.

Reclamă 4 / 0/3

Cristi Chivu l-a felicitat pe Jose Mourinho pentru câştigarea Conference League

Cristi Chivu a avut o primă reacţie după ce Jose Mourinho a câştigat Conference League. Fostul internaţional român l-a felicitat pe antrenorul portughez alături de care a triumfat de două ori în Serie A, cu Inter, în 2009 şi 2010.

Antrenor al echipei U19 a lui Inter, Chivu a avut numai cuvinte de laudă despre fostul său tehnician. Fostul fundaş l-a ridicat în slăvi pe „The Special One”, cel care a intrat în istoria fotbalului.

„(n.r. – Roma are) Caracterul lui, dorinţa de a câştiga, furia lui competitivă. Conştiinţa de a fi puternic, dar şi de a avea limite. Toate acestea a reuşit să le transmită într-un singur an„, a spus Chivu, întrebat fiind ce a adus Jose Mourinho echipei AS Roma, potrivit news.ro.

„El îi face mai buni pe jucătorii obişnuiţi şi transformă jucătorii buni în fenomene. Cum? Lucrând la forţa psihică: cea care te face să-ţi depăşeşti limitele sau momentele de dificultate pe care le ai în timpul unui meci sau al unui sezon„, a continuat el, potrivit fcinternews.it, care citează Gazzetta dello Sport.

Despre stilul de joc neatractiv pe care îl imprimă echipelor, Chivu a comentat: „Unii vor spune că Roma ar fi putut juca mai bine, dar această echipă nu are multe fenomene. Dar Jose le-a adus cultura de a fi capabili să câştige: aceeaşi cultură pe care a predat-o şi echipei noastre Inter, care era puţin mai puternică decât această formaţie a Romei…”

Mourinho şi Chivu au contribuit şi la câştigarea UEFA Champions League, în 2010. Cei doi continuă să fie într-o bună relaţie.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și