Închide meniul
Video

Cristi Dulca e sigur că le va duce pe fete la mondiale și europene: „Sunt mai ambițioase decât băieții!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 15 august 2022, 22:45 / Actualizat: 16 august 2022, 12:28

Cristi Dulca e selecționerul naționalei de fotbal feminin

Cristi Dulca, alături de naționala de fotbal feminin / as.ro

Fotbalul feminin se dezvoltă tot mai mult în România și, cu energia fanilor în spate, Cristi Dulca e sigur că va duce naționala de fete la mondiale și europene

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obișnuit să antreneze băieții, Cristi Dulca a avut o mare surpriză cand a devenit selecționerul naționalei de fotbal feminin.

Cristi Dulca vrea să ducă naționala de fotbal feminin la europene și mondiale

„Sunt mult mai receptive, într-adevăr…. și mult mai ascultătoare ca băieții, mult mai ambițioase”, a spus Cristi Dulca.

Fanii au început să vină aproape și de naționala fetelor.

„(n.r. – când vor umple stadionul?) Când vom avea și noi rezultate, când ne vom califica și noi la un campionat european sau mondial”, a mai spus Dulca.

Reclamă

Dulca le învață pe fotbaliste să mănânce sănătos.

Cristi Dulca își încurajează fotbalistele la o alimentație sănătoasă

„Trebuie să ai grija la mai multe aspecte, la uleiuri, să nu mănânci grăsimi. Trebuie carbohidrați în funcție de antrenamente”, a precizat selecționerul.

Soția selecționerului se ocupă cu gătitul, Dulca e responsabil cu cumpărăturile.

Reclamă 4 / 0/3

„(n.r. – Primul aliment pe care îl pui în coș?) Brânza feta (râde)… îmi place feta foarte mult. Îmi place foarte mult zmeura)”, a mai spus Dulca.

Dulca s-a imprietenit cu alimentatia sanatoasa când a jucat în Coreea. „Mâncau cu mâna tot timpul, luau o salată… carnea, puneam tot felul de mirodenii și o băgau în gura”, a încheiat Dulca.

Dulca e selecționerul naționalei feminine din ianuarie 2021

În cariera de antrenor, Cristian Dulca a mai antrenat următoarele echipe: FC Vaslui, FC Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz-Metan Mediaș și Jiul Petroșani. De asemenea, în perioada 2015-2018 a fost selecționerul reprezentativei U21 a României.

La naționala feminină de fotbal e selectioner din ianuarie 2021. ”Această funcție reprezintă o nouă provocare pentru mine și vreau să mulțumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acordată. Ne așteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuși schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Cristi Dulca, în momentul prezentării.

Ca jucator, Dulca a evoluat în România pentru CFR Cluj, Gloria Bistrița, Rapid București, Ceahlăul Piatra Neamț și Gaz Metan Media, iar în străinătate a jucat în Coreea de Sud, la Pohang Steelers, și în Ungaria, la Honved Budapesta. La prima reprezentativă a bifat 6 selecții în perioada 1997-1998.

 

Reclamă
Recomandări
  • Cristi Dulca vrea să ducă naționala feminină de fotbal la europene și mondiale
  • Cristi Dulca își încurajează fotbalistele la o alimentație sănătoasă

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! Vezi toate știrile
Citește și