Închide meniul
Foto

Cum a trăit tatăl lui Cătălin Hîldan momentele dramatice de la Copenhaga. Gest sfâşietor după ce Christian Eriksen s-a prăbuşit pe gazon

Mihai Ispas Publicat: 13 iunie 2021, 11:05

Christian Eriksen, momente dramatice în Danemarca - Finlanda de la Euro 2020

Profimedia

Cum a trăit tatăl lui Cătălin Hîldan momentele dramatice prin care a trecut Christian Eriksen la Copenhaga

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum a trăit tatăl lui Cătălin Hîldan momentele dramatice de la Copenhaga

Marin Hîldan nu a avut puterea să mai privească după ce vedeta danezilor, Christian Eriksen, s-a prăbuşit din senin pe teren.

„Am închis imediat televizorul”, a declarat acesta pentru fanatik.ro. Apoi, nu a mai avut puterea nici măcar să vorbească. A încheiat brusc convorbirea şi şi-a închis telefonul.

Reclamă

Marin Hîldan a rememorat moartea fiului său. Fostul mijlocaş al lui Dinamo, Cătălin Hîldan, nu a avut şansa lui Eriksen. El s-a stins din viaţă la doar 24 de ani. La fel ca fotbalistul danez, Hîldan a căzut pe gazon, pe 5 octombrie 2000.

Christian Eriksen, resuscitat pe teren

Eriksen s-a prăbuşit fără să fie lovit de nimeni, în minutul 43 al meciului de la Euro 2020. Medicii l-au resucitat direct pe teren.

Reclamă

Jucătorii, cei din staff şi fanii au izbucnit în plâns, în timp ce fanii se rugau pentru viaţa starului de la Inter. Colegii din naţionala Danemarcei au făcut un zid în jurul lui Eriksen, pentru a nu apărea imagini cu el inconştient.

Simon Kjaer este eroul unei naţiuni întregi. Căpitanul Danemarcei a fost cel care i-a oferit primul ajutor lui Christian Eriksen. Acesta a verificat dacă starul lui Inter şi-a înghiţit limba. După ce a constatat că nu e cazul, căpitanul danezilor i-a eliberat căile respiratorii şi l-a întors pe o parte, care este poziţia recomandată în astfel de cazuri dramatice.

Ce a declarat unul dintre medicii care l-au salvat pe Eriksen

Starea lui Eriksen a devenit stabilă după ce a fost transportat la spital. „Am fost chemați când s-a Christian Eriksen prăbușit pe gazon. Stătea pe o parte și respira. Inițial am simțit că avea puls, dar, imediat, lucrurile s-au schimbat. Am început rapid manevrele de resuscitare.

Reclamă 4 / 0/3

Doctorul de la stadion ne-a ajutat enorm, ca și restul echipei de urgență. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital. Din fericire, s-a agățat de viață”, a spus Morten Boesen, într-o conferință de presă.

Momentele tragice prin care a trecut aseară Christian Eriksen la Copenhaga au ocupat prima pagină a principalelor ziare de sport din Europa. „Deja avem campioni la Euro: pe medici!”, a scris Marca, în timp ce AS a titrat „Ce sperietură!”. El Mundo Deportivo a rezumat totul într-un singur cuvânt: „Salvat!”.

„Un meci pentru viaţă”, a scris şi L’Equipe. În Italia, unde Eriksen joacă la Inter Milano, Gazzetta dello Sport a titrat: „Te aşteptăm”, iar Corriere dello Sport, „Miracol la Euro”. „Chris, suntem cu tine!”, au transmis şi cei de la Tuttosport.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:22 Marcell Jacobs, campionul olimpic la 100 de metri, şi-a anunţat revenirea în competiţii: „Totul s-a schimbat în 5 luni!” 13:10 VIDEOCălcâie, loburi şi goluri spectaculoase! Ianis Hagi, Denis Alibec şi Mihăilă au făcut show total la antrenamentul naţionalei 12:51 FotoAdrian Mutu şi-a făcut implant de păr în Turcia: „Nu e dureros, am dormit! Timpul nu iartă pe nimeni!” 12:47 Care a fost cauza morţii iubitului Arynei Sabalenka! Tenismena aflată pe tablou cu Halep la Miami e în doliu după decesul subit 12:45 Nume mari la Ţiriac Open. Lista completă a starurilor de pe tabloul principal de simplu 12:26 Darius Olaru şi-a dezvăluit cele două obiective uriaşe din 2024: „Vreau titlul cu FCSB şi să ajung în semifinală la EURO!” 12:08 Dan Şucu a dezvăluit prima uriaşă pe care o vor încasa rapidiştii dacă vor cuceri titlul! Bonus consistent şi pentru Europa 11:50 Cine va arbitra meciul România – Irlanda de Nord! A mai fost la centru la două partide disputate de ţara noastră 11:29 Surpriza pe care o pregăteşte Edi Iordănescu pentru dubla cu Irlanda de Nord şi Columbia! Jucătorul care l-a impresionat 11:03 „Nu merita asta” Mesaje de susţinere pentru Aryna Sabalenka, după ce iubitul ei a murit subit, înainte de a împlini 43 de ani! Vezi toate știrile
Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul zilei de 20 martie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să aibă grijă de sufletul lor. Află ce se întâplă cu zodia ta

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Formula 1
Pe același subiect
Cătălin Hîldan, omagiat la Dinamo - CFR Cluj!
Liga 1 • 8 oct., 23:10
Cătălin Hîldan, omagiat la Dinamo – CFR Cluj! S-a oprit jocul în memoria lui în minutul 74
Imagini emoţionante la mormântul lui Cătălin Hîldan
Liga 1 • 5 oct., 17:37
FOTO
Imagini emoţionante la mormântul lui Cătălin Hîldan! Dinamoviştii l-au comemorat pe „Unicul Căpitan”, la 23 de ani de la deces
23 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan
Extra • 5 oct., 8:12
23 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan
Ovidiu Burcă, în timpul unui meci pentru Dinamo
Liga 2 • 26 oct., 19:11
Ovidiu Burcă, declaraţie ireală după ce Dinamo nu mai poate folosi chipul lui Cătălin Hîldan pe tricouri: „Este un lucru pozitiv”
Jucătorii lui Dinamo, în timpul unui meci
Liga 2 • 26 oct., 13:21
Lovitură pentru „câini”! Dinamo nu mai are dreptul de a folosi chipul lui Cătălin Hîldan pe echipament