Închide meniul

Cum a trecut Tudorel Stoica peste ratarea finalei Cupei Campionilor cu Barcelona, din 1986: ”Asta a contat foarte mult”

Dan Roșu Publicat: 7 mai 2023, 14:38

Cum a trecut Tudorel Stoica peste ratarea finalei Cupei Campionilor cu Barcelona, din 1986: ”Asta a contat foarte mult”

Cum a trecut Tudorel Stoica peste ratarea finalei Cupei Campionilor cu Barcelona

Tudorel Stoica, pe Ghencea / Hepta

  • Ștefan Iovan a fost căpitanul Stelev în finala de la Sevilla
  • Tudorel Stoica a fost suspendat pentru un cartonaș galben primit în semifinale

Tudorel Stoica a dezvăluit cum a trecut peste ratarea finalei Cupei Campionilor, Steaua – Barcelona. Roș-albaștrii s-au impus la loviturile de departajare, pentru cel mai mare succes din istoria fotbalului românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Căpitanul Stelei a încasat un cartonaș galben, în returul semifinalei cu Anderlecht (3-0), încă din minutul 5. Astfel, el a fost suspendat pentru finala de la Sevilla. Banderola a trecut pe brațul lui Ștefan Iovan.

Cum a trecut Tudorel Stoica peste ratarea finalei Cupei Campionilor cu Barcelona

”Aș fi regretat faptul că nu am jucat finala dacă era singura și în cazul în care am fi pierdut. Dar faptul că am mai jucat o semifinală și încă o finală, asta a contat foarte mult. În viața unui sportiv e ceva special, mai ales că unii nu au ajuns nici acolo.

Reclamă

Așa a fost să fie și bine că am reușit să câștigăm. Și le mulțumesc că datorită lor am reușit să mai joc două finale. Adică Supercupa Europei, Cupa Intercontinentală și apoi încă o finală de Cupa Campionilor Europeni

Ar fi fost regretul mare dacă pierdeam. Era prima noastră finală și eram o echipă nouă în fotbalul european, formată numai din jucători români. Bucuria a fost foarte mare pentru că am reușit să facem această performanță în Spania și împotriva Barcelonei. E o mare performanță”, a spus Stoica, citat de fanatik.ro.

Reclamă

Stoica a jucat 369 de meciuri pentru Steaua ș a câștigat 14 trofee, printre care 7 titluri, 5 Cupe ale României, Cupa Campionilor și Supercupa Europei.

Mănușile lui Helmut Duckadam, din finala Cupei Campionilor Europeni, au devenit piese de muzeu

Mănușile lui Helmut Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni au devenit piese de muzeu. „Eroul de la Sevilla” a dezvăluit și ce poveste au în spate acestea, mărturisind că le-a primit cu o seara înainte de duelul cu Barcelona.

Helmut Duckadam a intrat în istorie după finala Cupei Campionilor Europeni. Steaua reușea să o învingă pe Barcelona în 1986 la loviturile de departajare, portarul reușind să pareze patru penalty-uri.

Reclamă 4 / 0/3

Mănușile lui Helmut Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni, din urmă cu aproape 40 de ani, au devenit piese de muzeu. Fostul portar a ales să le doneze la Muzeul Fotbalului din București, dezvăluind care este povestea care stă în spatele lor.

„Eroul de la Sevilla” a declarat că a primit mănușile cu o seara înainte de finala „de foc” cu Barcelona. De asemenea, acesta a dezvăluit că a apărat o singură dată cu ele, și atunci a fost cu noroc, deoarece a cucerit trofeul mult râvnit alături de Steaua.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 Cristiano Bergodi, criză de nervi după Rapid – Sepsi 0-1! Întrebarea care l-a scos din minţi: „Nu mă înveţi tu fotbal!” 23:29 Dan Şucu a anunţat o decizie radicală la Rapid după a patra înfrângere la rând în play-off a giuleştenilor! 23:17 Cristiano Bergodi, anunţ despre plecarea de la Rapid, după înfrângerea cu Sepsi: „Cel mai greu moment!” 23:16 Reacţia lui Paul Iacob, după ce suporterii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi: „Noi suntem principalii responsabili”! 22:52 Reacţia lui Marius Ştefănescu după ce a fost înjurat de fanii Rapidului! Mesajul către suporterii giuleşteni 22:43 Fanii de la Rapid i-au cerut demisia lui Cristiano Bergodi! Numele lui Marius Şumudică, scandat în Giuleşti 22:21 Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB! Când ar putea prinde un transfer de vis 22:20 FotoRapid – Sepsi 0-1. Debeljuh a dat lovitura în prelungirile partidei! Fanii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi 21:44 „Trebuia schimbat şi antrenorul!” Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători de la Rapid 21:19 FotoFanii Rapidului, reacţie vehementă după ce au văzut spectacolul pirotehnic de la Leverkusen! Mesaje dure de protest Vezi toate știrile
Pe același subiect
"A fost Steaua o echipă ajutată de sistem?" Victor Pițurcă a vrut să pună definitiv capăt controverselor
Fotbal intern • 14 apr., 10:53
„A fost Steaua o echipă ajutată de sistem?” Victor Pițurcă a vrut să pună definitiv capăt controverselor: „Adevărul adevărat!”
Victor Piţurcă a pronunţat numele a 7 jucători români care au fost "mai mari" decât Gică Hagi şi Dobrin
Fotbal • 12 apr., 20:04
Victor Piţurcă a pronunţat numele a 7 jucători români care au fost „mai mari” decât Gică Hagi şi Dobrin: „Costau 50.000.000!”
Cristi Borcea a dezvăluit cum a transferat un jucător de la Steaua
Liga 1 • 5 apr., 17:42
Cristi Borcea a dezvăluit cum a transferat un jucător de la Steaua: „Băi, ne omoară lumea! Era înjurat!”
Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis
Echipa naţională • 28 mart., 18:00
Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui”
Câte clase are, de fapt, Bănel Nicoliță
Diverse • 22 mart., 8:44
FOTO
Câte clase are, de fapt, Bănel Nicoliță: „De asta am picat!”. Promisiunea pe care i-a făcut-o Anamariei Prodan