Închide meniul
Foto

Cum arată stadionul Arcul de Triumf, după Dinamo – Sepsi 2-3: „A fost vandalizat! În 20 de ani nu s-a întâmplat așa ceva!”

Cosmin Cioboată Publicat: 9 noiembrie 2022, 13:14

Cum arată stadionul Arcul de Triumf, după Dinamo - Sepsi 2-3

Dinamo - Sepsi 2-3 s-a jucat pe stadionul Arcul de Triumf

Cum arată stadionul Arcul de Triumf, după Dinamo - Sepsi 2-3 / Colaj Hepta, Prosport

  • Cum arată stadionul Arcul de Triumf, după Dinamo – Sepsi 2-3
  • „A fost vandalizat! În 20 de ani nu s-a întâmplat așa ceva!”

S-a aflat cum arată stadionul Arcul de Triumf, după meciul Dinamo – Sepsi 2-3, disputat în etapa a doua etapă a grupelor Cupei României. Au fost publicat mai multe imagini (VEZI GALERIA FOTO de mai jos), după primul meci de fotbal intercluburi jucat pe arena de 7.500 de locuri, obișnuită cu meciurile de rugby.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Așa cum se observă din imaginile publicate de Prosport, mai multe scaune din tribunele stadionului au fost rupte la partida disputată de Dinamo, din postura de echipă gazdă, împotriva lui Sepsi.

Cum arată stadionul Arcul de Triumf, după Dinamo – Sepsi 2-3: „A fost vandalizat!”

Florin Matei, secretarul general al Federației Române de Rugby, a răbufnit după ce a văzut cum se prezintă stadionul unde naționala română de rugby își dispută meciurile.

Reclamă

Oficialul FRR s-a arătat scandalizat de daunele produse de spectatorii prezenți la duelul Dinamo – Sepsi, precum și de mizeria lăsată în vestiar.

„Stadionul a fost vandalizat, dar știți cum? Vandalizat prin comparație. În 20 de ani de rugby, nu s-a întâmplat ce s-a petrecut după un meci de fotbal ca cel de aseară. Am primit și eu un raport de la colegii mei în această dimineață, pentru că stadionul trebuie pregătit acum pentru meciurile de rugby, echipele vin și fac antrenamente aici și încercăm să menținem stadionul la cele mai bune standarde.

Reclamă

Arată deplorabil, da! Ce să spun? După un meci de rugby, nu ar fi arătat în halul ăsta. Îmi place să cred că publicul nostru e un public de altă calitate, care nu apelează la astfel de acte, de gesturi. Dar nu noi am fost organizatorii meciului, noi încercăm doar să aducem stadionul în scurt timp la standardele la care era înainte.

Colegii mei au intrat să facă curățenie la vestiare și nu au găsit cea mai fericită imagine, dar asta să fie ultima problemă, că se face curat. Important e să aibă scaune pentru a le înlocui, pentru că se vede destul de urât.

Nu știu cine va înlocui scaunele, nu noi am fost organizatorii. Probabil că cei de la Complexul Sportiv Național «Arcul de Triumf». Nu știu dacă pagubele vor fi recuperate de la Dinamo sau nu, asta nu e treaba noastră și nu ne băgăm unde nu ne fierbe oala”, a spus Florin Matei, pentru gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Secretarul general FRR, semnal de alarmă după Dinamo – Sepsi 2-3: „Acest stadion nu e compatibil pentru meciuri intercluburi!”

Florin Matei a tras concluzia că stadionul Arcul de Triumf nu poate să găzduiască meciuri din fotbalul românesc, după evenimentele petrecute la partida Dinamo – Sepsi.

„Șiți cum văd lucrurile? Exact cum am discutat cu Federația Română de Fotbal când s-a inițiat proiectul construirii stadionului. La vremea respectivă, nu noi ne-am dus către fotbal, fotbalul a venit către noi. Ne-au cerut să aplice și cu acest stadion pentru organizarea Campionatului European de fotbal. Noi am acceptat, mai ales că evenimentul era de interes național.

La vremea respectivă, am agreat cu FRF ca pe acest stadion să se joace meciuri de fotbal, dar meciuri de fotbal ale echipelor naționale de juniori, tineret, de fete.

Acest stadion nu e compatibil pentru meciuri intercluburi! De ce? Fiindcă aici trebuit să existe niște garduri despărțitoare, niște geamuri de plexiglas, niște elemente de siguranță pe care terenul de rugby nu le are, fiindcă la rugby e alt public. Stadionul nu este compatibil pentru meciuri între echipe de club, dar nu e nicio problemă dacă se vor juca meciuri ale echipelor naționale de fotbal. Dacă vine echipa de fotbal feminin, nu-i nicio problemă”, a mai spus oficialul FRR.

Replica dinamoviștilor, după daunele produse pe Arcul de Triumf

Răspunsul celor de la Dinamo a sosit la scurt timp după anunțul lui Florin Matei. Administratorul special al clubului, Vlad Iacob, consideră că daunele produse de suporterii dinamoviști sunt „minore”. Iacob își dorește ca echipa sa să joace și alte partide pe Arcul de Triumf.

„Vom vedea azi ce pagube au fost la meci. Am văzut niște poze, dar cred că sunt doar câteva zeci de scaune rupte. Sunt daune minore, pe care le vom remedia în cel mai scurt timp.

Sperăm ca și în 2023 să jucăm pe această arenă. Din punct de vedere al prețului, e o arenă scumpă. Voi încerc să discut ca să vedem dacă vom reduce prețul, nu știu dacă se poate face ceva în acest sens. Dar cu o prezență bună, ca la meciul cu Sepsi, putem să ne amortizăm costurile”, a declarat Vlad Iacob, la Pro Arena.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită
Liga 1 • 15:42
Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!”
Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo
Liga 1 • 9:40
„O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo
Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo
Liga 1 • 27 mart., 21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
Mihai Stoica a reacționat, după ce Dinamo a decis să plece din București. Ce a transmis oficialul rivalei FCSB.
Liga 1 • 27 mart., 21:25
Mihai Stoica a reacționat, după ce Dinamo a decis să plece din București: „În Ștefan cel Mare juca cu stadionul gol!”
Dinamo, comunicat fulger după ce va juca patru meciuri fără spectatori
Liga 1 • 27 mart., 20:18
„E o palmă dată fotbalului!” Dinamo, comunicat fulger după ce va juca patru meciuri fără spectatori! „Câinii” se revoltă