Închide meniul
NEWS ALERT

Rapid, CFR Cluj, U Cluj și Farul, în „grupa morții” din Cupa României! Cu cine joacă FCSB în noul format. Dinamo – Petrolul, alt duel „de foc”

Antena Sport Publicat: 30 septembrie 2022, 12:17 / Actualizat: 30 septembrie 2022, 14:16

Reclamă
Rapid, CFR Cluj, U Cluj și Farul, în „grupa morții din Cupa României! Cu cine joacă FCSB în noul format. Dinamo – Petrolul, alt duel „de foc

Astăzi se joacă ultimele meciuri din play-off-ul Cupei României

Cupa României are un nou format / frf.ro.

Rapid, CFR Cluj, U Cluj și Farul se vor înfrunta în „grupa morții” din Cupa României! Astăzi a avut loc tragerea la sorți pentru grupele din Cupă. Se anunță dueluri „de foc” în primul sezon cu noul format al competiției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La rândul lor, FCSB și Dinamo și-au aflat adversarele din grupele Cupei României. Conform noului format al competiției, fiecare echipă va disputa 3 meciuri în grupă: un meci cu o echipă din urna 1, unul cu o echipă din urna a 2-a și altul cu o echipă din urna a 3-a. VEZI AICI programul complet al meciurilor din grupe.

Rapid, CFR Cluj, U Cluj și Farul, în „grupa morții” din Cupa României! Cum arată grupele complete

Grupa A:

Grupa B:

Grupa C:

Reclamă

Grupa D:

Update 12.05: A început tragerea la sorți!

Update 12.00: Miodrag Belodedici, Lucian Sânmărtean și Marius Niculae sunt invitații speciali care se vor ocupa de extragerea bilelor.

Reclamă 4 / 0/3

Știrea inițială

În total, în Cupă au rămas 24 de echipe. 16 dintre ele s-au calificat din play-off, în timp ce alte 8 vor intra în competiție abia acum, în faza grupelor.

Astăzi, la tragerea la sorți, cele 24 de cluburi vor fi repartizate în 3 urne. Apoi, se vor forma 4 grupe a câte 6 echipe, existând posibilitatea unor dueluri „de foc” între formațiile din Liga 1.

Cum arată urnele la tragerea la sorți pentru grupele Cupei României:

Urna 1

  • CFR Cluj
  • FCSB
  • Universitatea Craiova
  • FC Voluntari
  • Farul Constanța
  • FC Argeș
  • Sepsi OSK
  • FC Botoșani

Urna 2

Reclamă

Urna 3

Dinamo, CSC Dumbrăviţa, U Craiova 1948, Gloria Buzău, Chindia Târgovişte, CS Minaur Baia Mare, Oţelul Galaţi, UTA Arad, CS Ocna Mureş, CS Mioveni, Unirea Slobozia, Petrolul, Rapid, Hermannstadt, CSM Alexandria şi Universitatea Cluj sunt cele 16 echipe calificate din play-off.

CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, FC Voluntari, Farul Constanța, FC Argeș, Sepsi și FC Botoșani sunt cele 8 formații calificate automat în faza grupelor.

Cum arată noul format al Cupei României

Noul format al Cupei României aprobat prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 18 mai 2022 prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe.

Cele 16 echipe care au trecut de play-off, împreună cu primele 8 echipe din sezonul precedent din Liga 1, vor juca apoi în faza grupelor din Cupa României. Cele 24 de cluburi vor fi împărțite în 3 urne valorice, apoi se vor forma 4 grupe a câte 6 echipe. Fiecare formație va disputa un meci cu o echipă din urna 1, unul cu o echipă din urna a 2-a și altul cu o echipă din urna a 3-a.

În urna 1 se vor afla cele 6 formații care au participat în play-off în sezonul trecut din Liga 1, plus primele două echipe din play-out, tot din stagiunea 2021/2022.

În urna a 2-a vor fi repartizate cluburile din sezonul curent al Ligii 1, calificate din faza play-off-ului Cupei României.

În urna a 3-a vor fi distribuite restul echipelor calificate din play-off.

Primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală ale Cupei României. Formațiile care vor câștiga cele 4 grupe vor juca meciurile din sferturi pe teren propriu.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 21:00 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00). Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele de start 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” Vezi toate știrile
Citește și