Închide meniul

”Dacă vrei, ți-l aduc pe Raul la echipă!” ”Pe cine, ești nebun?” După primul antrenament: ”Bă, ești tâmpit?”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 februarie 2021, 11:11

”Dacă vrei, ți-l aduc pe Raul la echipă!” ”Pe cine, ești nebun?” După primul antrenament: ”Bă, ești tâmpit?”

Hepta

După 16 ani la Real, Raul a trecut la Schalke. Pornirea a fost mai greoaie, dar, după aceea...

La 68 de ani, Felix Magath ține minte toate detaliile, ca și cum s-ar fi petrecut ieri. Era tehnicianul celor de la Schalke de un an de zile când Christoph Metzelder, care evoluase la Real Madrid și acum venise la ”mineri”, l-a întrebat, scurt, la capătul unui antrenament: ”Aveți nevoie de un atacant? Pentru că aș putea să vorbesc cu Raul, să-l aduc aici!”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vara lui 2010. Raul era, de fapt, Real Madrid, pentru că toată viața sa evoluase numai aici. După 741 de meciui și 323 de goluri marcate, la 33 de ani părea că madrilenii nu mai au nevoie de el. Dar Magath tot nu putea crede, așa că l-a întrebat, direct, pe Christoph: ”Ești nebun?” ”Credeam că este o glumă”, a recunoscut el în podcastul Phrasenmaher. ”Gândeam că-i lipsește un șurub. Raul? Ce să caute el la noi?”

Dar Metzelder a insitat. ”Am discutat cu el, l-am întrebat”… Magath a parat: ”Ce să fac cu el? La Real nu mai joacă și e clar că-n Spania nu mai poate evolua la altă echipă. Anglia, poate? Dacă-l prind acolo, îi fac ăia gleznele vineții! Fotbalul italian e prea defensiv, și aici va avea probleme”… Așa că tehnicianul a început să accepte ideea. ”Am luat legătura cu el”.

Bomba s-a produs. După o viață de om petrecută la Real, Raul a semnat cu Schalke. Legenda ”albă” a trecut de pe ”Bernabeu” la Gelsenkirchen. ”Când s-a antrenat prima dată, m-am luat, iar, cu mâinile de cap: <<Doamne, Dumnezeule! Ce-ai făcut, imbecilule? Ești tâmpit?>>, mă întrebam singur. Nu era într-o condiție fizică bună. Dar, ca sportiv, cap de serie. Puțin plinuț. A tras de el și a recuperat exemplar. O persoană senzațională. Jur că până la el n-am mai cunoscut pe nimeni de o asemenea calitate”.

În Germania, Raul a evoluat doi ani. Avea să puncteze de 40 de ori în 98 de partide. A câștigat o Cupă a Germaniei, precum și o Supercupă. 

Reclamă
Recomandări

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” 11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa 10:32 FotoNadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus! Imagini alături de Jude Bellingham şi Carlos Alcaraz 9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham 7:54 FotoAdrian Mititelu Jr, la câteva minute de moarte! Dezvăluiri incredibile după 10 ore de comă. În ce stare se află acum 22
apr.
23:55
VIDEOMiddlesbrough – Leeds 3-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri spectaculoase!
Vezi toate știrile
Citește și