Închide meniul
EXCLUSIV

Dan Petrescu a fost dărâmat după meciul cu Suedia, de la Mondialul din 1994: „O lună nu am mai făcut nimic! Eu visam să câştig Cupa Mondială!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 18 iunie 2022, 9:35

Dan Petrescu a fost dărâmat după meciul cu Suedia, de la Mondialul din 1994: „O lună nu am mai făcut nimic! Eu visam să câştig Cupa Mondială!

Dan Petrescu este antrenor la CFR Cluj

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj/ Hepta

Dan Petrescu a fost dărâmat după meciul cu Suedia, de la Mondialul din 1994. România cu Hagi, Popescu şi Petrescu în echipă a fost extrem de aproape de semifinala Campionatului Mondial din 1994.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dan Petrescu şi-a adus aminte, într-un interviu acordat în exclusivitate la Antena Sport, că a fost extrem de afectat de înfrângerea cu Suedia, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Actualul antrenor al campioanei CFR Cluj spune că a rămas o lună de zile în SUA şi nu s-a mai antrenat.

Dan Petrescu a fost dărâmat după meciul cu Suedia, de la Mondialul din 1994

România a fost eliminată de Suedia în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, după loviturile de departajare. Dan Petrescu şi Miodrag Belodedici sunt cei doi jucători care au ratat pentru naţionala României.

Cel mai mare regret a fost meciul cu Suedia. O lună nu am mai făcut nimic, am rămas în America, nu m-am mai antrenat. Am suferit foarte mult. Eu, personal, visam să câştig Mondialul. Nouă nu ne era frică de Brazilia atunci. Noi chiar voiam să luăm Campionatul Mondial„, a spus Dan Petrescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Dan Petrescu, dezvăluire uluitoare despre cum a ajuns la Chelsea

Dan Petrescu a povestit cum a ajuns la Chelsea, în 1996. „Bursucul” era transferat de la Sheffield Wednesday şi urma să petreacă 4 sezoane pe Stamford Bridge.

Reclamă

Dan Petrescu a mărturist într-un interviu pentru AS.ro LIVE, că înainte de a se transfera la Londra, nu ştia cine este Chelsea. „Bursucul” a fost observat de un scouter al echipei de pe Stamford Bridge, pe vremea când evolua pentru echipa a doua a lui Sheffield Wednesday.

Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj, a declarat că transferul la Chelsea a venit pe neaşteptate, el evoluând la echipa secunda a clubului de care aparţinea în momentul respectiv. Şansa a făcut ca la meciurile formaţiei să se afle şi un scouter al lui Chelsea, care l-a observat şi i-a propus să meargă la Londra.

„Am jucat la echipa a doua la Sheffield două-trei meciuri. Mi se pare că se schimbase antrenorul la echipa mare și am cerut să joc la echipa a doua. Și acolo era un scouter de la Chelsea. Și am dat vreo 3 goluri, jucând fundaș dreapta în meciul ăla. Și a venit scouter-ul după și m-a întrebat: ‘Nu vrei cumva să vii la Chelsea?’. Sincer, nu știam cine e Chelsea atunci. Știam că e un club pe acolo, dar nu așa ca de Manchester United, de Liverpool. Cu toate că eram în Anglia. Și am zis: ‘Păi hai să vorbim cu agentul, normal că vreau’. Asta le zic jucătorilor mei: ‘Jucați fiecare meci 100%. Nu știi cine te vede și te vrea”, a povestit Dan Petrescu, la AS.ro LIVE.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru Chelsea, Dan Petrescu a evoluat în 195 de partide, în toate competiţiile. Totodată, „Bursucul” a marcat şi 21 de goluri, şi a contribuit cu pasă decisivă la alte 5. Acesta a triumfat în Europa League, şi a câştigat Cupa Angliei şi Supercupa Europei. Petrescu s-a despărţit de londonezi în 2000, când era transferat de Bradford.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și