Închide meniul

Decizia drastică luată de autoritățile din Grecia după ce un fan de 19 ani a fost înjunghiat mortal: „Huliganismul este o pandemie globală teribilă”

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 februarie 2022, 18:33

Decizia drastică luată de autoritățile din Grecia după ce un fan de 19 ani a fost înjunghiat mortal: „Huliganismul este o pandemie globală teribilă

12 persoane, arestate după ce Alkis Kambanos a fost înjunghiat

www.ekathimerini.com

  • Alkis Kambanos a fost înjunghiat mortal în acest an
  • Decizia luată de Ministerul Sporturilor

Anunţate luni de adjunctul ministrului sportului Lefteris Avgenakis, măsurile vin la trei săptămâni după ce un fan de 19 ani, Alkis Kambanos, a fost înjunghiat mortal în oraşul Salonic. 12 persoane au fost arestate în urma acestei tragedii atribuite unor presupuşi „huligani” care au rănit şi doi prieteni ai victimei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Măsuri dure luate în Grecia după ce un fan a fost înjunghiat mortal

Potrivit lui Avgenakis, vor fi puse condiţii mai stricte pentru înregistrarea şi gestionarea cluburilor de suporteri. Fiecare echipă va putea accepta doar un club de fani, în loc de mai multe ca până acum.

Înregistrarea membrilor (a unui club de suporteri) va fi digitală şi actualizată în fiecare vară. Licenţa (suporterilor) va fi retrasă de îndată ce doi dintre membrii acesteia, cel puţin, vor fi urmăriţi penal pentru acte de violenţă legate de activitatea fanilor”, a adăugat ministrul adjunct al Sportului, potrivit news.ro.

Reclamă

El a precizat că asociaţiile de suporteri nu mai pot distribui bilete individuale, pentru anumite meciuri, iar acestea vor fi rezervate exclusiv deţinătorilor de abonamente.

Citește și:

Potrivit ministrului Protecţiei Civile, Takis Theodorikakos, prioritatea guvernului grec este de a stabili toleranţă zero faţă de comportamentul violent şi agresiv din mediul sportului.

Reclamă

Huliganismul este o pandemie globală teribilă care a ucis deja zeci de oameni. Trebuie să ne unim forţele, cele ale guvernului, ale partidelor politice, ale echipelor. Nimeni nu are dreptul să rateze întâlnirea împotriva violenţei„, a spus Theodorikakos.

În ultimele două săptămâni, 67 de fan-cluburi au fost închise în toată ţara şi 17 persoane au fost arestate pentru deţinere de arme potenţial mortale.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia Vezi toate știrile
Pe același subiect
Tragedie în fotbal! Un jucător a murit pe teren, după un duel şocant cu un adversar!
Fotbal extern • 25 mart., 21:30
Tragedie în fotbal! Un jucător a murit pe teren, după un duel şocant cu un adversar!
Tragedie în familia lui Dinamo! Apelul lui Ionel Dănciulescu după ce Robert a murit
Liga 1 • 20 mart., 16:32
Tragedie în familia lui Dinamo! Apelul lui Ionel Dănciulescu după ce Robert a murit: „E timpul să ajutăm”
România, eliminată de Grecia din play-off-ul Cupei Davis
Tenis • 4 feb., 15:02
România, eliminată de Grecia din play-off-ul Cupei Davis! Stefanos Tsitsipas, victorie şi la dublu
România, condusă de Grecia cu 2-0 în Cupa Davis. Nicholas Ionel, învins uluitor de locul 1433 ATP
Tenis • 3 feb., 21:04
FOTO
România, condusă de Grecia cu 2-0 în Cupa Davis. Nicholas Ionel, învins uluitor de locul 1433 ATP, după ce a câştigat primul set!
A apărut programul duelului dintre Grecia și România, de la Cupa Davis
Tenis • 2 feb., 19:40
Programul duelului dintre Grecia și România, de la Cupa Davis. Tsitsipas – Copil, primul meci