Închide meniul

Decizie în cazul de dopaj de la Astra. Ce suspendări au primit Ioniţă, Fatai şi Takayuki Seto

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 aprilie 2021, 13:14

Decizie în cazul de dopaj de la Astra. Ce suspendări au primit Ioniţă, Fatai şi Takayuki Seto

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Alex Ioniţă, unul dintre cei trei jucători de la Astra suspendaţi în cazul de dopaj

Alex Ioniţă şi Kehinde Fatai au fost suspendaţi un an, în timp ce Takayuki Seto a primit o sancţiune de 8 lun. Aceasta este sentinţa dictată în prima instanţă. Cei trei fotbalişti au executat deja şase luni de suspendare. Atât s-a scurs de când a fost declanşată investigaţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce suspendări au primit Fatai, Ioniţă şi Takayuki pentru dopaj

"Nici după atâta timp, nu a existat unanimitate în luarea deciziei. O instituţie importantă s-a retras de la judecare. Au rămas patru membri. Doi au decis într-un fel, doi în alt fel. A contat tabăra celor doi din care făcea parte şi preşedintele Comisiei", a spus avocatul fotbaliştilor, Paul Mincu, la Digi Sport. 

Reprezentantul jucătorilor a anunţat că va depune apel. Ioniţă a fost pedepsit un an, deşi a făcut o mărturie în faţa Comisiei ANAD. El şi-a retras însă declaraţia în urmă cu câteva zile şi a acuzat că a fost supus unor presiuni şi că i-a fost dictat ce să scrie.

Ioniţă, Fatai şi Takayuki au fost surprinşi în toamna anului trecut într-o clinică, în timp ce li se administrau vitamine intravenos. Practica este considerată dopaj de WADA (Agenţia Mondială Anti-Doping), dacă este vorba despre cantităţi mai mari de 100 de mililitri.

Astra nu riscă nicio sancţiune potrivit avocatului celor trei fotbalişti. Asta deşi un articol din Legea Antidoping prevede descalificarea şi pierderea punctelor, dacă un club are doi sau mai mulţi jucători găsiţi vinovaţi de dopaj.

Reclamă

Decizia comunicată de ANAD

”Decide în baza art. 64 din Legea 227/2006 cu modificările și completările ulterioare, art. 10.6.1.1. cu referire la art. 4.2.2 fraza a doua și cu aplicarea art. 27.2 din Codul Mondial Anti-Doping, ediția 2021, și a Ordinului nr. 180/2020 al președintelui ANAD, privind aprobarea Listei interzise pentru anul 2021: ”Metode specifice pentru anul 2021” interzise permanent: 

-Suspendă din activitatea sportivă pe sportivii Fatai Kehinde Feyi și Ioniță Alexandru pe câte o perioadă de 1 an pentru abaterile prevăzute din art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

-Suspendă din activitatea sportivă pe sportivul Seto Takayuki pe o perioadă de 8 luni pentru abaterea prevăzută de art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

Reclamă 4 / 0/3

-În baza art.60, alin. 7 din Legea 227/2006 deduce din perioada suspendării durata suspendării provizorii cu începere de la 30 septembrie 2020”, se arată în decizia ANAD.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! Vezi toate știrile
Citește și