Închide meniul

Decizie istorică în fotbal! Un meci se va rejuca, după o decizie greşită a VAR-ului

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 27 ianuarie 2024, 10:23

Decizie istorică în fotbal! Un meci se va rejuca, după o decizie greşită a VAR-ului

Decizie istorică în fotbal! Un meci se va rejuca, după o decizie greşită a VAR-ului

Anderlecht - Genk/ Colaj Profimedia

S-a luat o decizie istorică în fotbal! Partida dintre Genk şi Anderlecht, din campionatul Belgiei, se va rejuca, după o decizie greşită a VAR-ului. Genk a câştigat procesul împotriva arbitrajului video şi îşi va disputa din nou duelul cu rivalii din campionat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anderlecht a primit vizita celor de la Genk în urmă cu o lună, pe 23 decembrie. Gazdele au obţinut o victorie la limită, scor 2-1, însă oaspeţii s-au plâns de faptul că au avut un gol anulat.

Decizie istorică în fotbal! Un meci se va rejuca, după o decizie greşită a VAR-ului

Concret, Genk a ratat un penalty în minutul 23 al partidei cu Anderlecht, la scorul de 0-0. Heynen a trimis în portarul advers, Kasper Schmeichel, însă balonul a ajuns la Yira Sor, care a reuşit să marcheze.

Arbitrul însă a intervenit şi a anulat golul lui Genk. Motivul a fost legat de faptul că Sor a pătruns în careul lui Anderlecht, în momentul în care a fost executat penalty-ul.

Genk a făcut apel, la finalul meciului, şi s-a demonstrat faptul că marcatorul golului anulat nu a fost singurul jucător care a pătruns în careul lui Anderlecht mai repede decât trebuia, notează Fabrizio Romano.

Reclamă

În astfel de situaţii, când jucători de la ambele echipe pătrund în careu mai repede, în momentul executării unui penalty, regulamentul prevede faptul că lovitura de la punctul cu var trebuie să se repete.

După ce au pierdut meciul, oficialii de la Genk au făcut apel la Federaţia de fotbal şi la Tribunalul belgian de arbitraj pentru sport. Aceştia au avut câştig de cauză şi au stabilit o premieră în fotbalul european. Partida cu Anderlecht se va rejuca, data urmând să fie stabilită.

Fază controversată şi în ultimul meci de Liga 1

În duelul dintre Farul şi FCU Craiova, încheiat cu scorul de 1-0, a avut loc o fază controversată. Oltenii au acuzat arbitrajul în termeni duri, pentru faptul că nu au primit penalty.

Reclamă 4 / 0/3

În minutul 77, Compagnucci este faultat în careu de către Damien Dussaut. Arbitrul a oprit jocul, faza a fost analizată în camera VAR, însă nu s-a acordat lovitură de la punctul cu var pentru trupa din Bănie.

Constantin Zotta a revăzut faza, la finalul meciului, şi a tras concluziile. Fostul arbitru a declarat că centralul meciului de la Ovidiu a greşit în defavoarea lui FCU Craiova, şi ar fi trebuit să acorde penalty la intrarea întârziată a lui Damien Dussaut.

De asemenea, Zotta a mai declarat că nu înţelege cum arbitrii au ajuns la decizia de a nu acorda penalty, ţinând cont de faptul că faza a fost analizată câteva minute.

„E un atac întârziat de sancţionat, e chiar clar penalty. S-a verificat, această verificare pleacă tot de la Călin, cumva. A verificat, mă gândesc că… Dacă a durat aşa de mult, ei au comunicat. Este evident cine loveşte minge. Nu ştiu care e motivul pentru care nu s-a dat penalty. Nu putem să fim orbi, dă în piciorul lui Compagnucci. E clar că Dussaut ajunge mai târziu, evident”, a declarat Constantin Zotta, conform orangesport.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
Vezi toate știrile
Citește și