Închide meniul
NEWS ALERT

Dinamo a cerut intrarea în insolvenţă! Soluţionarea se va face de urgenţă. Când vor afla „câinii” răspunsul instanţei

Reclamă

Publicat: 25 iunie 2021, 16:16

Dinamo a cerut intrarea în insolvenţă! Soluţionarea se va face de urgenţă. Când vor afla „câinii răspunsul instanţei

Dinamo. probleme fără sfârșit

Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via hepta

Dinamo 1948 SA a depus vineri cerere pentru deschiderea procedurii de insolvenţă la Tribunalul Municipiului Bucureşti, informează news.ro. Clubul a acumulat din nou datorii şi poate încerca din nou să scape de o parte din ele intrând în insolvenţă, deoarece au trecut cinci ani de când a făcut o acţiune similară. Un club în insolvenţă nu poate juca în cupele europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo a cerut intrarea în insolvenţă

Cererea are termen de soluţionare rapid, luni 28 iunie, în următoarea zi lucrătoare, deşi de regulă termenele sunt la 10 zile. A fost depusă la Secţia Civilă a TMB, în materia Falimentului, cu obiect “cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014”, care stabileşte condiţiile de deschidere a procedurii de insolvenţă, la cererea debitorului, relatează Profit.ro.

Legea prevede că cererea debitorului se va judeca de urgenţă, în termen de 10 zile, în camera de consiliu, fără citarea părţilor. Prin excepţie de la prevederile art. 200 din Codul de procedură civilă, judecătorul-sindic va stabili termenul de judecată în camera de consiliu, în termen de 10 zile de la depunere, chiar dacă cererea nu îndeplineşte toate cerinţele legale şi nu sunt depuse toate documentele.

După depunerea cererii de deschidere a procedurii, în cazuri urgente, care ar pune în pericol activele debitorului, judecătorul-sindic poate dispune de urgenţă, în camera de consiliu şi fără citarea părţilor, suspendarea provizorie a oricăror proceduri de executare silită a bunurilor debitorului până la pronunţarea hotărârii cu privire la respectiva cerere.

Dinamo a acumulat din nou datorii de 29,7 milioane de lei la finele anului trecut, echivalând circa 6 milioane de euro. A avut venituri de 16,3 milioane de lei şi cheltuieli de peste 21 milioane de lei. În datoriile clubului au intrat şi sume datorate către jucători care au câştigat litigii cu Dinamo.

Reclamă

Dusan Uhrin, despre insolvenţă: „Poate că aşa e mai bine”

„Veștile sunt că intrăm în insolvență, 90%. Poate că așa e mai bine pentru Dinamo, că putem transfera jucători după. Sunt siguri că vom intra în insolvență. Vom vedea ce se întâmplă. Este un proces, dar nu pot discuta despre asta. Este cea mai bună pentru club, pentru că nu putem transfera jucători. Mergem în străinătate ca să scăpăm puțin de această situație în care se află clubul”, a declarat, săptămâna trecută, Dusan Uhrin despre intrare lui Dinamo în insolvenţă.

În schimb, acţionarul majoritar, Pablo Cortacero a trimis o scrisoare coducerii clubului prin care solicită convocarea unei Adunări a acționarilor. Spaniolul doreşte demiterea actualilor membri ai Consiliului de Administraţie.

„Stimaţi domni,

Reclamă 4 / 0/3

În numele companiei Lotus Perfect Products SRL, proprietarul a 72,8% din SC DINAMO 1948 SA, în conformitate cu legea societăţilor de capital şi în virtutea puterilor pe care le deţin, vă scriu pentru a solicita ca, odată evaluată situaţia dificilă actuală a clubului, să procedaţi cât mai curând posibil la convocarea unei adunări extraordinare a acţionarilor în care următoarele puncte de ordine pot fi discutate urgent.

1 – Demiterea actualilor membri ai consiliului de administraţie al companiei SC DINAMO 1948 SA şi alegerea de noi membri în consiliul de administraţie al acestuia.

2 – Discuţie privind situaţia economică a companiei şi prezentarea şi adoptarea de propuneri pentru viabilitatea şi stabilitatea viitoare a companiei şi a clubului.

În speranţa că această cerere va putea fi procesată urgent şi adunarea extraordinară a acţionarilor convocată în cel mai scurt timp legal posibil”, a transmis Cortacero, potrivit Fanatik.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:47 FotoFCSB a sărbătorit pe manele titlul! Tavi Popescu, „transformat” pe dedicaţia lui Florin Tănase. Miculescu a „aruncat” cu bani! 10:21 Andre Villas-Boas este noul preşedinte de la FC Porto! A pus capăt unei domnii de peste 40 de ani 10:05 Foto„Campioanele din spatele campionilor!” Iubitele şi soţiile jucătorilor de la FCSB au radiat de fericire la sărbătoarea de titlu 9:56 Video„Ai cuvintele la tine, copile” Darius Olaru, schimb de replici savuros cu Alex Băluţă. Imagini memorabile cu jucătorii de la FCSB 9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsă de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României 8:32 Mihai Stoica a dezvăluit cine i-a spart arcada la petrecerea de titlu a FCSB-ului! Răspuns savuros: „A scăpat şi fără galben” 8:22 „Am făcut ofertă!” Gigi Becali, asalt total pentru un jucător al lui Gică Hagi. Răspunsul primit imediat de la Gică Popescu 0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” Vezi toate știrile
Citește și