Închide meniul

Dinamo, incompetență sau schemă de fraudă financiară? Pablo Cortacero, director la încă 11 companii. Cum este implicat Ionuț Negoiță

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 9 ianuarie 2021, 20:31

Dinamo, incompetență sau schemă de fraudă financiară? Pablo Cortacero, director la încă 11 companii. Cum este implicat Ionuț Negoiță

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Pablo Cortacero este director în încă 11 companii

Chiar dacă Dinamo se roagă pentru un alt investitor care să preia clubul de la Pablo ”proxima semana” Cortacero, iar DDB face tot posibilul pentru a ajuta echipa, este posibil ca întreaga situație să fie o complexă schemă financiară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform site-ului anchetatorii.ro, compania Benel International S.A, care deține pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo sub tutela lui Pablo Cortacero, este în faliment. Mai mult, ea ar fi la rândul său deținută de o altă companie din Panama, numită Global Necary IAM S.A., ai căror directori sunt înregistrați la un număr de alte firme.

În plus, Panama este recunoscută ca fiind unul dintre locurile cele mai căutate pentru operațiune de evaziune fiscale din cauza legilor permisive.

Pe lângă faptul că această companie Benel International are mai multe companii subsidiare în țări precum Luxemburg și Bulgaria, la rândul lor implicate în afaceri la fel de dubioase precum situația de la Dinamo, mai este și problema cu însuși Pablo Cortacero.

Este posibil ca Pablo Cortacero și Ionuț Negoiță să fi fost ”mână în mână” la Dinamo?

În ceea ce-l privește pe ”reputatul” om de afaceri, Cortacero ar fi înregistrat la încă 11 companii din Granada și Malaga cu o funcție executivă, deși a încercat să îi păcălească pe ceilalți acționari ai lui Dinamo prin intermediul unei firma din Londra, argumentând că din acest motiv banii care ar trebui să ajungă la Dinamo sunt ”blocați”. 

Reclamă

Mai mult, în mod hilar, spaniolul este înregistrat ca fotbalist amator la clubul Atarfe Industrial Club de Futbol din Granada.

Aceeași sursă ridică și întrebarea unei escrocherii la comun. Se sugerează că Pablo Cortacero ar fi plătit 2.200 de lei către George Drăghia, finul lui Ionuț Negoiță, pentru a prelua compania Lotus Perfect Products, cea care apare ca persoană juridică română în cadrul lui Dinamo.

Benel International ar fi plătit apoi 550.000 de euro către această firmă pentru a achita unele datorii ale lui Dinamo și a prelua acțiunile.

Reclamă 4 / 0/3

SC Lotus Perfect Products SRL este înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J40/5948/2018, având cod unic de înregistrare 39274338, reprezentată de Fernandez Cortacero Pablo Manuel. Compania deține 82,8754% din acțiunile lui Dinamo.

”Acțiunile SC Lotus Perfect Products SRL au interdicție de înstrăinare, cu excepția cazului în care există acordul prealabil al fostului vânzător și sunt ipotecate în A.E.G.R.M”, citează anchetatorii.ro, făcând referire la finul lui Ionuț Negoiță și la imposibilitatea ca Pablo Cortacero să vândă acțiunile pe care le deține fără acordul acestuia.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid 16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime Vezi toate știrile
Citește și