Închide meniul

Doliu în fotbalul din Argentina, după moartea lui Santiago Garcia. Decizia luată de clubul la care atacantul a jucat în ultimii 5 ani

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 februarie 2021, 9:33

Doliu în fotbalul din Argentina, după moartea lui Santiago Garcia. Decizia luată de clubul la care atacantul a jucat în ultimii 5 ani

ProfimediaImages

Santiago Garcia suferea de depresie

Atacantul uruguayan, autor a 46 de goluri pentru echipa din prima ligă, a fost găsit fără suflare în apartamentul său. În urma cercetărilor s-a aflat că s-a împușcat în cap. Garcia suferea de depresie, numită şi "Boala secolului 21", și se afla sub tratament psihiatric.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Omagiul pe care i l-a adus Godoy Cruz lui Santiago Garcia

Oficialii clubului pentru care Santiago Garcia a jucat în ultimii cinci ani au decis să retragă numărul purtat de "Morro" pe tricou. "Nimic nu va fi suficient pentru a-ți mulțumi pentru tot ce ai făcut pentru Godoy Cruz. Acest număr 18 este al tău și îți va rămâne pentru eternitate", se anunță într-un comunicat.

Potrivit jurnaliștilor din Argentina, "Morro" trecea printr-o depresie severă și era sub tratament. Ar fi ajuns în această situație din cauză că nu și-a putut vedea fiica mai mult de un an. Starea lui s-a agravat după ce, în ultimele săptămâni, a fost infectat cu Covid-19.

A avut și probleme pe plan sportiv. Președintele clubului la care era Santiago Garcia era un idol a ieșit public și l-a atacat în termeni duri. Chiar dacă i-a încheiat contractul, Jose Mansur a încercat să obțină bani de pe urma lui "Morro". Așa s-a ajuns ca patru oferte primite pe numele jucătorului de 30 de ani să nu se mai concretizeze.

Reclamă

"Legătura dintre 'Morro' și conducere a fost ruptă în luna decembrie, când s-a decis rezilierea înțelegerii care era valabilă până pe 30 iunie. Fotbalistul era cu moralul la pământ în ultimii ani, din cauza unor probleme familiale. Era, evident, o persoană care cerea ajutor, dar nimeni nu asculta. Nimeni nu l-a ajutat când cerea ajutor", a transmis Juan Suraci, un jurnalist sportiv de la radioul Andina care a urmărit îndeaproape situația de la Godoy Cruz, citat de ovaciondigital.

Cine a fost Santiago “Morro” Garcia

Garcia s-a lansat în fotbalul mare în țara natală, Uruguay. El a avut o experiență și în Europa, fiind legitimat la Kasimpasa în campionatul Turciei.

“Morro” a jucat și pentru Atletico Paranaense, în Brazilia, sau River Plate, în Argentina. El a semnat cu Godoy Cruz în 2016, ultimul club din cariera sa.

Reclamă 4 / 0/3

Santiago Garcia a înscris ultimul gol din carieră în februarie 2020, într-o victorie cu 2-1 a celor de la Godoy Cruz în fața lui Club Atletico Huracan.

Recomandări
  • Caz șocant în Argentina
  • Santiago Garcia suferea de depresie

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și