Închide meniul

Doliu în fotbalul din Argentina, după moartea lui Santiago Garcia. Decizia luată de clubul la care atacantul a jucat în ultimii 5 ani

Antena Sport Publicat: 7 februarie 2021, 9:33

Reclamă
Doliu în fotbalul din Argentina, după moartea lui Santiago Garcia. Decizia luată de clubul la care atacantul a jucat în ultimii 5 ani

ProfimediaImages

Santiago Garcia suferea de depresie

Atacantul uruguayan, autor a 46 de goluri pentru echipa din prima ligă, a fost găsit fără suflare în apartamentul său. În urma cercetărilor s-a aflat că s-a împușcat în cap. Garcia suferea de depresie, numită şi "Boala secolului 21", și se afla sub tratament psihiatric.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Omagiul pe care i l-a adus Godoy Cruz lui Santiago Garcia

Oficialii clubului pentru care Santiago Garcia a jucat în ultimii cinci ani au decis să retragă numărul purtat de "Morro" pe tricou. "Nimic nu va fi suficient pentru a-ți mulțumi pentru tot ce ai făcut pentru Godoy Cruz. Acest număr 18 este al tău și îți va rămâne pentru eternitate", se anunță într-un comunicat.

Potrivit jurnaliștilor din Argentina, "Morro" trecea printr-o depresie severă și era sub tratament. Ar fi ajuns în această situație din cauză că nu și-a putut vedea fiica mai mult de un an. Starea lui s-a agravat după ce, în ultimele săptămâni, a fost infectat cu Covid-19.

A avut și probleme pe plan sportiv. Președintele clubului la care era Santiago Garcia era un idol a ieșit public și l-a atacat în termeni duri. Chiar dacă i-a încheiat contractul, Jose Mansur a încercat să obțină bani de pe urma lui "Morro". Așa s-a ajuns ca patru oferte primite pe numele jucătorului de 30 de ani să nu se mai concretizeze.

Reclamă
Reclamă

"Legătura dintre 'Morro' și conducere a fost ruptă în luna decembrie, când s-a decis rezilierea înțelegerii care era valabilă până pe 30 iunie. Fotbalistul era cu moralul la pământ în ultimii ani, din cauza unor probleme familiale. Era, evident, o persoană care cerea ajutor, dar nimeni nu asculta. Nimeni nu l-a ajutat când cerea ajutor", a transmis Juan Suraci, un jurnalist sportiv de la radioul Andina care a urmărit îndeaproape situația de la Godoy Cruz, citat de ovaciondigital.

Cine a fost Santiago “Morro” Garcia

Garcia s-a lansat în fotbalul mare în țara natală, Uruguay. El a avut o experiență și în Europa, fiind legitimat la Kasimpasa în campionatul Turciei.

“Morro” a jucat și pentru Atletico Paranaense, în Brazilia, sau River Plate, în Argentina. El a semnat cu Godoy Cruz în 2016, ultimul club din cariera sa.

Reclamă

Santiago Garcia a înscris ultimul gol din carieră în februarie 2020, într-o victorie cu 2-1 a celor de la Godoy Cruz în fața lui Club Atletico Huracan.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:07

Probleme pentru Răzvan Lucescu înainte de PAOK – FCSB! Jucătorul de 3 milioane de euro este OUT pentru meciul din Europa League

22:29

Endrick a intrat în istoria lui Real Madrid! Carlo Ancelotti l-a ajutat să-l depăşească pe Raul

22:17

Adrian Mititelu l-a umilit pe Nicolo Napoli, când a aflat că va fi reclamat la FIFA: „Eu l-am ţinut în viaţă. A făcut figuraţie!”

21:50

LIVE SCOREReal Madrid, Liverpool şi Bayern joacă ACUM! „Galacticii”, conduşi de Lille! Kylian Mbappe e rezervă

21:38

Simona Halep – Anna Blinkova, LIVE TEXT (joi, ora 12:00)! Românca ţinteşte a doua victorie la Hong Kong

21:10

UPDATEGabi Torje, prezentat oficial la o echipă din Liga a 2-a: „Suporterii să fie convinşi că voi da 100%!”

1 VideoLuiza, soţia lui Cătălin Zmărăndescu, interviu rar despre familia sa: „Vrea să fie şef!” Pasiunea neaşteptată a fiicei sale 2 VIDEOVissel Kobe – Shandong Taishan şi Yokohama Marinos – Ulsan sunt ACUM în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Campionilor Asiei 3 Adrian Mititelu a făcut anunţul: cine e antrenorul lui FCU Craiova! De ce s-a prăbuşit echipa din Bănie 4 Suma uriaşă strânsă de David Popovici în doar 24 de ore pentru copiii cu dizabilităţi. „Sunt copleşit!” 5 Dennis Man, criticat de italieni, chiar şi după golul marcat în Parma – Cagliari 2-3: „Nu poţi juca 10 minute” 6 Cosmin Bărcăuan, avertisment teribil pentru FCSB înaintea meciului cu PAOK: „Este infern! Îi ia de pe tunel!”
Citește și