Închide meniul

Dorit la Universitatea Craiova, ”Urecheatul” i-a salvat viața unui jucător de golf. ”Era mort!”

Cătălin Oprișan Publicat: 25 februarie 2021, 12:00

Reclamă
Dorit la Universitatea Craiova, ”Urecheatul” i-a salvat viața unui jucător de golf. ”Era mort!”

Profimediaimages

Paco Jemez a fost la un pas de a deveni antrenorul Craiovei

După ce s-a lăsat de fotbal, unde a adunat 433 de meciuri la echipe din fotbalul spaniol, Paco Jemez s-a apucat de antrenorat. În paralel, a continuat să joace și golf, a doua sa mare iubire. Ajuns la 51 de primăveri, cel poreclit ”Urecheatul” se găsea, zilele trecute, pe un teren cu iarbă, aproape de La Coruna. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Foarte aproape de locul în care jucam, se găsea un grup de persoane în vârstă, octogenari. La un moment dat, am văzut cum unul dintre ei cade. Nu reacționa, nu făcea nimic, ceilalți începuseră să tremure”, povestește Paco.

A alergat într-acolo. ”Era cenușiu la față, nu respira, nu putea comunica. După toate semnalmentele… era mort! Am început să-i fac masaj, prinse a tuși. La fiecare 10-15 secunde scotea aer pe gură și ne dădea semn că… e viu!”, continuă Jemez, care spune că niciodată n-a urmat un curs de prim-ajutor, ci numai a urmărit secvențe video. ”Surprinzător, și jur că spun adevărul, nu am fost nervos. N-am tremurat. Am luat telefonul, am sunat la ambulanță. Cei de aici m-am sfătuit ce să fac până vin ei. Mi-au zis exact care este ritmul masajului, mi-au spus să nu mă opresc, pentru că aceasta era singura modalitate de a-l ține în viață. Apoi au ajuns ei”.

Ignacio, octogenarul, a fost salvat. A ajuns la un spital din La Coruna, dar se găsește într-o situație stabilă. ”N-am ca gestul meu să apară pe undeva, dar s-a aflat. Știi ce senzație ai dimineața următoare când te trezești și îți dai seama că ai salvat viața unui om? Greu de explicat în cuvinte! N-am apucat să vorbesc cu el, dar mă bucur că e bine. Momentul acesta îl voi păstra în minte toată viața. Ceea ce îmi doresc este să-l văd apărând cât mai repede pe teren, la golf”, a încheiat fostul coleg al lui Costel Gâlcă de la Real Zaragoza. 

În iarna acestui an, după plecarea lui Corneliu Papură, Paco Jemez a fost foarte aproape de a deveni antrenorul Universității Craiova. ”Am vorbit mult cu Mihai (n.r. – Rotaru), am fost foarte aproape de a-l aduce pe Paco”, spunea Gică ”Grande” Craioveanu, acum câteva săptămâni. 

Reclamă
Reclamă
Reclamă
Recomandări

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:05 3 oct.

Mohamed Salah, record impresionant la Liverpool! E primul jucător din istoria „cormoranilor” care reuşeşte asta

23:55

Surprize uriaşe în Champions League! Real Madrid şi Bayern, învinse! Juventus, remontada în inferioritate! Rezultatele serii

23:43

Arbitrul Radu Petrescu, făcut praf de fanii lui Aston Villa: „Cel mai bun jucător al lui Bayern!”. A stârnit controverse uriaşe!

23:07

Probleme pentru Răzvan Lucescu înainte de PAOK – FCSB! Jucătorul de 3 milioane de euro este OUT pentru meciul din Europa League

22:29

Endrick a intrat în istoria lui Real Madrid! Carlo Ancelotti l-a ajutat să-l depăşească pe Raul

22:17

Adrian Mititelu l-a umilit pe Nicolo Napoli, când a aflat că va fi reclamat la FIFA: „Eu l-am ţinut în viaţă. A făcut figuraţie!”

1 VIDEOVissel Kobe – Shandong Taishan şi Yokohama Marinos – Ulsan sunt ACUM în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Campionilor Asiei 2 EXCLUSIVPantelis Kapetanos a anunţat favorita din PAOK – FCSB: „Trebuie să fie foarte atentă în primele 20 de minute” 3 Ilie Năstase, reacţie fără precedent la adresa Simonei Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?” 4 Simona Halep, prima victorie în circuit după mai bine de doi ani! Succes în trei seturi cu Rodionova la Hong Kong 5 FotoGigi Becali l-a criticat pe Tavi Popescu la plecarea spre Salonic: „Nu e bine ce face!” L-a anunţat că nu va juca cu PAOK 6 Răzvan Lucescu, înainte de meciul PAOK – FCSB: „E doar un joc. E vreo diferenţă că mâine jucăm cu FCSB?”
Citește și