Închide meniul
Video

„Dumnezeu a făcut să-mi rup o claviculă!” Poveştile lui Mircea M. Ionescu, unul din cei mai mari jurnalişti sportivi ai României. „Am venit în ţară plângând”

Publicat: 14 iulie 2021, 11:18 / Actualizat: 14 iulie 2021, 16:35

Reclamă

Mircea M. Ionescu, la AS.ro LIVE

as.ro live

Mircea M. Ionescu a fost unul dintre cei mai promiţători atleţi din Bucureşti, apoi a început să joace rugby.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea M. Ionescu, la AS.ro LIVE

„Dumnezeu a făcut să-mi rup o claviculă, pentru că altfel astăzi vorbeai cu un inginer din Valea Jiului. Voiau să mă ia la Institutul de Mine fără examen, să mă bage în facultate, ca să joc rugby la ei”, s-a amuzat reputatul jurnalist, ajuns la 75 de ani.

El a studiat Filosofia şi a visat să ajungă jurnalist sportiv.

„Eram în anul trei de facultate, am bătut la uşa tuturor cotidianelor. Nimeni nu mi-a deschis. Am avut şansa până la urmă la ‘Munca’ să-mi deschidă cineva… ‘Domne’, scriu orice!’
– Aţi debutat cu cronică de box, Dinamo – Reşiţa!
– Exact. Fantastic! Incredibil! (…) Visul meu a fost presa, visul meu a fost ca prin presa sportivă să bat lumea… am vrut să mă fac marinar, dar la fizicul meu mă dădea valul jos (n.r. a râs în hohote)”, a declarat amuzat Mircea M. Ionescu.

Visul s-a împlinit, dar primul meci a fost o amintire amară.

Reclamă
Reclamă 4

„8-0, UTA. La Varşovia. Am venit în ţară plângând! Plângeam, nu puteam să cred că e adevărat! O zi şi o noaptea”, a dezvăluit Mircea M. Ionescu.

În 1986, Mircea M. Ionescu și Ioan Chirilă au fost cei doi trimiși ai ziarului Sportul la finala de la Sevilla, dintre Steaua și Barcelona.

Reclamă

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:50

LIVE TEXTPortugalia – Slovenia 0-0. Lusitanii, favoriţi pentru un loc în sferturi. Cristiano Ronaldo este titular

21:31

Nicolae Mitea, discurs incredibil înainte de România – Olanda: „Ronald Koeman e tatăl meu din fotbal”

21:23

Daniel Popa nu se teme de Gigi Becali, după transferul la FCSB: „Am fost la Dinamo, știu cum e la cluburile de tradiție!”

20:55

România – Olanda LIVE TEXT, ora 19:00, în optimi la EURO 2024. Naţionala lui Edi Iordănescu e gata să scrie istorie

20:50

Franţa – Belgia 1-0. Autogolul lui Vertonghen i-a calificat pe francezi în sferturi la EURO 2024. Mbappe, evoluţie „ştearsă”!

20:05

Florinel Coman, OUT de la antrenamentul României! Ce s-a întâmplat cu o zi înainte de meciul cu Olanda, de la EURO 2024

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris
Citește și