Închide meniul

Adrian Mutu are de ce să se teamă la Campionatul European U21. Adversarii de zeci de milioane de euro ai micilor tricolori

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 18 martie 2021, 14:24

Adrian Mutu are de ce să se teamă la Campionatul European U21. Adversarii de zeci de milioane de euro ai micilor tricolori

profimediaimages.ro

Adrian Mutu are de ce să se teamă la EURO U21

Adrian Mutu, selecţionerul naţionalei de tineret, a transmis un mesaj categoric: "Vrem să depășim performanța din 2019!". Astfel, "Briliantul" şi-a propus să ducă România în marea finală. În 2019, Ianis Hagi, George Puşcaş&co au ajuns până în semifinalele competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În faza grupelor, România U21 se va duela cu Germania, Ţările de Jos şi Ungaria, iar meciurile se anunţă de foc. "Tricolorii mici" vor da de adversari de top din Europa, a căror cote de piaţă ajung chiar şi la 25 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Jucători de zeci de milioane de euro în grupa României U21

România U21: Darius Olaru, fotbalistul lui FCSB, este cel mai bine cotat jucător, cu 2 milioane de euro. Olimpiu Moruţan, mijlocaşul lui FCSB, se află pe poziţia secundă, cu 1.3 milioane de euro, iar Radu Boboc, fundaşul dreapta de la Viitorul, completează podiumul, cu 1.2 milioane de euro. 

Germania U21: Cel mai valoros jucător al nemţilor, 17 milioane de euro, este Ridle Baku, fundaşul dreapta al lui Wolfsburg. Pe poziţia secundă, dar şi pe a treia, la egalitate, se află Mergim Berisha, atacantul lui RB Salzburg, 10 milioane de euro, şi Youssoufa Moukoko, 16 ani. Puştiul minune al lui Dortmund are performanţe incredibile pentru vârsta sa: a devenit anul acesta cel mai tânăr marcator din istoria Ligii Campionilor, dar şi din Bundesliga.

Ţările de Jos U21: Cel mai valoros fotbalist este Sven Botman, fundaşul lui Lille, liderul din Ligue 1. Cota sa de piaţă este de 25 de milioane de euro. Noa Lang, 20 de milioane de euro, aripă stânga la Club Brugge, este al doilea cel mai bine cotat fotbalist. Podiumul este completat de Justin Kluivert, tot aripă stânga, de la Leipzig, cu 18 milioane de euro.

Reclamă

Ungaria U21: Niciun jucător nu depăşeşte un milion de euro. Botond Balogh (fundaş, 18 ani), colegul lui Man şi Mihăilă de la Parma, este cle mai bine cotat jucător, cu 800.000 de euro.

Adrian Mutu a anunţat lotul pentru EURO U21

Lista adițională: Mihai Popa (Astra Giurgiu), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Adrian Șut (FCSB), Gabriel Simion (FCSB), Vlad Dragomir (Virtus Entella/Italia), Denis Drăguș (Crotone/Italia), Claudiu Petrila (Sepsi OSK), Adrian Petre (UTA Arad), Nicolae Carnat (CFR Cluj), Louis Munteanu (Fiorentina/Italia).

Programul României U21 la Campionatul European 2021

Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie 2021, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai şi 6 iunie 2021.

Reclamă 4 / 0/3
  • 24 martie, 22:00: România – Ţările de Jos;
  • 27 martie, 19:00: Ungaria – România;
  • 30 martie, 19:00: Germania – România.
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și