Închide meniul

Adrian Petre, mai motivat ca niciodată înainte de EURO U21! Adversarele României, avertizate: "Vom face diferența pe teren!" + Mihai Eşanu îşi vede visul cu ochii

Dragoș Vasile Publicat: 22 martie 2021, 14:05

Adrian Petre, mai motivat ca niciodată înainte de EURO U21! Adversarele României, avertizate: "Vom face diferența pe teren!" + Mihai Eşanu îşi vede visul cu ochii

profimediaimages.ro

Adrian Petre, mai motivat ca niciodată înainte de EURO U21

  • Adrian Petre şi Mihai Eşanu, motivaţi înainte de EURO U21
  • România - Ungaria, miercuri, LIVE TEXT pe AS.ro

Adrian Petre va participa la al doilea EURO U21 consecutiv. Atacantul celor de la UTA Arad a fost convocat de urgenţă, în locul lui Valentin Costache, care a acuzat probleme de sănătate. Internaţionalul român este cu moralul la maxim înainte de primul meci de la Campionatul European de Tineret.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Înseamnă o responsabilitate, o onoare, o mândrie să fiu la al doilea Campionat European consecutiv și sunt conștient că nu am fost chemat doar de dragul de a fi chemat, ci sunt așteptări de la mine și de la echipă. E o atmosfera diferită față de ce a fost acum 2 ani și suntem conștienți că o să fie foarte diferit. Acum 2 ani ne-au ajutat foarte mult suporterii, a fost o emulație fantastică în jurul nostru și asta ne-a dat putere. Fără fani, pentru noi este un minus, dar trebuie să ne ambiționăm mai mult și să ne motiveze și mai mullt acest lucru. 

O să le resimțim lipsa cu atât mai mult cu cât e și în Ungaria și probabil ar fi putut veni foarte multă lume din România. Și atunci eram cotați probabil cu șansă a patra, dacă îmi aduc bine aminte, acum suntem cu șansă a treia din ce am văzut. Nu trebuie să ne gândim că Ungaria nu ne va pune probleme sau că ne putem califică lejer. Cum am produs noi surpriză acum 2 ani, așa poate fi și Ungaria.", a spus Adrian Petre la conferinţa de presă. 

Reclamă

Adrian Petre: "Vom face diferența când ne vom prezenta pe teren!"

Adrian Petre va lucra cu Adrian Mutu, după ce în urmă cu doi ani a fost pregătit de Mirel Rădoi. Atacantul este convins că atât el, cât şi coechipierii săi, vor face o figură frumoasă şi la acest EURO U21.

"Cu domnul Mutu nu am apucat foarte mult să colaborez, sunt de 3 zile la echipă, dar evident că știind trecutul lor că fotbaliști te încarcă o responsabilitate mare. 
Sincer, nici nu m-am uitat la loturi dar sunt fotbaliști foarte buni și vom face diferența doar când ne vom prezenta noi pe teren. 

Reclamă

Acum doi ani am ajuns în semifinale și ați văzut câți s-au transferat, ați văzut rezultatele, așa că nu are rost să vorbim despre aceste lucruri deocamdată. Probabil că ne vor trimite și ei niște mesaje dar trebuie să plece de la fiecare, nu trebuie să așteptăm motivare de la cei de la echipa mare pentru că și ei au meciurile lor.", a mai spus atacantul.

Mihai Eşanu îşi vede visul cu ochii: "Este o mândrie!"

Portarul lui Dinamo a fost convocat în premieră la echipa naţională de tineret. În urmă cu 2 ani, când Ianis Hagi, George Puşcaş şi Ionuţ Radu ajungeau în semifinale la EURO U21, tânărul portar vedea turneul final din faţa televizorului. Acum, Eşanu are şansa de a deveni el erou pentru echipa naţională.

"Este o mare mândrie să mă aflu aici, la un Campionat European. Nu am fost cu ei din preliminarii, dar mă bucur că am reușit să prind Campionatul European. Este o mândrie să încapi acest echipament, acest tricou și îmi doresc să nu fie singura convocare. Lucrurile s-au întâmplat destul de repede, dar mă bucur. Eu am văzut Campionatul European de la televizor. Acum doi ani eram accidentat.", a spus Eşanu la conferinţa de presă.

Reclamă 4 / 0/3

Programul României U21 la Campionatul European 2021

Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie 2021, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai şi 6 iunie 2021.

  • 24 martie, 22:00: România – Ţările de Jos;
  • 27 martie, 19:00: Ungaria – România;
  • 30 martie, 19:00: Germania – România.

Lotul convocat de Adrian Mutu pentru EURO U21

  • Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București)
  • Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul)
  • Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA)
  • Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (UTA Arad)

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
Pe același subiect
România U21, victorie dramatică cu Armenia U21
Echipa naţională • 26 mart., 16:54
România U21, victorie dramatică cu Armenia U21! „Eroul” naţionalei, copleşit de emoţii: „Mi-a marcat cariera!”
Lotul României U21 pentru meciul cu Armenia! Cu cine "atacă" selecţionerul Daniel Pancu primul loc în grupă
Echipa naţională • 16 mart., 13:22
Lotul României U21 pentru meciul cu Armenia! Cu cine „atacă” selecţionerul Daniel Pancu primul loc în grupă
Schimbări radicale în viața fostei câștigătoare a Miss Universe România 2020
Diverse • 3 mart., 16:26
FOTO
Schimbări radicale în viața fostei câștigătoare a Miss Universe România! Ce a făcut după despărțirea de iubitul celebru
Florinel Coman şi Darius Olaru, lăudaţi de un fost coleg de la FCSB
Liga 1 • 2 mart., 9:56
„Pot mai mult decât atât! Îi cunosc!” Florinel Coman şi Darius Olaru, lăudaţi de un fost coleg de la FCSB! Verdict despre titlu
România a descoperit un nou jucător pentru echipa naţională
Echipa naţională • 15 feb., 17:03
România a descoperit un nou jucător pentru echipa naţională! Anunţul făcut de FRF: „E interesant, mai ales că joacă în Spania”