Închide meniul
Video

EXCLUSIV | Alex Chipciu a dezvăluit cine a fost idolul său din naţionala României: „Am fost disperat!”. Nu era Gică Hagi

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 iunie 2022, 0:07

Alex Chipciu a dezvăluit cine a fost idolul său din naţionala României

Alex Chipciu, interviu pentru Antena Sport

  • Alex Chipciu, fascinat de un jucător din Generaţia de Aur
  • Ce idol avea la naţionala României

Alex Chipciu a dezvăluit cine a fost idolul său din Generaţia de Aur. Mijlocaşul de 33 de ani, care are 46 de selecţii şi 6 goluri la naţionala României, era fan declarat al lui Adrian Ilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Cobra” a jucat la două ediţii de Campionat European (1996, 2000), dar şi la Mondialul din 1998. A marcat un gol magnific în victoria cu Columbia, din faza grupelor.

Alex Chipciu a dezvăluit cine a fost idolul său din naţionala României

Alex Chipciu a fost fascinat de Adrian Ilie şi a rememorat că îşi scria, pe tricouri, numărul 11 purtat de fostul atacant de la Steaua, Galatasaray şi Valencia.

Reclamă

(Reporter: Tu ai avut un idol?) Din naţionala României, da, mi-a plăcut Adrian Ilie. Am fost disperat! Eram cu numărul 11 pe spate. Clar pe Hagi îl ştia toată lumea. Toţi jucătorii, Dan Petrescu, Gică Popescu… toţi au fost fabuloşi.

Eu voiam Adi Ilie. Era şi mai tânăr decât ceilalţi jucători. Apoi mi-a plăcut şi Mutu foarte mult… Chivu, Mirel Rădoi că era stelist. Şi Marius Lăcătuş. L-am prins pe finalul carierei, eram copil şi urmăream meciurile Stelei în perioada aia„, a declarat Alex Chipciu pentru Antena Sport.

Reclamă

Chipciu nu a mai fost convocat de trei ani la prima reprezentativă, dar o poate face de la noua sa echipă. Este al 7-lea transfer realizat de nou-promovata ”U Cluj”, rivala campioanei României.

S-ar putea să fie într-o formă bună. Are experiență, poate să fie unul dintre lideri. Noi mai avem jucători importanți. În general, îi consider pe toți lideri, îmi place să am o echipă în care să fim ca frații.

Revenirea la națională depinde de el, de evoluțiile lui, de randamentul pe care îl va da la echipa noastră. Apoi depinde de selecționer, dacă intră în planurile tactice și dacă mizează pe el„, a spus Erik Lincar pentru Antena Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Marele regret al lui Chipciu

Marele regret al lui Alex Chipciu (33 ani) a fost plecarea de la Anderlecht la CFR Cluj în ianuarie 2020. Fotbalistul a cucerit trei titluri în Gruia, însă recunoaște când a renunțat la bani și a plecat din Belgia.

Alex Chipciu a jucat în 69 de meciuri pentru Anderlecht, unde a reușit 6 goluri și 14 pase decisive. Acesta a cucerit titlul în Belgia, în sezonul 2016-2017. Când a venit la CFR Cluj, el a renunţat la un salariu de 450.000 de euro la Anderlecht.

Am greşit când am plecat de la Anderlecht. De la un club cum e Anderlecht nu trebuie să pleci. Nu aveam atunci mintea pe care o am acum. Eram mai tânăr. Am renunţat la nişte bani mulţi de la Anderlecht ca să vin la CFR. Apoi, a fost oferta de la Marius Şumudică. Am ieşit pe minus.

Toată lumea spunea că am salariu mare la CFR, că e salariu mare pentru România, în condiţiile în care puteam să am cu 400.000 mai mult. Am suferit şi fotbalistic pentru asta. Am greşit că m-am întors în România. Şumudică mi-a zis să nu fac greşeala să vin în România”, a spus Chipciu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:57 VIDEOSouthampton – Preston se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Sfinţii” încă speră la promovarea directă în Premier League 21:55 LIVE TEXTBarcelona – PSG şi Borussia Dortmund – Atletico Madrid se joacă ACUM! Meciuri decisive pentru semifinalele Champions League 21:28 Ce salariu îi pregăteşte Dan Şucu lui Marius Şumudică, la Rapid! „Şumi”, în pole-position să-i ia locul lui Cristiano Bergodi 21:20 VIDEOMomente uluitoare înainte de Barcelona – PSG! Fanii catalani au atacat, din greşeală, autocarul echipei lui Xavi 20:59 Ladislau Boloni, verdict dur despre transferul lui Florinel Coman! Cum a descris plecarea în Qatar a jucătorului de la FCSB 20:59 Bernadette Szocs – Prithika Pavade LIVE VIDEO (marţi, 17:00, AntenaPLAY). „Finala” Grupei 11 de la Cupa Mondială Macao 2024 20:27 FotoIlie Năstase, apariţie de gală alături de soţie! Ioana a strălucit pe covorul roşu la lansarea filmului despre viaţa lui „Nasty” 20:22 Bernadette Szocs, performanţă unică în carieră! „Bernie” îşi continuă drumul spre obiectivul uriaş 20:17 Tatăl Cristinei Neagu a murit! Clipe dificile pentru cea mai bună handbalistă a României 20:00 Rafael Nadal a revenit cu victorie în circuitul ATP! Prestaţie de zile mari a spaniolului în primul tur de la Barcelona Vezi toate știrile
Pe același subiect
Alex Băluţă, fotografie de colecţie cu fiul lui şi Gică Hagi!
Extra • 15 apr., 20:21
Alex Băluţă, fotografie de colecţie cu fiul lui şi Gică Hagi! Mesajul fotbalistului: „Cu siguranţă, peste ani, se va mândri”
Adrian Ilie i-a propus doi atacanţi lui Gigi Becali, după CFR Cluj - FCSB 0-1
Liga 1 • 15 apr., 11:43
Adrian Ilie i-a propus doi atacanţi lui Gigi Becali la FCSB. „Cobra” asigură: „Cu ei marchezi 45 de goluri pe sezon!”
Gică Hagi l-a propus pe Gică Popescu la Universitatea Craiova
Liga 1 • 13 apr., 8:47
Gică Hagi l-a propus pe Gică Popescu la Universitatea Craiova: „Luați-l pe el, e al vostru!”. Anunț ferm despre venirea în Bănie
Gică Hagi s-a descătuşat când a fost întrebat despre jucătorii doriţi de Gigi Becali
Liga 1 • 12 apr., 23:07
„Mihai Popescu şi Louis Munteanu la FCSB?” Gică Hagi s-a descătuşat când a fost întrebat despre jucătorii doriţi de Gigi Becali
FCSB a fost ajutată din nou de Gică Hagi în lupta la titlu
Liga 1 • 12 apr., 22:37
FCSB, ajutată din nou de Gică Hagi în lupta la titlu! Cum poate deveni campioană matematic, etapa viitoare, împotriva Rapidului