Închide meniul

Alex Dobre nu s-a mai putut abține: „Nu înţeleg de ce nu sunt chemat la naţională!”. Ce a spus despre selecţioner şi FRF: „Nu mă vede nimeni! Acum îl înțeleg pe Ștefan Radu!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 7 martie 2022, 11:58 / Actualizat: 7 martie 2022, 13:04

Alex Dobre nu s-a mai putut abține: „Nu înţeleg de ce nu sunt chemat la naţională!. Ce a spus despre selecţioner şi FRF: „Nu mă vede nimeni! Acum îl înțeleg pe Ștefan Radu!

Alex Dobre, atacantul lui Dijon

Profimedia

Alexandru Dobre a contestat faptul că n-a fost convocat la naționala României, „indiferent de selecţionerul” care s-a aflat pe banca tehnică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul român, în vârstă de 23 de ani, evoluează din 2020 la Dijon, în Ligue 2, şi spune că se simte într-o formă foarte bună.

Alex Dobre a răbufnit la adresa FRF: „Nu înţeleg de ce nu sunt chemat la naţionala României!”

Dobre a marcat 5 goluri și a oferit două assist-uri în actualul sezon din Franţa și este nemulțumit de faptul că nu i se acordă atenție din partea FRF. Jucătorul de 23 de ani nu a fost inclus de Edi Iordănescu pe lista preliminară a stranierilor pentru meciurile amicale cu Israel și Grecia, din această lună.

„În ciuda performanțelor mele foarte bune, jucând meci de meci, nu înțeleg de ce nu sunt chemat la echipa națională, dar nu sunt eu în măsură să iau această decizie. Nu știu dacă cineva mă urmărește cu adevărat pentru că, din ceea ce observ la fiecare convocare, indiferent de selecționer, se pare că pe mine nu mă vede nimeni.

Nu am avut nicio discuție (n.r. – cu FRF), nu m-a sunat absolut nimeni. În vara trecută nu prea jucam, dar am revenit, a venit un antrenor nou, am început să dau randament meci de meci, goluri, pase de gol, am ieșit și jucătorul lunii și am fost inclus în echipa săptămânii, dar se pare că lucrurile astea nu trezesc interesul nimănui. Nu înțeleg ce ar trebui să fac.

Reclamă

Alex Dobre, furios că nu este chemat la națională: „Acum îl înţeleg pe Ştefan Radu! E vorba de corectitudine, dar nu sunt astea criteriile!”

Nu mă miră decizia lui Ștefan Radu, de exemplu. Acum înțeleg și eu mult mai bine de ce nu a acceptat atunci și de ce probabil nu acceptă nici acum (n.r. – să vină la naţională). Mă face și pe mine să mă gândesc dacă să mai accept să vin vreodată. Probabil dacă mi-aș lua cetățenia franceză sau engleză aș fi chemat mult mai repede, mai ales dacă aș ajunge la un club mai mare, așa cum îmi doresc.

Ce ar putea fi? Că nu joc? Joc. Că nu marchez? La o echipă din a doua jumătate a clasamentului (n.r. – din Ligue 2), cum suntem în momentul de față, marchez cât este posibil. Pase de gol? Am dat. Dar pe lângă goluri și pase de gol, ce aduc jocului? Cât fac faza de atac, cât fac faza defensivă? Eu cred că naționala are nevoie de lucrurile astea.

E vorba de corectitudine și de cine merită. Dacă alegi toți jucătorii care merită, vei avea și rezultate. Dar probabil nu sunt astea criteriile, ci altele, la care eu nu mă încadrez.”, a declarat Alex Dobre, pentru sport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Alex Dobre n-a bifat până acum vreo selecţie la naţionala mare a României. Atacantul a fost chemat însă la selecţionatele de tineret.

Dobre a adunat 7 apariţii pentru naţionala U21 şi 3 pentru U17. De asemenea, jucătorul lui Dijon a fost folosit de 3 ori de Mirel Rădoi la echipa olimpică a României.

Edi Iordănescu le întinde o mână de ajutor lui Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău sunt ajutați de Edi Iordănescu. Selecționerul i-a pus pe lista preliminară pe cei doi mijlocași pentru debutul său la națională. Ambii au probleme la Galatasaray, unde turcii i-au ”desființat” în ultima perioadă.

Moruțan nici măcar nu a fost în lotul turcilor în ultimele meciuri, din cauza evoluțiilor sub așteptări. De partea cealaltă, gruparea ”Cim Bom” vrea să îl vândă pe Cicâldău pentru a recupera cele 6.5 milioane plătite pentru acesta celor de la Universitatea Craiova.

Și Denis Alibec este ajutat de selecționer. Atacantul a ajuns la Atromis după despărțirea de CFR Cluj și a marcat 2 goluri în 7 apariții.

Lista preliminară a stranierilor convocați de Edi Iordănescu pentru amicalele cu Grecia și Israel

  • PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 13/0);
  • FUNDAȘI: Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 69/0), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia, 0/0), Cristi Ganea (Aris Salonic |Grecia, 8/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vasile Mogoș (Crotone | Italia, 4/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 20/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 6/0), Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 28/1);
  • MIJLOCAȘI: Alexandru Băluță (Pușkaș Akademia | Ungaria, 8/1), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 14/2), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Dennis Man (Parma | Italia, 9/1), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 30/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 0/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 51/6), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 5/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 16/3), Olimpiu Moruțan (Galatasaray | Turcia, 3/0), Dorin Rotariu (Atromitos | Grecia, 10/1);
  • ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 22/2), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), George Pușcaș (Pisa | Italia, 23/8).

Meciurile ”tricolorilor” revin la Antena 1

Antena 1 este noua destinaţie pentru meciurile României din următorii 6 ani! Spectacolul va începe în luna iunie, atunci când tricolorii debutează în Nations League.

Antena 1 și platforma Antena Play vor difuza 40 din următoarele 60 de meciuri ale tricolorilor începând cu iunie 2022 până în 2028. Este pentru prima dată când o televiziune privată din România a semnat un parteneriat atât de lung cu UEFA pentru meciurile României.

Reclamă

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

Citește și:
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
Vezi toate știrile
Citește și