Închide meniul

Alexi Pitu e încrezător înaintea Campionatului European U21: „Cred că e bine că jucăm cu Spania”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 19 iunie 2023, 19:47

Alexi Pitu e încrezător înaintea Campionatului European U21: „Cred că e bine că jucăm cu Spania

Alexi Pitu e încrezător înaintea Campionatului European U21

Alexi Pitu, în România U21 - Germania U21 / Profi Media

Alexi Pitu e încrezător înaintea Campionatului European U21, turneu final organizat de România şi Georgia. „Tricolorii” lui Emil Săndoi vor debuta miercuri seară, împotriva Spaniei U21, pe stadionul Steaua, de la ora 21:45.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România U21 s-a pregătit înaintea turneului final în Italia, timp de şapte zile, după care jucătorii naţionalei de tineret au revenit în ţară şi s-au antrenat la Mogoşoaia.

Alexi Pitu e încrezător înaintea Campionatului European U21: „Cred că e bine că jucăm cu Spania”

Înaintea primului meci de la Campionatul European U21, Alexi Pitu, jucătorul lui Bordeaux, a declarat că este încrezător în şansele formaţiei lui Emil Săndoi la acest turneu final. Pitu aşteaptă cât mai mulţi suporteri în Ghencea şi crede că meciul contra Spaniei este cel mai important din grupa din care mai fac parte Croaţia şi Ucraina:

„Normal că sunt emoții, avem un turneu în față, un turneu greu, cu echipe foarte bune din Europa și cred că trebuie să lăsăm emoțiile la o parte la primul meci și să facem un joc foarte bun. Cel mai mult aștept începutul meciului, să fluiere arbitrul și să dăm tot ce avem mai bun pentru a scoate rezultate bune.

Am simțit încredere din partea staff-ului, oamenilor, peste tot pe unde am fost, sper să vină într-un număr cât mai mare și la stadion. Ne gândim să facem un joc cât mai bun, mai ales în meciul cu Spania, e cel mai important meci, după părerea mea și să ajungem cât mai departe”, a declarat Alexi Pitu.

Reclamă

Alexi Pitu a fost numit „gropar” de Mihai Popa

Jucătorul lui Bordeaux a primit şi o poreclă din partea portarului Mihai Popa. Fostul său coechipier de la Farul l-a numit „gropar”, deoarece el a fost cel care i-a „îngropat” pe adversari:

„Nu am văzut, e colegul meu de cameră, mă știu cu el de când eram la Farul, în Constanța. Bună gluma.

E prima mea experiență la un Campionat European, mai ales la U21, e o scenă foarte importantă pentru a ne etala calitățile și cred că o facem foarte bine pentru că avem o echipă foarte bună.

Reclamă 4 / 0/3

Avem nevoie de susținerea fanilor, indiferent de ce echipă întâlnim. Suportul oamenilor care vin în tribune contează foarte mult și oamenii ne pot împinge de la spate. Cred că e bine că jucăm cu Spania, nici ei nu știu ritmul competiției, nici noi, va fi așa o tatonare și sperăm să ieșim învingători”, a mai spus Pitu.

Campionatul European U21 (21 iunie – 8 iulie)

Campionatul European U21 va avea loc în perioada 21 iunie – 8 iulie, iar două orașe din România, București și Cluj-Napoca, se numără printre gazdele competiției.

La Bucureşti se vor disputa meciurile Grupei B, din care fac parte România, Spania, Ucraina şi Croaţia, plus un meci din sferturile competiţiei şi o semifinală. Iar la Cluj-Napoca se vor desfăşura meciurile Grupei D în care se vor înfrunta Franţa, Italia, Norvegia şi Elveţia şi, apoi, un sfert de finală.

Meciurile vor avea loc pe stadioanele Ghencea şi Rapid-Giuleşti în Bucureşti şi pe Cluj Arena şi Dr. Constantin Rădulescu la Cluj-Napoca.

În Georgia se vor juca meciurile din Grupa C din care fac parte Germania, Anglia, Cehia, Israel, meciurile din Grupa D cu Portugalia, Ţările de Jos, Belgia şi Georgia, iar apoi două sferturi de finală, o semifinală şi finala competiţiei.

România participă pentru a treia oară consecutiv la această competiţie şi, datorită performanţelor obţinute la ediţiile anterioare, s-a aflat la tragerea la sorţi în urna a doua.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și