Închide meniul

Au ajuns în premieră la EURO şi vor să joace cu România: „Cea mai uşoară grupă”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 20 noiembrie 2023, 10:37

Au ajuns în premieră la EURO şi vor să joace cu România: „Cea mai uşoară grupă

Au ajuns în premieră la EURO şi vor să joace cu România

Naţionala Serbiei, în timpul meciului cu Bulgaria din preliminariile EURO 2024 / Profimedia

Au ajuns în premieră la EURO şi vor să joace cu România. Serbia a obţinut calificarea cu emoţii la turneul final organizat de Germania vara viitoare, fiind o premieră pentru această ţară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ultima etapă din preliminarii, Serbia a remizat pe teren propriu cu Bulgaria, scor 2-2, în timp ce Muntenegru, echipa cu care se lupta pentru calificare, a pierdut în Ungaria, scor 1-3. După îndeplinirea obiectivului, presa din Serbia a schiţat cea mai uşoară grupă pentru naţionala lui Vlahovic şi Mitrovic, iar România face parte din ea.

Au ajuns în premieră la EURO şi vor să joace cu România

Presa din Serbia a început calculele pentru EURO 2024. Pe 2 decembrie, la Hamburg, va avea loc tragerea la sorţi a turneului final de vara viitoare. Sârbii s-au gândit deja la cea mai accesibilă grupă, iar România face parte din ea:

„Cea mai dificilă grupă a noastră ar fi una cu Franța, Danemarca și Italia/Croația, iar cea mai ușoară, dacă o putem numi așa, ar fi cu Belgia, România și Slovenia/Scoția.

Cea mai dificilă adversară va veni din prima urnă, unde nu avem nimic de ales pentru că nu știm care este mai puternică. Să fie gazda Germania, să fie Portugalia, Franța, Anglia, Spania sau Belgia? Cu siguranță nu ne putem aștepta la noroc în privința numelui care va veni din prima urnă.

Reclamă

Totuși, din urna a doua lucrurile pot deveni cruciale. Dacă evităm Danemarca, Austria, care a arătat excelent în preliminarii, poate și Albania din cauza conotațiilor politice, ar fi de dorit să înfruntăm Ungaria sau România, asta dacă românii nu vor pierde contra Elveției în ultima etapă”, au scris sârbii de la blic.rs.

Câţi bani primeşte România de la UEFA, după ce naţionala s-a calificat la EURO 2024

În conturile FRF va intra o sumă uriaşă din partea UEFA. Peste nouă milioane de euro va primi Federaţia după performanţa de excepţie a tricolorilor lui Edi Iordănescu.

Pentru calificarea la EURO 2020, UEFA a acordat fiecarei naţionale participante suma de 9.250.000 de euro. În urmă cu câteva luni, Andrei Vochin dezvăluia şi cum vor fi premiaţi jucătorii naţionalei României pentru această performanţă fabuloasă.

Reclamă 4 / 0/3

„Jucătorii au luat pentru calificarea la Campionatul European (n.r. EURO 2016) cred că 140.000 sau 160.000 de euro. Pentru toată campania şi asta a fost suma pe care au luat-o cei care au jucat toate minutele. Acum este acelaşi algoritm.

La precedenta calificare, toate cheltuielile, primele jucătorilor, primele antrenorilor şi deplasările, au însumat 5.500.000 de euro, din care jucătorii au luat 3.300.000. Mai mult de jumătate ajung la jucători. Din suma totală, jucătorii iau peste 30%. Probabil acum va fi 3.500.000 de euro, chiar 4.000.000″, spunea Andrei Vochin pentru fanatik.ro.

România s-a calificat pentru a 6-a oară în istorie la un Campionat European. România a mai participat la turneele finale din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și