Închide meniul

Cătălin Cîrjan, interviu incendiar în presa engleză: „Echipa României nu mai este a românilor, este a anumitor interese”

Dan Roșu Publicat: 5 aprilie 2023, 15:37

Reclamă
Cătălin Cîrjan, interviu incendiar în presa engleză: „Echipa României nu mai este a românilor, este a anumitor interese

Cătălin Cîrjan, interviu incendiar în presa engleză

Cătălin Cîrjan, în tricoul lui Arsenal / Profimedia Images

Cătălin Cîrjan a oferit un interviu incendiar în presa engleză, în care a vorbit despre conflictul pe care l-a avut cu Federaţia Română de Fotbal. Emil Săndoi l-a acuzat că ar fi refuzat să vină la naţionala U20, dar jucătorul lui Arsenal susţine că nu a primit convocarea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iniţial, Cătălin Cîrjan s-a aflat pe lista preliminară a tricolorilor U21 pentru duelurile cu Germania şi Portugalia. Săndoi a luat decizia să-l lase la U20, unde Daniel Pancu urma să-l folosească în partidele cu Portugalia şi Norvegia.

Cătălin Cîrjan, interviu incendiar în presa engleză

„Cred că este o aberaţie să fiu acuzat că nu joc la echipa mare a lui Arsenal. Sunt la echipa de pe locul 1 în cel mai bun campionat din lume. Credeţi că e uşor să joci aici? Dacă nu pot să joc în locul lui Odegaard, Saka sau Martinelli asta nu înseamnă că nu pot juca la echipa U21 a României.

Sunt în programul echipei mari, mă antrenez acolo, fac parte din prima echipă şi cred că Arsenal vede ceva la mine dacă mi-a prelungit contractul. M-am certat cu domnul Săndoi că nu e ok să procedeze aşa. Mi-a spus că se va consulta cu ceilalţi selecţioneri şi va lua o decizie. „Ţinem legătura” au fost ultimele cuvinte pe care mi le-a adresat. Nu am ţinut nicio legătură şi apoi am aflat că nu fac parte din niciun grup.

Nu a venit nicio convocare de la U20 la Arsenal. Nu am vorbit niciodată cu domnul Pancu. De aceea sunt foarte dezamăgit că a zis că a aflat de la domnul Săndoi că nu vreau să vin. Per Mertesacker mi-a spus că am procedat corect că le-am spus că nu mi se potriveşte o convocare la U20. Mi-a spus că nu îi vine să creadă ce comportament de amatori există la FRF.

Reclamă
Reclamă 4

Din păcate, ceea ce mulţi români nu ştiu este că echipa României nu mai este a românilor. Este echipa naţională a diverselor interese şi eu nu sunt acolo pentru că nu reprezint acele interese. Dacă voi juca vreodată pentru România, o voi face cu responsabilitatea pentru ţara mea.

Nu vin pentru domnul Stoichiţă, pentru Săndoi sau pentru altcineva. Vin pentru ţara mea. Nu voi refuza niciodată echiăpa naţională a României, oricât de mult încearcă alţii să lase impresia asta”, a spus Cîrjan, citat de londonworld.com.

Florin Prunea cere demiterea lui Mihai Stoichiță

Florin Prunea cere demiterea lui Mihai Stoichiță, după dezvăluirile lui Cătălin Cîrjan! Cătălin Cîrjan, jucătorul lui Arsenal U21, l-a acuzat pe Mihai Stoichiță de faptul că dictează antrenorilor de la tineret schimbările din timpul meciurilor.

Reclamă

Fostul component al naționalei României susține că Mihai Stoichiță ar fi ținut, în funcția de director tehnic al FRF, de politic. Totodată, Prunea este sigur că, după dezvăluirile lui Cîrjan, mai mulți tineri jucători vor da „din casă” despre neregulile de la naționalele de juniori.

„În secunda următoare, o Federație serioasă îl chema (n.r. pe Stoichiță): «Mulțumim frumos pentru ce ai făcut pentru noi. La revedere!»

Uite că acum vin jucătorii și vorbesc. Referitor la copiii ăștia, frații Cîrjan, lumea poate nu știe, dar părinții lor au vândut tot din casă pentru a merge cu copiii afară. Cred că trebuie mai mult respect din partea tuturor.

Cred că Gică Hagi s-a grăbit când a spus să nu mai vorbim despre ei. Nu cred că trebuie să judece Gică Hagi. Hagi să nu uite când și-au bătut joc de copilul lui, când a fost pus să care haine (n.r. – legat de episodul cu Zoltan Kovacs de la naționala U17).

Problemele sunt foarte grave. Nu se poate schimba nimic, acolo este un sistem atât de bine pus la punct și sunt atât de bine legați între ei cu toate tâmpeniile făcute, încât dacă unul dintre ei vorbește, pică totul ca un domino”, a declarat Florin Prunea.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
18:28

„Încrederea este enormă!” Cristi Chivu i-a avertizat pe olandezi înaintea meciului cu România de la EURO 2024: „E marele star”

18:10

VIDEOMax Verstappen, pole-position în Marele Premiu al Austriei! Cursa e duminică, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)

17:53

Mircea Lucescu l-a elogiat pe Marius Şumudică, după ce România s-a calificat în optimile EURO 2024: „Îl salut în mod special”

17:38

Răsturnare de situaţie despre viitorul lui Radu Drăguşin! Florin Manea a făcut anunţul: „Hai să clarificăm!”

17:25

România, locul 5 la numărul de fani prezenţi la EURO 2024! Germania a pierdut primul loc chiar la ea acasă

17:00

VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024
Citește și