Închide meniul

Ce făceau jucătorii de acum ai naționalei, în 2016, când România ajungea la ultimul turneu final. Denis Alibec câștiga primul titlu de campion! Hai, România! În fiecare zi!

Antena Sport Publicat: 15 martie 2023, 12:26

  • Denis Alibec a câștigat titlul cu Astra Giurgiu, în 2016
  • Alibec a marcat și primul său gol la echipa națională, în 2016

Denis Alibec este unul dintre jucătorii de la echipa națională care e pregătit să strige ”Hai, România! În fiecare zi!”. Atacantul de la Farul lui Gică Hagi se numără și printre cei patru jucători din lotul actual care a prins și ultimul turneu final al tricolorilor, EURO 2016.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

AS.ro te întoarce în timp și îți aduce aminte ce făcea Denis Alibec, în 2016, atunci când România lui Anghel Iordănescu se califica la turneul european din Franța. Pe lângă participarea propriu-zisă la EURO 2016, capriciosul atacant mai avea parte de un moment de neuitat.

Ce făceau jucătorii de acum ai naționalei, în 2016, când România ajungea la ultimul turneu final

Înaintea turneului final, Denis Alibec câștiga primul său titlu de campion. O făcea alături de Astra condusă de Marius Șumudică și din care mai făceau parte Constantin Budescu, Florin Lovin sau Daniel Niculae. Alibec a fost decisiv în triumful istoric al giurgiuvenilor, marcând 16 goluri și reușind și 13 pase decisive.

Reclamă

”Sunt foarte fericit, nici nu vă dați seama prin ce momente trecem. E cel mai frumos sentiment din viața mea și sper să mai trăiesc așa ceva. Am urmărit cu ceva emoții meciul Stelei, dar important e că s-a terminat și suntem campioni. Avem meci mâine și o să îl jucăm până la urmă. O să fim corecți până la capăt.

Denis Alibec, campion cu Astra Giurgiu, în 2016

Am fost mereu pe primul loc, am avut mereu prima șansă și asta cred că a contat. Meciul cu Steaua cred că a fost cel mai important. O să îl sunăm acum și pe Budescu și o să cântăm împreună cu el”, spunea Budescu, pe 1 mai 2016, după ce devenea campion cu Astra.

Reclamă
 
Vezi această postare pe Instagram
 
O postare distribuită de Denis Alibec (@alibecdenis)

2016 e și anul în care Denis Alibec marca primul gol pentru națională. Atacantul care atunci avea 25 de ani înscria în meciul amical România – Ucraina 3-4, disputat la Torino. Acesta a trimis mingea în plasă dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

Pariul nebun al lui Denis Alibec

Când a aflat că va face parte din lotul României pentru EURO 2016, Denis Alibec a făcut un pariu nebun. A promis că își va tatua și limba dacă tricolorii vor ajunge în finala de la Paris. Nu a fost însă cazul, România terminând pe locul 4 grupa din care au mai făcut parte Franța, Elveția și Albania.

Reclamă 4 / 0/3

”Dacă aș juca finala Campionatul European de Fotbal cu naționala României, sunt în stare să îmi tatuez chiar și limba. Dacă trecem de faza grupelor, îmi voi tatua data în care am reușit această performanță. Mi-aș dori să fiu titular cu Franța și să joc alături de Budescu. Visez să dau un gol cu francezii, iar pasa să vină de la el”, spunea Denis Alibec.

România a marcat împotriva francezilor, dar a făcut-o Bogdan Stancu, din penalty. Tricolorii au fost aproape de un rezultat mare, dar nu a fost de acord Dimitri Payet, care a înscris un gol senzațional, pe final de meci.

Ce făceau jucătorii de acum ai naționalei, în 2016 | Denis Alibec, reinventat de Gică Hagi

Denis Alibec a redevenit unul dintre jucătorii de bază pentru națională, sub conducerea lui Edi Iordănescu. Atacantul de 32 de ani poate fi cel care strigă de pe teren ”Hai, România! În fiecare zi” și care să conducă naționala la EURO 2024. Pentru asta, România trebuie să termine pe primele două locuri grupa din preliminarii din care mai fac parte Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Ultima participare a fost în 2016, în Franţa, după ce am terminat pe locul 2 o grupă din care au mai făcut parte Irlanda de Nord, Grecia, Ungaria, Finlanda şi Insulele Feroe. Acum, primul duel va fi cu Andorra, pe 25 martie, de la ora 21:45, LIVE pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

Programul complet al meciurilor din preliminariile pentru Euro 2024

  • Andorra – România (25 martie, Antena 1)
  • România – Belarus (28 martie)
  • Kosovo – România (16 iunie, Antena 1)
  • Elveția – România (19 iunie)
  • România – Israel (9 septembrie)
  • România – Kosovo (12 septembrie, Antena 1)
  • Belarus – România (12 octombrie, Antena 1)
  • România – Andorra (15 octombrie)
  • Israel – România (18 noiembrie)
  • România – Elveția (Antena 1)

Cum arată grupele din preliminariile EURO 2024

  • Grupa A: Spania, Scoția, Norvegia, Georgia, Cipru
  • Grupa B: Olanda, Franța, Irlanda, Grecia, Gibraltar
  • Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia, Malta
  • Grupa D: Croația, Țara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia
  • Grupa E: Polonia, Cehia, Albania, Insulele Feroe, Moldova
  • Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia
  • Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania
  • Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazakhstan, Irlanda de Nord
  • Grupa I: Elveția, Israel, România, Kosovo, Belarus, Andorra
  • Grupa J: Portugalia, Bosnia, Islanda, Luxemburg, Slovacia

Se califică la EURO primele două echipe din fiecare grupă. În plus, din Nations League se vor mai califica alte 3 echipe. Primele 4 echipe din Liga A, Liga B și Liga C, care nu au prins loc la EURO prin preliminarii, vor juca într-un play-off (semifinale și finală) în martie 2024. Vor rezulta 3 câștigătoare, care vor merge la EURO.

Primul meci al tricolorilor din preliminariile EURO 2024, Andorra – România, se va desfășura pe 25 martie, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară
Echipa naţională • 9:10
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!”
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională
Echipa naţională • 8:20
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui”
ihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un "tricolor"
Echipa naţională • 27 mart., 23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei
Echipa naţională • 27 mart., 22:58
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!”