Închide meniul

Ce făceau jucătorii de acum ai naționalei, în 2016, când România ajungea la ultimul turneu final. Răzvan Marin marca la prima selecție! Hai, România! În fiecare zi

Reclamă

Antena Sport Publicat: 14 martie 2023, 8:06 / Actualizat: 14 martie 2023, 12:48

Întreaga țară speră la o nouă calificare a României la un turneu final, după 8 ani de așteptare şi e pregătită să strige „Hai, România! În fiecare zi”. Preliminariile EURO 2024 încep pe 25 martie, cu Andorra – România (21:45), meci transmis în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Așteptarea a fost una lungă și pentru jucătorii din actuala echipă a lui Edi Iordănescu, așa că ne amintim împreună ce făceau tricolorii, în 2016, atunci când România lui Anghel Iordănescu juca la EURO 2016, terminând pe locul 4 o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Ce făceau jucătorii de acum ai naționalei, în 2016, când România ajungea la ultimul turneu final

Cel mai bine cotat dintre tricolori, Răzvan Marin (8 milioane de euro), avea parte de un 2016 excelent și, la numai 20 de ani, obținea prima convocare la naționala României, una pentru care a adunat între timp 44, marcând și două goluri.

1 septembrie 2016 e o zi pe care cu siguranță Marin nu o va uita niciodată. Atunci, Răzvan participa pentru prima oară la un cantonament al naționalei României pentru un meci oficial. ”Mândru să fiu aici”, posta la acea vreme tânărul care era declarat printre cei mai valoroși români ai anului, atașând și o poză de la antrenamente, în care mai apar Eric Bicfalvi sau Adi Popa.

 
Vezi această postare pe Instagram
 
O postare distribuită de Razvan Marin (@razvanmarin)

Reclamă

Chiar dacă nu a evoluat niciun minut în meciul cu Muntenegru, pentru care fusese convocat, prima apariție a venit pe 8 octombrie 2016, în duelul din preliminariile pentru CM 2018 cu Armenia. Marin a debutat chiar și cu un gol marcat, dar și un cu un assist, în victoria cu 5-0 a tricolorilor.

Răzvan Marin, după golul cu Armenia din 2016: ”M-am gândit la toți românii. Îi mulțumesc enorm lui Hagi”

Bucuria a fost una de nemărginit pentru Marin, care ne aducea aminte încă o dată cât de important e Gică Hagi pentru fotbalul românesc. „Toată lumea mi-a zis că voi marca, dar nu mă așteptam. Mă bucur că am marcat, că am făcut un meci bun și am luat cele trei puncte. După gol a fost un sentiment pe care nu-l pot descrie.

Este ceva incredibil. Mă bucur că am putut marca. După gol m-am gândit la toți românii, pentru că de aceea jucăm la națională. Vrem să îi facem mândri. Tata mi-a spus să îi dau motive să se imbete pentru debutul meu și pentru gol. Îi mulțumesc enorm lui Hagi. Îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine și pentru încredere. Mă bucur că nu l-am dezamăgit. Îi mulțumesc și selecționerului și vreau să am cât mai multe astfel de reușite”, spunea Marin, citat de TVR 1.

Reclamă 4 / 0/3

Aflat la Viitorul Constanța la acea vreme, Răzvan Marin era chiar declarat jucătorul meciului, iar presa internațională vorbea deja chiar de un interes al lui Juventus pentru puștiul de 20 de ani. A ajuns până la urmă la Standard Liege, la începutul lui 2017.

Chiar dacă părăsea clubul lui Hagi, el câștiga la acea vreme singurul său trofeu major de până acum. Pentru jumătatea de sezon de la Viitorul, primea medalia de campion al României, primul titlul din istoria clubului patronat de ”Rege”.

”Dacă știam că luau campionatul poate rămâneam, nu? Asta e viața, nu avem ce să facem. Am ales să plec. Am luat decizia împreună cu familia mea, cu domnul Hagi. Am vorbit cu colegii, mi-au păstrat tricou și medalie de campion”, spunea Răzvan.

Răzvan Marin, unul dintre liderii naționalei

Acum, mijlocașul ajuns la 26 de ani este unul dintre liderii de pe teren ai României şi e şi el pregătit să strige „Hai, România! În fiecare zi”. Jucătorul lui Empoli speră și el că tricolorii vor ajunge la turneul final din Germania, din 2024. Pentru asta, trebuie să termine pe unul dintre primele două locuri într-o grupă a preliminariilor din care mai fac parte Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Ultima participare a fost în 2016, în Franţa, după ce am terminat pe locul 2 o grupă din care au mai făcut parte Irlanda de Nord, Grecia, Ungaria, Finlanda şi Insulele Feroe.

Programul complet al meciurilor din preliminariile pentru Euro 2024

  • Andorra – România (25 martie, Antena 1)
  • România – Belarus (28 martie)
  • Kosovo – România (16 iunie, Antena 1)
  • Elveția – România (19 iunie)
  • România – Israel (9 septembrie)
  • România – Kosovo (12 septembrie, Antena 1)
  • Belarus – România (12 octombrie, Antena 1)
  • România – Andorra (15 octombrie)
  • Israel – România (18 noiembrie)
  • România – Elveția (Antena 1)

Cum arată grupele din preliminariile EURO 2024

Reclamă

Se califică la EURO primele două echipe din fiecare grupă. În plus, din Nations League se vor mai califica alte 3 echipe. Primele 4 echipe din Liga A, Liga B și Liga C, care nu au prins loc la EURO prin preliminarii, vor juca într-un play-off (semifinale și finală) în martie 2024. Vor rezulta 3 câștigătoare, care vor merge la EURO.

Primul meci al tricolorilor din preliminariile EURO 2024, Andorra – România, se va desfășura pe 25 martie, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

Recomandări
  • Ce făceau jucătorii de acum ai naționalei, în 2016
  • Răzvan Marin, gol și assist la primul meci sub tricolor

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și