Închide meniul

Cine este Kateryna Monzul, prima femeie arbitru care va conduce de la centru un meci al României

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 31 august 2021, 15:03

Cine este Kateryna Monzul, prima femeie arbitru care va conduce de la centru un meci al României

Cine este Kateryna Monzul, prima femeie arbitru care va conduce de la centru un meci al României

Profimedia

Cine este Kateryna Monzul, prima femeie arbitru care va conduce de la centru un meci al României

Katerina Monzul va fi la centru, iar Marina Striletska şi Svitlana Gruşo arbitri-asistenţi. Al patrulea oficial va fi Liudmila Telbuh.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Monzul are 40 de ani, este originară din Harkov şi licenţiată în arhitectură şi planificare urbanistică. În noiembrie 2020, ea a condus brigada feminină de la San Marino – Gibraltar, partidă din Liga Naţiunilor, primul meci internaţional cu caracter oficial având femei arbitru.

Din 2016, Mozul arbitrează în prima ligă masculină din Ucraina, fiind prima femeie-arbitru din istoria competiţiei. Ea este arbitru FIFA din 2004, a condus finala Ligii Campionilor în fotbalul feminin în 2014, an în care a fost votată de IFFHS pe locul 2 în topul mondial al arbitrelor. Ulterior, a arbitrat finala Cupei Mondiale de fotbal feminin în 2015, fiind votată în acel an numărul 1 în arbitrajul feminin mondial.

Tot pentru prima dată în România la un meci al echipei naţionale va fi activ sistemul de asistenţă video pentru arbitraj. În camera VAR vor fi arbitrul Ievgenii Aranovksii (Ucraina) şi arbitrul asistent Viktor Matiaş (Ucraina).Meciul România – Liechtenstein va avea loc la 5 septembrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Înainte, tricolorii vor juca în Islanda, la 2 septembrie, de la ora 21.45, iar după, la 8 septembrie, tot de la 21.45, va avea loc partida Macedonia de Nord – România.

Reclamă

Arbitrul finalei Ligii Campionilor, delegat la meciul România – Macedonia de Nord

UEFA a comunicat deja şi brigada pentru partida tricolorilor din 8 septembrie, contra Macedoniei de Nord, la Skopje. Atât “centralul”, cât şi asistenţii şi arbitrii VAR sunt din Spania, informează FRF.ro.

Antonio Miguel Mateu Lahoz, arbitrul ultimei finale de Liga Campionilor, va oficia la meciul tricolorilor.

Va fi o premieră pentru acesta să conducă un meci al reprezentativei României. Şi va fi ajutat de Pau Norbert Cebrian Devis şi Roberto Diaz Perez Del Palomar, al patrulea oficial fiind Jose Luis Munuera Montero.

Reclamă 4 / 0/3

Arbitru VAR a fost delegat Juan Martinez Munuera, iar arbitru asistent VAR, Diego Barbero Sevilla.

România întâlneşte Macedonia de Nord la 8 septembrie, de la ora 21.45, la Skopje.

Recomandări
  • Kateryna Monzul, prima femeie arbitru care va conduce de la centru un meci al României
  • România – Liechtenstein va avea loc la 5 septembrie

 

 

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma Vezi toate știrile
Citește și