Închide meniul

Ciprian Tătărușanu, o carieră la echipe mari. Bornele atinse la națională. ”Să fiu căpitanul României a fost cel mai frumos lucru!”

Gal Dorin Publicat: 19 noiembrie 2020, 9:19

Ciprian Tătărușanu, o carieră la echipe mari. Bornele atinse la națională. ”Să fiu căpitanul României a fost cel mai frumos lucru!”

profimediaimages

Ciprian Tătărușanu a anunțat că se retrage de la echipa națională

  • Ciprian Tătărușanu s-a retras de la naționala României
  • El a adunat 73 de selecții sub tricolor

”Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră”, au fost ultimele cuvinte spuse de Tătărușanu din postura de portar al naționalei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cariera lui Ciprian Tătărușanu

Ciprian Tătărușanu și-a început cariera de fotbalist la tineretul lui Juventus București și a debutat liga ce se numea pe atunci ”Divizia A” în tricoul Gloriei Bistrița.

În 2008, Tătărușanu a fost transferat în capitală, la echipa patronată de Gigi Becali. A debutat în Europa pe 16 iulie 2009 într-o victorie cu 2-0 împotriva maghiarilor de la Ujpest.

Reclamă

Portarul a fost transferat de Fiorentina în iunie 2014 și, din 2015, a devenit titularul de drept între buturile italienilor.

În 2017, portarul naționalei a fost transferat de către Nantes, în Ligue 1, iar în 2019 s-a alăturat echipei lui Olympique Lyon, ca rezervă pentru Anthony Lopes. 

Reclamă

În septembrie 2020, Tătărușanu s-a întors în Italia și a semnat cu AC Milan, ca rezervă pentru Gianluigi Donnarumma. Goalkeeper-ul român va continua să evolueze în Serie A alături de Zlatan Ibrahimovic.

Ciprian Tătărușanu la naționala României

Ciprian Tătărușanu a debutat pentru România în 2010 și a apărat culorile pentru 11 ani. El a fost participant cu selecționata noastră la EURO 2016 și a devenit chiar căpitanul ”tricolorilor”.

”Tătă” a jucat 73 de partide la echipa națională și ocupă astfel poziția 17 în clasamentul all-time al jucătorilor cu cele mai multe meciuri la prima reprezentativă, la egalitate cu Cosmin Contra.

Reclamă 4 / 0/3

Scrisoarea de retragere a lui Ciprian Tătărușanu

“Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.

În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. 

Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.

Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. 

S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie.

Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri.

Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.

Reclamă

Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea.

Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, au fost cuvintele lui ”Tătă”.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:20 Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui” 6:56 Bernadette Szocs – Adriana Diaz, duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 6:10 VIDEOLily Zhang – Eliza Samara 2-3! Românca s-a calificat spectaculos în optimile WTT Champions Incheon 2024 27
mart.
23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”
27
mart.
22:58
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!”
27
mart.
22:46
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!”
27
mart.
22:17
Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti! L-a avut alături pe tatăl lui şi a transmis un mesaj superb: „Doi titani!”
27
mart.
22:11
Tudor Giurgiu va fi invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, de la 10:30. Povești de senzație din lumea filmului
27
mart.
21:47
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia – România: „M-am întâlnit cu Ancelotti!”
27
mart.
21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Edi Iordănescu se va întâlni cu Ancelotti, înainte de Columbia - România
AntenaPLAY • 25 mart., 21:23
Edi Iordănescu se va întâlni cu Ancelotti, înainte de Columbia – România: „E un om fabulos! Şi tatăl meu vrea să-l vadă!”
Un român e campion în Spania la Kempo, e prieten cu Gică Craioveanu şi îi aşteaptă la masă pe tricolori dacă bat Columbia
Extra • 25 mart., 20:52
Un român e campion în Spania la Kempo, e prieten cu Gică Craioveanu şi îi aşteaptă la masă pe tricolori dacă bat Columbia
Propuneri şoc pentru Edi Iordănescu, pentru a rezolva marile probleme de naţională
Echipa naţională • 23 mart., 23:36
Propuneri şoc pentru Edi Iordănescu, pentru a rezolva marile probleme de naţională: „Nu se sperie, are personalitate!”
Denis Alibec, aşteptat la FCSB de Mihai Stoica
Liga 1 • 23 mart., 12:39
Denis Alibec, aşteptat la FCSB de Mihai Stoica. Propunere în direct pentru atacantul naţionalei: „Vorbesc foarte serios!”
Concluziile lui Edi Iordănescu după România - Irlanda de Nord 1-1
Echipa naţională • 23 mart., 0:44
Concluziile lui Edi Iordănescu după România – Irlanda de Nord 1-1: „Trebuie să găsim soluţii!” Mesaj direct pentru Ianis Hagi